» »

Thunderbird in čšž

Thunderbird in čšž

globoko grlo ::

Zdravo in srečno NL.

Imam en problem, v TBju mi delajo samo č-ji, ž-jev in š-jev pa ni.
Mam XP-je in slovenian language, v TBju imam za outgoing mail central european ISO - 8859-2 tabelo, za incoming pa central european windows 1250. Sicer bi tudi za outgoing naštimal windows 1250, ampak nimam te opcije, imam pa turško pa ne vem še kakšno.

Torej. če mi kdo zna pomagat, help pliz.

tnx

solatko ::

Z mozilline strani si potegn dol TB slo za operacijski sistem, ki ga imaš in ti bo delal vse kot je treba.

globoko grlo ::

ja ej, sem razmišljal, če je mogoče to problem, ker imam angleško verzijo

tnx

solatko ::

Za slovenščino rabiš slovensko verzijo, ker ni samo slovenskega dodatka na angleško.

netanyahu ::

Prikaz šumnikov seveda normalno deluje v vseh verzijah Thunderbirda -- slovenski, angleški, kitajski...
Za preverjanje črkovanja za slovenski jezik je potrebno naložiti slovar; deluje v katerikoli verziji Thunderbirda.
Za prikaz menijev in ostalega UI v slovenskem jeziku je pa potrebno naložiti slovensko verzijo.

Dandanes se za vso komunikacijo priporoča uporaba Unicode UTF-8 kodiranja znakov; ISO 8859-2 in Windows-1250 sta zgodovina. Seveda pa nobena nastavitev ne pomaga, če je pošiljatelj poslal kak čuden mail, npr. če se dejansko kodiranje znakov ne ujema s tistim zapisanim v glavi sporočila.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem s č-jem

Oddelek: Izdelava spletišč
91429 (1215) mte
»

šumniki se ne prikazujejo.

Oddelek: Omrežja in internet
63392 (3294) schwarzvald
»

Šumniki in znaki s strehcami se ne prikazujejo pravilno!

92122 (2007) Jackass
»

problemi s č-ji na spletni strani

101182 (1011) kunigas
»

page encoding - characters

121325 (1179) JLP

Več podobnih tem