» »

Program za dopis avtorja slike

Program za dopis avtorja slike

boula ::

Pozdravljeni!

Močno dvomim vendar vseeno. Ali obstaja kak program - ki bi lahko npr. označenim slikam v mapi (npr.200 slik) samostojno dopisal na sliko spodaj (npr: "avtor slike: boula, 2008"0,) da ne rabiš vsako posebej odpirat in prilepit.

jype ::

Sure.

Jaz ti ga napišem v 5 minutah, ampak boš potreboval Python. Morda pa ga kdo drug lahko napiše v čem bolj mainstream. Verjetno to potrebuješ na Windows, ne?

Jap windows.

hehehe napišeš?? tle ste neki pravi mojstri - kr sprogramiral :D car (jaz se čudim če obstaja - ti pa kr tko..napisal mimogrede) hehehe

ammm. ja no -- ne bi rad nobenga preveč obremenjeval - najraje bi videl - da mi kdo pošlje kr link od programa.

Pa še ena neumesna: ali priporočate čitalec kartic? ker v bistvu mi dela tudi preko usb-kabla. vendar traja najbrž kaj več časa. Kakšne prednosti pa sploh ima čitalec kartic?

7h3_1 ::

Watermark Factory

bil neki cajta nazaj na giveawayoftheday in je kr dost ql program in pomoje je to tist kar ti rabš

jype ::

No ja, za pavzo ga pa verjetno lahko natipkam, da ne bo kdo reku, da samo nakladam...

Prekopiraš tole v eno datoteko, recimo program.py. Potrebuješ Python in Python Imaging Library.

#!/usr/bin/env python

import sys, glob, os

if not len(sys.argv) == 5:
    print 'Usage: %s <font.ttf> <font size> <font color> <text>' % sys.argv[0]
    sys.exit()

from PIL import Image, ImageFont, ImageDraw

textsize = int(sys.argv[2])
font = ImageFont.truetype(sys.argv[1], textsize)
color = sys.argv[3]
text = sys.argv[4]

for infile in glob.glob("*.jpg"):
    file, ext = os.path.splitext(infile)
    im = Image.open(infile)
    nim = Image.new(im.mode, (im.size[0], im.size[1]+int(textsize*1.3)))
    nim.paste(im, (0,0))
    dr = ImageDraw.Draw(nim)
    dr.text((int(textsize*0.15), int(nim.size[1]-(textsize*1.2))), infile + ": " + text, font=font, fill=color)
    nim.save(file + ".annotated" + ext, "JPEG")

Poženeš z python program.py pot/do/font.ttf 20 "#ff0000" "Ta fotka je moja"

v direktoriju kjer imaš jpg datoteke in počakaš.

Seveda lahko program spreminjaš, da tekst riše drugače. Ker ga nisem preizkušal ne vem kako dobro deluje, sem pa poskrbel, da se "prevede".

heheh majstore .. bom stestiral pa bom sporočil :D

Super! bravo! in hvala :)

zdej pa še ena podobna zadevca,

iščem program za nasledjni problem.

Z digitalcem ponavadi kopiram zapiske in podobno kar na faksu(da prišparam cajt) - doma pa si sprintam in vsi ki se ukvarjamo z digitalci vemo, da vedno na f.aparatu vidiš list ves bel niti pikice sivega- ko pa daš na pc vidiš da je le malo bolj temno - v praksi nikoli res tako belo - da bi lahko sprtintal list - in ozadja ne bi bilo sivega - vendar samo besedilo.

Ali obstaja program, ki reši to zadevo tako, da ne rabi vsako sliko posebej odpirat in stimat contrast, britl, gama, iintegity

Stvar si predstavljam na 2 načina.
1.program ali plugin , ki ti omogoča da avtomatsko prepozna besedilo in ozadje in ti tako ozadje tudi postavi na real white.
2. (SLABŠE) da naštimaš pravilne nastavitve svetlobe - in tako nastavitev uporabiš za vse ostale slike v mapi.

Najlepša hvala za pomoč

MihaFirst ::

Če sliko uvoziš v TOLE bi stvar kr morala prebrat celotno besedilo... Sicer pa, Google Picasa ma opcijo samodejni kontrast, sam dvomim, da bo znal nardit to, kar hočeš :)

LP, Edi

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Python3] Izvajanje ukazov po določenem času

Oddelek: Programiranje
211442 (1052) noraguta
»

Električno stikalo z oddaljenim nadzorom

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
131367 (886) Torx
»

Beleženje udeležbe v prometu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5810853 (7984) SeMiNeSanja
»

binary zdruzevanje datotek

121291 (1031) kunigunda
»

Python - problem

132779 (2509) slevin

Več podobnih tem