Forum » Izdelava spletišč » www manjka v URL naslovu
www manjka v URL naslovu
rajsnedl ::
Zakupil sem domeno www.nepovem.com (izmišljeno) na GoDaddy.com in na tem naslovu bi rad postavil InvisionFree forum (ki ima seveda nek drug url). DNS-je sem si uredil na dns.siel.si, kjer sem pod tip zapisa dal CNAME (po navodilih Invisiona), pod poddomeno sem vpisal www, pod domeno nepovem.com (poskušal sem tudi z www.nepovem.com), pod naslov pa z15.invisionfree.com (slednje prav tako po navodilih Invisiona). Na GoDaddy sem vpisal tri dns strežnike po navodilih siel.si. V nadzorni plošči foruma sem vnesel domeno nepovem.com (piše, da ni potrebno spredaj pisati www).
Stvar je delovala, a le deloma. Na www.nepovem.com se je sicer pojavila glavna stran foruma, a čim klikneš kak link (npr. do podizbe ali obrazca za vpis), se stran ne naloži. Med nalaganjem v spodnji vrstici brskalnika piše http://nepovem.com/blablabla..., torej brez www. Če www vstaviš ročno v url, se stran odpre.
Lepo bi prosil za kakršnokoli idejo, kako naj popravim zadevo tako, da bo www že po defaultu vstavljen v url-je podlinkov foruma.
P.S. Se opravičujem za kmečke izraze.
Stvar je delovala, a le deloma. Na www.nepovem.com se je sicer pojavila glavna stran foruma, a čim klikneš kak link (npr. do podizbe ali obrazca za vpis), se stran ne naloži. Med nalaganjem v spodnji vrstici brskalnika piše http://nepovem.com/blablabla..., torej brez www. Če www vstaviš ročno v url, se stran odpre.
Lepo bi prosil za kakršnokoli idejo, kako naj popravim zadevo tako, da bo www že po defaultu vstavljen v url-je podlinkov foruma.
P.S. Se opravičujem za kmečke izraze.
- spremenil: rajsnedl ()
rajsnedl ::
Zivcek, hvala za odgovor!
Sem poskusil tudi to, pa ne pomaga.
In še precej mudi se mi za povrh.
Sem poskusil tudi to, pa ne pomaga.
In še precej mudi se mi za povrh.
Baja ::
po vsej verjetnosti nimas prav nastavljenih dns zapisov, ker ponavdi je vseeno ali napises www ali ne.
poglej ce imas A recorda za domeno in www. nekaj v stilu
domena.com. A 123.456.789.012
www A 123.456.789.012
BODI POZOREN NA PIKO ZA IMENOM DOMENE!
poglej ce imas A recorda za domeno in www. nekaj v stilu
domena.com. A 123.456.789.012
www A 123.456.789.012
BODI POZOREN NA PIKO ZA IMENOM DOMENE!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava domene z google sitesOddelek: Pomoč in nasveti | 1246 (1109) | Ales |
» | Webmin errorOddelek: Operacijski sistemi | 2280 (1787) | xtrat |
» | Domena kupljena, kako naprej?Oddelek: Omrežja in internet | 5021 (4121) | Rokic |
» | DNS zapisi in preusmeritevOddelek: Izdelava spletišč | 2830 (2471) | techfreak :) |
» | Regexp, grep, awk problem?Oddelek: Programiranje | 1708 (1430) | Brane2 |