» »

CLASSPATH za javo

CLASSPATH za javo

c0dehunter ::

Najprej naj povem, da sem že iskal z googlom, a našel cel kup nerelevantnih stvari. Namreč rač. sem moral formatirati in sem pozabil, kako sem imel nastavljenje nastavitve za programiranje v javi v My computer -> Properties -> Advanced -> Environment variables.
V zgornje okno sem dodal CLASSPATH z vsebino ".;C:\....\jdk\bin\", v spodnje okno isto(ali je sploh treba v User in še v System??), pa še v Path value sm dau na koncu "...;C:\....\jdk\bin".
Zdj ne vem, al bi mogu dodat link do runtime environment al je vredu do development kit, kot sem naredu sedaj? Nekaj namreč ni v redu in bi prosil za pomoč, ker morm nujno neki za šolo naredit.
Drugač sem pa potegnu z sun-ove strani jre pa jdk tanov posamezno in inštaliral.
Hvala za odgovore
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Morbo, sem videl da si odpisal, a sem moral izbrisati temo, ker sem po nesreči naredil duplikat. Torej, ko napišem npr. javac urejanje.java mi izpiše neobičajne napake:
Scanner vhod=new Scanner(System.in);
tukaj pravi za Scanner "cannot resolve symbol", zato sem mislil, če ima kakšno povezavo s tem, da sem jdk in jre inštaliral vsakega posebej. Ker ne vem kaj mu tukaj ne paše z tem Scannerjem. Pred formatiranjem je program delal normalno.

morbo ::

To da si inštaliral jdk in jre posebej nima veze. Si prepričan da nimaš kakih napak v CLASSPATH (kakšna manjkajoča podpičja?)
CLASSPATH bi moral bit nekaj takega: ".";C:\java\jdk6\bin;

EDIT: pravzaprav v classpath ni potrebno dajat /bin imenika

Zgodovina sprememb…

• spremenil: morbo ()

Evo, slika za dokaz :D

Poskusil sem program brez Scannerja, in mi dela brez problema. Zgleda da je problem zarad
import java.util.*;

??

edit: poskusil sem tudi samo z piko v classpath, pa vseeno problem ostaja.

Zgodovina sprememb…

morbo ::

A drugi importi delajo? Kakšno verzijo JDK-ja pa si inštaliral?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Java problem

Oddelek: Programiranje
201631 (1329) infiniteLoop
»

Java bo letos postala odprtokodna

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
256191 (4780) Vlady
»