» »

Autocad 2008 LT - nakup v ZDA

Autocad 2008 LT - nakup v ZDA

Cosmo ::

Zaradi oderuških cen originalnega softwarea pri nas, ga nameravam kupiti v ZDA, zato me zanima ali sledeči odstavek dejansko pomeni, da če si prinesem tam kupljen software domov, mi licenca ne velja? Gre za Autocad 2008 LT (cena pri nas ~ 1500 €, v ZDA: ~ 650 €).

Important note: Software products and services displayed on this online store are only licensed for use by, and will only be sold to, customers within the US, US territories, and Canada. Training tools are available for sale and shipment worldwide, but any order that contains a software product or service in addition to training tools CANNOT be sold or delivered outside the US, US territories, and Canada.

Hvala in lp.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.
  • spremenil: Cosmo ()

McMallar ::

Kot tam piše, se samo ne sme pošiljati in prodajati izven ZDA. Ko pa je tvoj, ga ti lahko neseš kamor koli hočeš. Po mojem...

Evo, sem našel odgovor v EULA, če bo še koga zanimalo. Cene po EU so vseeno malo ugodnejše od naših.

3.2.9 Use Outside of Territory. You may not Access the Software or User Documentation outside of the Territory.

1.9 “Territory” means the country in which You acquire the Software, unless you acquire the Software in a member country of the European Economic Area (“E.E.A.”), in which the case “Territory” means the E.E.A.

krneki0001 ::

Dela čisto normalno autocad iz USA. Tako kot dela hrvaški autocad v sloveniji. (sprobano oboje, ker je celo na hrvaškem skoraj za pol cenejši kot pri nas. Autodesk.si je predrag celo za firme in te naročajo autocad ponavadi iz tujine (austrija, nemčija).

Verzija iz USA že dela, ampak licenca ob morebitnem inšpekcijskem pregledu ne velja. Licenca iz držav E.E.A. pa velja.

XCT ::

LP, ravno z to zadevo imam sedaj jaz s svojim podjetjem težave.

Namreč rad bi šel v legalno - vendar rabim polni autocad + 2 dodatka.

Pri nas je tako, da autocad stane nekje 5000€ + 2 dodatka po 1700€ in 3000€ - nanese ogromno.

Želel bi imeti legalno, vendar za malo podjetje kot ga imam sam je to ZELO ZELO drago.

Najceneje imam ponudbo z nemčije, kjer bi me autocad prišel nekje 3850€ + davek.

Res ne vem kaj naj naredim.

Ima kdo kakšno rešitev?
Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info

McMallar ::

Če prav razumem post od Cosma lahko kupiš iz Nemčije, če je Nemčija v E.E.A. (mislim, da je...)
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

perci ::

Torej, če jst naložim zadevo na laptop v US of A, z laptopom ne smem v evropo? Kaj si bodo se vse spomnili, idioti lamerski.

PaJo ::

A kdo od vas preizkusil tole alternativo AutoCad-u:
Bricscad

Baje zna delat z vsemi AC macri in programi za AC, plus da ima še malo morje dodatnih opcij in manj omejitev. Seveda tudi cena dosti dosti nižja:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Keyser Soze ::

@perci
IMO lejku. Le accessat jo ne smeš.
Torej... Če imaš AvtoCAD na računalu, še vedno lahko tega vzameš s sabo. Ampak Boh ne daj, da te dobi inšpekcija z zalaufanim programom.

P.S.: "Access" mi je vseeno drugačen termin kot recimo "Possession".
OM, F, G!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stanje CAD licenc pri nas (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
10418632 (11229) vres.ales
»

asus router p/p ?

Oddelek: Omrežja in internet
81221 (1045) T743
»

Kje dobiti AutoCAD 2000-2008?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9116828 (15168) strojix
»

prenosnik za 2-3k evrov

Oddelek: Kaj kupiti
172105 (1363) ovdje kokoš
»

Ali je Linux freeware ali ne?

Oddelek: Loža
123246 (2933) BigWhale

Več podobnih tem