Forum » Omrežja in internet » 2 ip naslova in router
2 ip naslova in router
joker605 ::
Lp
Trenutno sem naročen na kabelski internet in imam zunanji fiksni ip.
Modem imam povezan prek routerja in nato v 3 računalnike.
Da internt deluje, moram v router vpisat 1 mac address računalnika, ki je registriran v kabelsko omrezje. Sedaj sem se menil, da mi registrirajo se 1 mac address drugega racunalnika, da bo imel drugacen zunanji ip.
Problem sledi.
Kako naj nastimam nastavitve na routerju da bo zaznal 2 mac addresa za 2 racunalnika in da bo dodal se temu na novo nov ZUNANJA ip , saj v router lahko vpisem samo 1 mac address na enkrat .
Ali moram imet modem s več porti za priključitev, saj trenutni ima samo enega.
Hvala za odgovor
LP
Trenutno sem naročen na kabelski internet in imam zunanji fiksni ip.
Modem imam povezan prek routerja in nato v 3 računalnike.
Da internt deluje, moram v router vpisat 1 mac address računalnika, ki je registriran v kabelsko omrezje. Sedaj sem se menil, da mi registrirajo se 1 mac address drugega racunalnika, da bo imel drugacen zunanji ip.
Problem sledi.
Kako naj nastimam nastavitve na routerju da bo zaznal 2 mac addresa za 2 racunalnika in da bo dodal se temu na novo nov ZUNANJA ip , saj v router lahko vpisem samo 1 mac address na enkrat .
Ali moram imet modem s več porti za priključitev, saj trenutni ima samo enega.
Hvala za odgovor
LP
Gapi ::
V tem primeru potrebuješ router ki podpira multiwan. Dvomim pa da tvoj ponudnik dodeli 2 IP naslova. Lahko pa da tisti računalnik ki ga hočš dodatno povezat na Inet Daš za modemom switch in pol daš router v en port router pa v en port. Kablski operaterji ti ne omogočajo oz. nočejo dodelit še enega IP naslova.
joker605 ::
Kabelski operater mi dodeli do 3 ip naslove.
Pomoje gre to tako:
Od vsakega racunalnika mac address mi zageležejo na kabelski in vsakemu mac addressu dodelijo svoj ip. Router pa samo forvardira zunanji ip prek notranjega do računalnika s tem mac addresom . tako ma vsak računalnik svoj notranji in zunanji ip.
Mam prav?
Pomoje gre to tako:
Od vsakega racunalnika mac address mi zageležejo na kabelski in vsakemu mac addressu dodelijo svoj ip. Router pa samo forvardira zunanji ip prek notranjega do računalnika s tem mac addresom . tako ma vsak računalnik svoj notranji in zunanji ip.
Mam prav?
Gapi ::
Kateri operater??? Nevidim kako bi ti lahko operater dodelil IP na mac addresso če je le ta za routerjem.
AndrejS ::
Saj če ti operater dodeli 3 IP naslove imaš še vedno samo en kabel in ta kabel gre v router... zato pa je potrebna samo ena MAC addresa !!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z domačim omrežjemOddelek: Omrežja in internet | 1437 (1240) | cilax |
» | Pomoč pri povezavi dveh računalnikov na internetOddelek: Omrežja in internet | 1027 (975) | lu_death |
» | router problemOddelek: Omrežja in internet | 1393 (1265) | Gapi |
» | T-2 in Wireless routerOddelek: Omrežja in internet | 12686 (12218) | iro |
» | MAC - IPOddelek: Omrežja in internet | 5040 (4755) | korenje_ver2 |