Forum » Omrežja in internet » [Linux] Kako spremeniti MAC naslov?
[Linux] Kako spremeniti MAC naslov?
balocom ::
Imam "manjši" problem z spremembo MAC naslova mrežne na SuSE 9.3 linuxu.
Poskušal sem z:
ifconfig eth1 down
ifconfig eth1 hw 00:00:00:00:00:00 (nule so sm tle...)
ifcofig eth1 up
pravtako sm probal brez dvopičji, pa namest dvopičji črtice (minus), a nikjer ni opazet da bi se kaj spremenilo (MAC moram spremeniti zaradi Telemacha, ker je net vezan na MAC naslov, zadeva bo pa špilala kot router oz. prehod ...).
Poskušal sem z:
ifconfig eth1 down
ifconfig eth1 hw 00:00:00:00:00:00 (nule so sm tle...)
ifcofig eth1 up
pravtako sm probal brez dvopičji, pa namest dvopičji črtice (minus), a nikjer ni opazet da bi se kaj spremenilo (MAC moram spremeniti zaradi Telemacha, ker je net vezan na MAC naslov, zadeva bo pa špilala kot router oz. prehod ...).
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
balocom ::
Hvala, dela
Next problem: ko nardim /etc/inti.d/network restart mi izpiše da za dotično kartico ne najde .conf fajla (čeprov obstaja...)
Next problem: ko nardim /etc/inti.d/network restart mi izpiše da za dotično kartico ne najde .conf fajla (čeprov obstaja...)
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kopiranje MAC addressOddelek: Pomoč in nasveti | 1473 (1344) | Storm |
» | z dvemi računalniki na internet, arnes v študentuOddelek: Pomoč in nasveti | 1756 (1397) | balkanec |
» | Linux računalnik - router / 2. mrežna ne obstaja?Oddelek: Omrežja in internet | 1637 (1556) | Brane2 |
» | MAC adresaOddelek: Omrežja in internet | 2639 (2269) | Self-Defence |
» | ebtables+linux+brctl+siol-tvOddelek: Omrežja in internet | 2355 (2207) | korenje_ver2 |