Forum » Pomoč in nasveti » Zagon PC-ja po menjavi komponent
Zagon PC-ja po menjavi komponent
toblak ::
Pozdravljeni!
Na PC-ju Asus A7V-E, AMD duron 750, HDD 20 GB, 128 RAM, grafa V6600 MX 32 M, je crknil hladilnik procesorja. Tako sem se odločila zamenjati hladilnik in hkrati še procesor, RAM in grafo. Vem, da je PC star , rabim ga samo za word, e-mail in malo surfanja.
Skratka, nadgradnja: duron 1300, 256 RAM, grafa Ati Radeon 9200 SE. Po vgradnji komponent zaženem PC, ki prepozna CPU (čeprav zanj napiše da je athlon in ne duron!), RAM , HDD. Zlista še PCI device in se po Display controller obesi na kurzor.
Grem v BIOS, najdem geslo. Odstranim baterijo in s tem tudi geslo. Pogledam komponente, jih normalno prepozna. Frekvenca CPU nastavljena na 100 mHZ. Ko grem iz BIOSA se sistem spet obesi kot sem napisala prej.
Kaj še moram narediti, da bodo WIN zalaufali?
Hvala za nasvete .
Na PC-ju Asus A7V-E, AMD duron 750, HDD 20 GB, 128 RAM, grafa V6600 MX 32 M, je crknil hladilnik procesorja. Tako sem se odločila zamenjati hladilnik in hkrati še procesor, RAM in grafo. Vem, da je PC star , rabim ga samo za word, e-mail in malo surfanja.
Skratka, nadgradnja: duron 1300, 256 RAM, grafa Ati Radeon 9200 SE. Po vgradnji komponent zaženem PC, ki prepozna CPU (čeprav zanj napiše da je athlon in ne duron!), RAM , HDD. Zlista še PCI device in se po Display controller obesi na kurzor.
Grem v BIOS, najdem geslo. Odstranim baterijo in s tem tudi geslo. Pogledam komponente, jih normalno prepozna. Frekvenca CPU nastavljena na 100 mHZ. Ko grem iz BIOSA se sistem spet obesi kot sem napisala prej.
Kaj še moram narediti, da bodo WIN zalaufali?
Hvala za nasvete .
jureK ::
Na tem linku piše, da plata podpira procesorje le do 1 GHz. Mogoče je problem v tem.
Se trudimo, se trudimo
toblak ::
A naj poizkusim s flešanejm BIOSA za CPU 1300? Bo pomagalo? Na netu sem namreč izsledila, da na teh platah vlečejo procesorji do 1400.
Kaj misliš?
Kaj misliš?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | amd duron ali amd athlon??Oddelek: Strojna oprema | 1567 (1245) | Enron x86 |
» | Ali ASUS A7V8X-X podpira SocketA Palomino?Oddelek: Strojna oprema | 969 (969) | dejansan |
» | je kriv prešibek napajnik ali Bios ?????Oddelek: Pomoč in nasveti | 1337 (1002) | Dead_Eye |
» | Nekompatibilnost bartona s platoOddelek: Pomoč in nasveti | 1178 (1056) | C_maniak |
» | Pomoc pri nakupu "osnovnega" pc-ja oz. kako je z graficnimi k so na motherboardih???Oddelek: Kaj kupiti | 1414 (1196) | amper |