» »

Preusmeritev domene

Preusmeritev domene

gemini ::

Nekako se mi dozdeva da gre za enostavno zadevo ampak jaz prav ne vem kaj moram naredit. Rad bi, da bi se ob obisku na strani www.domena1.com, stran avtomatsko preusmerila na novo domeno www.domena2.si brez da bi bilo treba kaj klikat. Mi ve kdo povedat kaj moram naredit?

Baja ::

To se ponavadi da urediti v nadzorni plošči, kjer gostujes domeno, oz. mogoče že tam kjer si domeno zakupil

druga rešitev je da das v index.php header('Location: http://www.domena2.com');

ce imas možnost uporabe mod_rewtite modula za apache, lahko tudi s .htaccessom prepises vse naslove na novo domeno.

jaz bi prvo probal rešiti s prvo možnostjo, nato pa s tretjo. druga ni glih uporabna, saj ce bo nekdo napisal www.domena1.com/ena_stran.php bo javlo napako, zato je boljsa tretja možnost ker lahko cisto vse prepisev na drugo domeno.

mogoče bi šlo tudi s custom 404 errorji, kjer bi napisal da je ta domena preusmerjena, dodal link, lahko pa tudi po določenem času avtomatsko preusmerjo uporabnika na drugo domeno.

boš pa mogo bolj natancno povedati, kje imas domene registrirane, kje jih gostujes, keri CP mas, da ti bomo vedli bolj natancno povedati.

gemini ::

Pozdravljen Baja, hvala ker si si vzel čas za vse to napisat. Drugače pa gre za eno stran, ki jo sedaj selim na en drugi server, po vsej verjetnosti bo tudi domena nova, ta ki je sedaj pa bo upam šla čimprej v pozabo, ampak do takrat bi vseeno rad naštimal to preusmeritev za koga ki ima morebiti še staro informacijo. Gostitelj pri kateremu sedaj stran gosti je neverjetno slab ponudnik, imam sicer dostop do vsega, ampak že cpanel je ena taka revščina, da se ne da v njem skoraj nič urejat, njemu osebno pa se mi tudi ne da pisat ker nočem imet nobenega opravka s tem, zato sem pomislil da bi enostavno zamenjal glavno index datoteko. Predstvaljal sem si da se pač samo nekaj vpiše vanjo in da potem to dela samo, kot bi recimo napisal noter en link in potem ko človek nanj klikne gre na novo stran. Veliko boljše bi bilo če bi se to zgodilo brez da nekdo klikne kamorkoli.

Naj še omenim da sem to zadevo nisem vodil od začetka, tako da nimam nič ne z registracijo ne z drugim ustvarjanjem strani ampak vidim da je registrar onlinenic, z njimi se sploh ni moč ukvarjat, CP je nekaj kar nisem še nikoli videl, niti ne vem kaj to je, swsoft plesk, na katerem ni ravno dosti izbire...
Na žalost razumem samo tvoja prva dva predloga, katera ne bi rekel da prideta v poštev, drugi se lepo enostavno sliši ampak ga odsvetuješ, za vse ostalo pa nič ne razumem, nisem ravno vešč v teh stvareh.

gemini ::

Aja še to, stran je v celoti v html-ju.

MihaFirst ::

tole daš v head strani:

<META HTTP-EQUIV="Refresh"  CONTENT="0; URL=nova stran">


samo namesto oklepajev pač daj una znaka za začetek in konec taga (je večje, je manjše), ki ju slo-tech sicer ne podpira v postih :P

(opomba moderatorja, ce uporabis st.koda oznako v oglatih oklepajih, te ne ovira pri postanju cudnih znakcev)

Zgodovina sprememb…

gemini ::

O hvala edward, človek si ponavadi lahko samo želi tako enostavno rešitev problema ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inštalacija webserverja na linuxu

Oddelek: Omrežja in internet
9847 (605) sarma832
»

Apache virtualhost

Oddelek: Omrežja in internet
171453 (1182) pegasus
»

preusmeritev maila

Oddelek: Izdelava spletišč
72033 (1547) Ice-Heki
»

Postavitev strežnika in lokalnega omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
81686 (1403) NoName
»

XAMPP in virtual host

Oddelek: Izdelava spletišč
122040 (1858) Veron

Več podobnih tem