Forum » Programska oprema » Dual boot??
Dual boot??
BlackHole ::
Zdaj imam WIN XP in WIN98, vsak OS na svojem disku. Win98 je na C disku, WIN XP pa na E. Zdaj bi rad formatiral C disk in namesto WIN98 instaliral WIN 2k. Zanima me samo ali so na C kakšni podatki, ki bi morali ostati za delovanje particije, kjer so WIN XP oz. kaj moram storiti, da bom ob vklopu računalnika lahko izbiral med sistemoma WINXP in WN2k (nemsto WIN 98). To bi rad storil brez kakega Partitiom Magic programov.
ToniT ::
Ko boš namestil win2000, boš moral naknadno pognati setup za windows xp in izbrati repair installation, ker xp-ji ne znajo delati z boot sektorjem od win2000.
V boot.ini imaš nastavitve, na kateri particiji (disku) se nahajajo xp-ji (lahko ga shraniš, če ga boš potem na roko urejal)
V boot.ini imaš nastavitve, na kateri particiji (disku) se nahajajo xp-ji (lahko ga shraniš, če ga boš potem na roko urejal)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ToniT ()
BlackHole ::
Kaj pa, če bi WIN2k namestil namesto Win XP in potem naknadno še WIN XP namesto WIN98? Moram sprobar različne sisteme, ker imam težave z AC3 zvokom preko in SBlive kartico preko receiverja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tudi podpori za Windows 2000 se počasi bliža konec (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 7344 (5793) | Gandalfar |
» | Kako na nov naložiš win98 če maš zravn še winXP?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1890 (1667) | franc3e |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2397 (1768) | BlackHole |
» | Kako naj dobim nazaj XP paricijo?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2125 (1960) | ToniT |
» | Kako inštaliram WinXP preko Win98SE in hkrati obdržim dual boot?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1273 (1104) | [t502] |