Forum » Omrežja in internet » omejitev povezave
omejitev povezave
Ziga86 ::
Lp
Zanima me ali ima kdo kakšno informacijo ali pa začetno točko kako naj omejim povezavo.
Problem je ta da smo v stanovanju sami študentje, in vsak bi rad neki downloadu, kar hitro se zgodi da nastane linija preobremenjena. in ko hočeš kej po netu brskat ti dela vse skupi slabše od navadne modemske povezave.
Internetni ponudnik je Amis linija pa je 1mb downloada, in nevem točno kolk up.
Iz modema gre preko switcha v vsak komp posebi, sam sem že neki gledu vendar ni nikjer da bi lahko nastavlu kolk dodelim vsakem računalniku maksimalno povezavo.
Gledal sem tudi če bi morda lahko nastavil kje pravila, rule 1 on port 80 al pa neki podobnega vendar tudi nima.
Ali to pomeni da bi bila edina rešitev mojega problema menjava modema z kakšnim ruterjem, ali se to sploh ne da?
Zanima me ali ima kdo kakšno informacijo ali pa začetno točko kako naj omejim povezavo.
Problem je ta da smo v stanovanju sami študentje, in vsak bi rad neki downloadu, kar hitro se zgodi da nastane linija preobremenjena. in ko hočeš kej po netu brskat ti dela vse skupi slabše od navadne modemske povezave.
Internetni ponudnik je Amis linija pa je 1mb downloada, in nevem točno kolk up.
Iz modema gre preko switcha v vsak komp posebi, sam sem že neki gledu vendar ni nikjer da bi lahko nastavlu kolk dodelim vsakem računalniku maksimalno povezavo.
Gledal sem tudi če bi morda lahko nastavil kje pravila, rule 1 on port 80 al pa neki podobnega vendar tudi nima.
Ali to pomeni da bi bila edina rešitev mojega problema menjava modema z kakšnim ruterjem, ali se to sploh ne da?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | razdelitev povezaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1371 (918) | integral15 |
» | Internet za 2 računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 1555 (1431) | GrimReaper |
» | program za omejevanje wwwOddelek: Programska oprema | 1584 (1125) | mHook |
» | Določanje internet prenosa podatkovOddelek: Pomoč in nasveti | 1067 (1003) | Pro2Type |
» | Kako razdeliti ADSL na 50%50 na 2 racunalaOddelek: Omrežja in internet | 1224 (1013) | Dr Evil |