Forum » Pomoč in nasveti » Kopiranje MAC address
Kopiranje MAC address
Storm ::
Ker menjam računalnike v stanovanju pri punci, in je internet vezan na MAC adreso, bi rad kopiral mac adreso v drugo kartico, da mi ne bi blo treba ob vsaki menjavi kište na operaterja klicat. Kako to naredim?
Markec The Great
miha22 ::
najbolj elegantna resitev nastavitev mac naslova je nastavitev mac naslova na routerju pa ti bo delalo potem na kateremkoli programu. lahko pa tudi nastavis mac naslov na mrezni kartici. nekatere kartice omogocajo nastavitev maca ze znotraj nastavitev, za druge je potreben dostop do registra,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: miha22 ()
Storm ::
Ruterja nimam, na kak način se pa kopira mac adreso, gledam da obstajajo neki programi, al kako?
Markec The Great
marsovcek ::
WinXP: Start -> Settings -> Network connections -> (tvoja povezava) -> Properties -> Configure (zraven imena mrežne) -> Advanced -> Network address: v okence napišeš vrednost brez : ali -, nato se s klikanjem na OK znebiš vseh oken .
Linux: ob zagonu naj se ti zažene ukaz ifconfig eth1 hw ether 00:00:00:00:00:00. Pri eth1 zamenjaj številko s številko kartice, ničle pa z željenim MAC.
PS: za Linux sem pisal na pamet, tako da ni 100% pravilen ukaz.
Linux: ob zagonu naj se ti zažene ukaz ifconfig eth1 hw ether 00:00:00:00:00:00. Pri eth1 zamenjaj številko s številko kartice, ničle pa z željenim MAC.
PS: za Linux sem pisal na pamet, tako da ni 100% pravilen ukaz.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Enaka wireless sticka na enem omrežju?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5142 (4175) | solatko |
» | Wired racunalnik se mi ne poveze na routerOddelek: Omrežja in internet | 1086 (970) | dotArj |
» | MAC adresaOddelek: Omrežja in internet | 2639 (2269) | Self-Defence |
» | Povezava med dvema ruterjema wirelessOddelek: Pomoč in nasveti | 1493 (1399) | pviran3 |
» | A kdo ve kako v Linuxu skonfigurirat zunanjo mrežoOddelek: Operacijski sistemi | 1563 (1362) | Yohan del Sud |