» »

Možni vzroki za pregrevanje ?

Možni vzroki za pregrevanje ?

#000000 ::

Zanima me kaj (teoretično) bi lahko bil vzrok za pregrevanje prenosnika ?

Sicer sem 95% da vem kaj je vzrok, ampak preden nabavim dele bi bil rad 100% Simptomi pa so sledeči, po cca 20 minutah delovanja -ni važno, ali teče windows ali bios- se prenosnik zaradi pregretja ugasane, vroč je ko peklenšček.

Ni zaprašen, pasta nanešena OK., ventilator dela, kaj bi še lahko bil vzrok, predvsem strojni, ker programsk verjetno ni ?? LP

edit: aja še tole, imam dva popolnoma ista prenosnika z popolnoma istim problemom, zato mislm da je heat pipe ki ki povezuje procesor in hladilnik zgubil karakteristike, a je to sploh možno ?
  • spremenilo: #000000 ()

solatko ::

Če so v garanciji, na servis, če pa niso, pa k kakšnemu domačemu mojstru, da to poštima. Kako je z obremenitvijo procesorja, kakšni procesi tečejo gor, lahko da je proc cel čas 100% obremenjen s kakšnim čudnim programčkom (pregled z antivirusom in ostalimi orodji, morda pregled nastavitev v biosu.....)

#000000 ::

Oba sta milim da kupljena 2003-2004 na obeh so xp-ji in popolnoma ista napaka. Zmrzujejo nikoli samo ugasnejo se, enako se dogaja če pustim prižgane v biosu ali windows-ih po cca 20 minutah ugasneta. Zato mislm da procesi al pa kak virus niso krivci. LP

#000000 ::

Evo tkole zgledajo obremenitve in temperature itak pa tale speedfan ni točen.







Evo ravnokar ugasnil, še dobr da sem si screene shranu prej.

solatko ::

Čudno je to, da je na obeh enaka napaka - pokliči na com - tronov servis v Maribor in jih vprašaj kaj bi to lahko bilo (lahko je serijska napaka, ki se pojavi po določenem času). Po mojem, če izključiva virus, to nista edina, ki se tako obnašata.

solatko ::

Pogle v biosu zakaj nimaš avtomatsko vklopljene regulacije ventilatorja, lahko da je šel po gobe in ti hladi samo hladilno telo, kar pa je premalo. Če si upaš, odpri in poglej če vent dela.

#000000 ::

Sej to me najbol čudi, prvi je bil ene 3× na tleh + enkrat je bil počen ekran, ker ga je en zgleda zamenju za stol in se usedu nanj :D dočim drugi je brez ene praske in praktično nikol uporabljan. Bom poklicu, na tron, da vidim če je res kak serijska napaka. LP

#000000 ::

Sem že odpru in ventilator dela, mislm da dela tudi regulacija vrtljajev ker vsake kvatre začne mal bolj pihat, kje pa najdem to v biosu, ker sem gledal pa nikje ne najdem.

Evo zdele sem ga spet vklopil in pride "po speed fan-u" tempertura CPU-ja do 55 in je začel bol hladit do 49 zdej se je umiril in dela, me zanima kdaj bo spet krepal ?

#000000 ::

Tole pravjo na uradnem suportu, sicer je zelo bogi, ampak zgleda imam prav, treba zamenjat hladilnik.

klik

ant ::

možno, da je iz tistega heatpipa(ponavadi bakrena votla stvar) ušel ven plin, ki prevaja toploto. vsekakor pa je nekaj narobe s hlajenjem, ker pri 75 stopinjah bi moral ventilator že tulit kot zmešan. prilepi slikco ventilatorja in hladilnika.

LP

#000000 ::



Zdej sem zamenjal hladilnik oz. komplet zadevo, in se še ni ugasnu, tudi če dam roko na tipkovnico se ne čuti skor nobene toplote (prej je kr puhtel iz tipkovnice) matra pa me to da speedfan še vedno kaže ogenj



Občutek mam da tale program ne kaže čist pravih temperatur, ker program priporočate ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

blackbfm ::

Za temperaturo je najbol gledat v biosu ali pa z original programom od proizvajalca matične plošče (če je na voljo).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

#000000 ::

V biosu je ne pokaže al pa ne najdem, na njihovih straneh pa tud ne najdem nobenga software-a, ima kdo kakšen njihov program ? LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bi šlo s tem kablom zajemat video s kamere ?

Oddelek: Zvok in slika
7881 (803) #000000
»

prenos slike po internetu

Oddelek: Zvok in slika
161700 (1425) gruntfürmich
»

Kje dobit tale konektor ?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
51331 (1331) gumby
»

okvir slik

Oddelek: Izdelava spletišč
201357 (1282) zoe
»

Črni rob

Oddelek: Zvok in slika
51143 (1042) Yossarian

Več podobnih tem