» »

Računalnik se noče ugasniti ?!?

Računalnik se noče ugasniti ?!?

Dezzo ::

Zdravo.

Naletel sem na nenavaden problem, ki mi ga še ni uspelo rešiti. Torej, nov računalnik, s sveže nameščenimi Xp-ji SP2, se noče ugasniti. Ko dam zaustavitev sistema, se Windowsi zaprejo, in vse ostalo tako kot mora, nobene napake. Ko bi morala zadeva "mrknit", se začne ponovno zaganjati. Kot da bi dal ponovni zagon. Ali je kdo že imel kdaj podobno težavo?

Sem probal tudi s tisto bližnjico za shutdown, pa je rezultat isti. Edina pot, da računalnik ugasnem je, da počakam zraven in potem držim gumb za zagon tako dolgo, da se zadeva ugasne.

Res mi ni jasno kje bi lahko tičal problem.

mitkos ::

To je bilo značilno za AT napajalnike, da si ga moral potem na roke ugasnit. ATX pa naj bi se ugasnil, ko dobi komando za to. Mislim da je to tudi mene nekoč hecalo, kako sem to popravil pa ne vem...morda v biosu? bo kak drug povedal.

Dezzo ::

Računalnik je nov, tak da je ziher atx. Bios je pa tudi updejtan na zadnjo razpoložljivo verzijo. Edino če je kaka nastavitev, ki bi jo spregledal...

DADOXP ::

he tudi ce je racunalnik nov ima lahko napako tako da v bisosu poglej kako je postavljeno.:P

Taras_Bulba ::

Imam isti problem, včasih se ugasne, včasih se samo resetira, prebudi se iz stand-by... Računalnik sicer ni no, je pa ATX. Se je pa to začelo pojavljati z novim monitorjem. Ima lahko to neugašanje kako povezavo z monitorjem?

dukenukem ::

poglej v navodila od plate, kako maš prkloplene kable od ohišja ---- reset,hd led,pwr.....pa v biosu poglej pod power options

z1ggy ::

ah js imam vista in ko dam da ugasne, gre kar nazaj in moram se 1x da se ugasne. kar nekaj

drugace pa tale tvoj problem, nevem, lahko potegnes kabl vn al pa uzad ma napajalnik 0/1 stikalo. ce ugasnes racunalnik z windowsi je zmeraj se nekako prizgan. ne sicer tolko, kot ce bi ga dal u hibernate, je pa. se kar ima elektriko not, zato da sploh power gumb dela ko ga hoces prizgati. nevem, js kar napajalnik ugasnem pa je

Dezzo ::

Zdaj rešitev z ugašanjem napajalnika sicer dela, ampak ni pa glih elegantna. Poleg tega - zakaj hudiča bi to delal, če pa bi moral delat preko gumba spredaj;((

Sm pa zdaj začel tudi sumit monitor. Gor je prkloplen en LG, ki ima vgrajen tudi TV tuner. Zanimivo je, da se včasih sploh ne vidi na monitorju samega zagona - slika se pojavi šele, ko piše "dobrodošli" in potem sami Winsi. A je možn, da bi monitor delal tako zgago?

_mOuSe_ ::

Je možno; je imel en podobno težavo z Hyundai LCD-jem, če je imel priklopljen digital signal, se pc ni hotel ugasnit, z analog ni bilo težav.

s1e2x3y ::

@Dezzo

Imel sem enak problem. Nov PC, na novo postavljeni XPji. Računalnik se mi je stalno restartal, ko sem ga hotel ugasnit.
Zadevo sem "popravil" na ta način, da sem spet na novo naložil XPje.
Zakaj je to delalo? Ne vem!
Kakšna je bila razlika med prvim in drugim nalaganjem XPjev? Nobena!

Pa vendar sedaj dela!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasne

Oddelek: Strojna oprema
423069 (2331) suhi
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535642 (4578) svetetko
»

Kako ugotoviti zakaj se mi ugasne računalnik?

Oddelek: Pomoč in nasveti
153083 (2736) Jst
»

Računalnik se ne ugasni, ampak resetira

Oddelek: Pomoč in nasveti
121603 (1471) rzhektor
»

Racunalnik kar ugasne

Oddelek: Pomoč in nasveti
334400 (4001) pol3ni

Več podobnih tem