» »

Igre štekajo

Igre štekajo

bogii ::

Pozdravljeni!

Problem kolega je sledeč: vsaka igra štekne in jo mora zapreti že po minuti igranja, velikokrat še prej. To se dogaja pri vseh igrah, katere so 3D npr. NHL, NBA, kaka racing igra..Čudno se mi zdi, da bi bila grafična kartica preslaba za igre ranga nhl 2000 ipd. Sumim gonilnike za grafično, vendar ima kolega ATI-jevo kartico in res ne vem, katere gonilnike naložiti. Torej ali kdo ve točno kaj bi bilo lahko narobe in pa če mi nekdo pove točno katere driverje mora naložiti, ker imam sam Gesilo in se na Atijeve driverje ne spoznam lihk dobr.

Specifikacije:
- 3400 amd sempron procesor
- 512mb ddr2 rama
- 250gb sata2 disk
- za grafično pa piše v sandri x300/550/1050 series

Hvala za pomoč.

opeter ::

NHL iz leta 2000 bi moral delovati kot šus tudi na kartici tipa X1050 ipd. Problem je res nekje drugje, npr. gonilniki.
RAM bi bilo po mojem potrebno nadgraditi. Recimo + 1 GB RAM modul. Skupaj bi tako bilo 1,5 GB RAM-a. Dokler se DDR1 še dobi bi bilo pametno, da kupi.

Gonilnik pa najdeš tukaj: klik
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Vanc ::

Problem je lahko tudi v pregrevanju komponent npr(grafa, proc ,......)
Intel e2180 @ 3300Mhz 1.45V ; ASUS P5B Deluxe ; AxE 2x1Gb @ 1000 Mhz

dzinks63 ::

:)) Rama je premalo, grafična je slaba, tud proc ni nevem kaj.
Za prvo silo dokupi še 1GB rama.
Drugače pa začni razmišljati o novem računalniku, ker nadgradnja se tu ne splača.

forummaster ::

Dzinks tvoji psoti mi grejo tok na jetra...

Nimamo vsi tok dnarja, da bi vsak let menjaval računalnik. Se pač mormo zadovoljit s tem kar mamo!!!
Za 1000€ k zapravte za računalnik si lahk tok huuudih hlač, majc, čevljev... kupš da kr res ni pa še ostane. Pa mi to velik več pomen k ena škatla k stoji odma in se na njej sam nabira prah.
Tud ni neke potrebe po menjavanju računalnikov, ker nismo čist mokri k pride neka huda igra vn in nismo odvisni od špilov.
Nekateri mamo komp za brskanje po intrnetu, MSN in podobne zadeve, kšn film za pogledat, komad za poslušat...

In za take stvari je računalnik k ga ma čist kul. Mam neki podobnga in čist vse dela kar hočem. Intrnet laufa, DVDjev pogledam zelo velik, MSN dela, iTunesi delajo gladko...

To je pa vse kar rabmo... Računalniki niso narjeni sam za igre, so še za marsikj druzga bolj pomembnega kot zapiranje v sobe po cele dneve in nabijanje streljačin...

Pa smeško na začetku vsakzga odgovora k je čist brez pomena.

In ni prašu, če mora zamenat računalnik, ampak je prašu za pomoč pri igri, ki bi na takem računalniku morala delat 100%. Če nisi prpravljen pomagat je bolš za vse, če si tih. Bojo pomagal tisti k bojo.

GrimReaper ::

Za 1000€ k zapravte za računalnik si lahk tok huuudih hlač, majc, čevljev... kupš da kr res ni pa še ostane. Pa mi to velik več pomen k ena škatla k stoji odma in se na njej sam nabira prah.

Eni obleke (sm sicer mislu da to bol punce zanima), eni dajejo vse v avto, eni pa v komp. Tukej boš našel največ slednjih, tko da če ti to ne paše obstajajo tud drugi forumi.
Dam pa jest raje 200€ za nov proc kot 20€ za ene hlače.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

damjan11 ::

Če hočes igrati igre, potem moraš kupit dober računalnik. Če pa hočeš "FUFE" lovit, potem pa obleke, če ti kaj pomagajo

dzinks63 ::

:)) Pišeš neumnosti.

>Problem kolega je sledeč: vsaka igra štekne in jo mora zapreti že po minuti igranja, velikokrat še prej. To se dogaja pri vseh igrah, katere so 3D npr. NHL, NBA, kaka racing igra.

In nič ne piše, da uporablja računalnik samo za brskanje po intrnetu, MSN in podobne zadeve, kšn film za pogledat, komad za poslušat... , to so tvoje potrebe in ne njegove

In moj predlog "Za prvo silo dokupi še 1GB rama."
je popolnoma na mestu

>Za 1000€ k zapravte za računalnik
To je spet tvoja izmišljotina , nikjer nisem omenjal nobenih 1000€ , ne vem od kje si jih potegnil

>Pa smeško na začetku vsakzga odgovora k je čist brez pomena.
To je znak bontona; smeško na začetku je mišljen kot lep pozdrav z nasmehom,
si pa res en zadrt tip.

>In ni prašu, če mora zamenat računalnik
Spet ne razumeš, nič mu nisem rekel, da mora zamenjat računalnik , ampak da naj
" začne razmišljati o novem računalniku" ,
kar pomeni, da ga lahko menja tudi čez eno leto , dve ali še poznej, pač kdaj mu bo odgovarjalo.

Ati-jevi driverji se pa dobijo na amd-ati uradni strani.

bogii ::

Ne se kregat zdj..to ni namen teme;)

No uglavnem s kolegom sva naložila driverje in tudi directx še enkrat...zadeva je ista. res mi je zanimivo; je možno da je grafična x300 resnično prešvohotna za igre letnika 98-02 ali pa se mogoče res kaj pregreva kot je nekdo tudi omenil.

Večina vas govori o ramu..nhl 2000 ali pa kaj je bla že ena igra ...no vglavnem bila je letnik 1998!! pa zagotovo ne potrebuje toliko rama..Spomnim se ko sem sam igral nhl/nba/fifa 2000 na procesorju 366mhz, 128rama in 8mb ati grafična...in iz tega potem sklepam, da je računalnik, vključno z grafično še predober za igre takega ranga (oziroma bi moral imeti še rezervo). Bova pregledala temperature (speedfan je najprimernejši?) in če ne drugače tudi odprla kišto in malo pošlatala grafično:).

Primarni namen računalnika pa se vidi že iz specifikacij in res to niso igre:) ...a zdaj ko je zima in malo bolj dolgčas učasih postane, si je kolega zaželel tudi malo igričarskega veselja.

ronaldo ::

Meni so te igre delale na celeron 400 in voodoo 3, tako da ni kriva strojna oprema, ampak nekaj drugo. Kot jaz vem, te igre ki si nastel sploh ne delujejo v Winxp ampak le v Win98/WinME.

opeter ::

je možno da je grafična x300 resnično prešvohotna za igre letnika 98-02 ali pa se mogoče res kaj pregreva kot je nekdo tudi omenil.

Ne. Zgoraj naštete igre bi morale delovati na maksimumu.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Vanc ::

Dam pa jest raje 200€ za nov proc kot 20€ za ene hlače.

O ja to p aje stavek si je treba zapomnit >:D >:D >:D
Intel e2180 @ 3300Mhz 1.45V ; ASUS P5B Deluxe ; AxE 2x1Gb @ 1000 Mhz

phenom ::

kaj se tok obremenjujete s tem kok date.Jz dam na leto 2000€ za nove komponente in mi ni blo nikol žal. Pač taki smo kakršni smo. Eni dajejo 5 € za kino da si ogledajo film kjer zraven še folk ne zna bit tih in vse, jz ga raj dl z neta in ga gledam v miru, pa ŠE OSTANE M!
Pač nekatere kot sm jz zrajca ob misli na proc od 1200€ v škatli.

bluefish ::

hja, nekateri se vsekakor obremenjujemo s tem, koliko damo za komponente. Seveda lahko pridem v trgovino, na pult vržem snop evrov in jim rečem, naj mi skupaj zložijo komponente za ta denar. Obstajajo pa veliko boljše in bolj ekonomične rešitve.
Seveda nekateri lahko zapravijo 2k+ € na leto za kup brezdelnega silicija. To pa ponavadi pogojujejo starši, ki svojemu sinku brez problema vržejo snop denarja, brez vprašanja, čemu je sploh namenjen. Na drugi strani pa so (sicer v manjšem številu) ljudje, ki vso svojo mesečno plačo zagonijo za tako stvar. Seveda pa ponavadi nimajo familije. Neke vmesne stopnje skorajda ni.

phenom ::

Moram priznati da me tvoja opazka rahlo spravlja v nasmeh in dobro voljo. Vendar nisem bogat in ne posedujem ferarija. Vse kar imam si zaslužim sam. Res je da nimam svoje lastne familije zato je to toliko lažje. Večino dam za računalnik, kar rabim zase si pa vzamem. Volk je sit iz koza cela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poceni gaming pc (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11611862 (10690) Šolar
»

EA in Adobe odpuščata

Oddelek: Novice / Rezultati
82846 (2461) PrimozR
»

Kupujem komp..je dosti dober???

Oddelek: Kaj kupiti
6980 (764) sicko
»

Kateri h iger ne igrate?

Oddelek: Igre
251555 (1078) simejanko
»

najbl bedna igra (za tebe) je: (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
1188102 (5453) cholt45

Več podobnih tem