Forum » Strojna oprema » Problem: čitalec kartic Canyon in CF1
Problem: čitalec kartic Canyon in CF1
energetik ::
Imam sledeč problem: nabavil sm čitalec kartic Canyon za vse vrste kartic. Normalno vštekam, XPji namestijo drajverje in pojavijo se 4 pogoni s črkami I do L. Vse v redu do zdaj. Potem pa vstavim CF kartico, čitalec jo zazna ampak ko kliknem na pogon, napiše da ni formatirana in če ga hočem format. Seveda je bila kartica prej normalno formatirana v fotkiču.
Rečem OK, jo bom pač še enkrat in dam na format. Pojavi pa se napaka, da ni bilo mogoče dokončat formatiranja. Kr neki. Probam še na FAT16 in nič bolje. Ima kdo kakšno idejo kaj bi bilo lohk narobe?
Poskusil sem pa s 3 različnimi CF: 32MB Canon, 256MB Kingston in 1GB SanDisk. Pri 32MB celo napiše, da sploh ni vstavljena. Kapaciteto ostalih pa zazna pod PROPERTIES/VOLUMES/Populate!
Seveda kartice normalno delujejo v nekem drugem čitalcu na drugi kišti.
Ja, pa čitalec sem sprobal na 2 različnih kištah in je ista figa...
No, kot dodatek - SD kartica normalno deluje..
Zgleda da mi preostane le še vračilo blaga...
Prosim pomagajte!
Rečem OK, jo bom pač še enkrat in dam na format. Pojavi pa se napaka, da ni bilo mogoče dokončat formatiranja. Kr neki. Probam še na FAT16 in nič bolje. Ima kdo kakšno idejo kaj bi bilo lohk narobe?
Poskusil sem pa s 3 različnimi CF: 32MB Canon, 256MB Kingston in 1GB SanDisk. Pri 32MB celo napiše, da sploh ni vstavljena. Kapaciteto ostalih pa zazna pod PROPERTIES/VOLUMES/Populate!
Seveda kartice normalno delujejo v nekem drugem čitalcu na drugi kišti.
Ja, pa čitalec sem sprobal na 2 različnih kištah in je ista figa...
No, kot dodatek - SD kartica normalno deluje..
Zgleda da mi preostane le še vračilo blaga...
Prosim pomagajte!
- spremenilo: energetik ()
zcetrt ::
Ne vem, kakšno rešitev oz. idejo pričakuješ. Če zadeva ne deluje na večih računalnikih in pod različnimi OS-i, je bržkone nekaj narobe. Pojdi v trgovino, kjer si kupil, odnesi s seboj CF kartice in preizkusi delovanje z drugim identičnim bralnikom kartic. Če ne dela tudi tam, vzami drug artikel ali pa izrazi željo po povrnitvi kupnine.
Sicer pa, če imaš cannon fotoaparat, vem, da, vsaj včasih, drugi čitalci niso znali prebrat zadeve.
Sicer pa, če imaš cannon fotoaparat, vem, da, vsaj včasih, drugi čitalci niso znali prebrat zadeve.
4.
energetik ::
Sem zamenjal z malo dražjim čitalcem Akasa in sedaj zadeva deluje. Original 32MB od Canona pa še vedno ne prepozna. Ampak je itak ne rabim, k je tolk majhna
Res ne vem, zakaj lohk take stvari sploh prodajajo, če ne podpirajo kartic, ki so napisane na embalaži. Pač bi napisal - ne podpira CF, pa spustil ceno na polovico...
Res ne vem, zakaj lohk take stvari sploh prodajajo, če ne podpirajo kartic, ki so napisane na embalaži. Pač bi napisal - ne podpira CF, pa spustil ceno na polovico...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kloniranje compact flash karticeOddelek: Operacijski sistemi | 1940 (333) | mrsmoke |
» | Spar črtna koda (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 20233 (14182) | ales85 |
» | SD kartica čuden problemOddelek: Pomoč in nasveti | 3035 (2903) | kixs |
» | Težave s SD kartico!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2749 (2609) | OCCULT |
» | Problem s SMARTMEDIA karticoOddelek: Strojna oprema | 1690 (1471) | pivmik |