» »

Wlan povezava Vista na XP

Wlan povezava Vista na XP

Fukomuko ::

Imam HP prenosnik z Windows Vista Business in osebni računalnik z Windows XP SP2, za katerega sem sedaj kupil dodatno wireless kartico Netgear WG311v3. Moj cilj je povezava prenosnika na internet preko XP-jev. Problem pa je, da zadeva nikakor noče delovati. Največ kar mi je uspelo je to, da lahko in prenosnika pingam wlan kartico na osebnem računalniku (in obratno). Vista sicer domače omrežje prepozna (Private network), ampak kaže, da je povezava do internet prekinjena. Dvakrat je zadeva celo za kratek čas delovala (na enakih nastavitvah), ampak je takoj prenehala, ko sem na osebnem računalniku nastavil wlan kartico na Disabled in nato nazaj na Enabled. Po tem mi omrežja nikakor ni več uspelo usposobiti nazaj.

Nastavitve na Visti za vgrajeno wlan kartico:
IP: 192.168.0.2
Subnet: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.0.1

Nastavitve na XP za Netgear WG311v3:
IP: 192.168.0.1
Gateway: 192.168.0.2

Za klasično mrežno kartico pa:
IP: 192.168.1.1
Gateway: 192.168.1.255

Za PPOE povezavo (na XP-jih) je vklopljen Internet Connection Sharing, private network pa nastavljen na Wireless. Na Visti so v Sharing centru vklopljene vse možnosti pod Sharing and Discovery (razen Passwrod protected sharing). Na obeh računalnikih sta izklopljena požarna zida in antivirusna programa. Wlan kartico upravljajo Windowsi in ne priložena programska oprema, na kateri imam nastavljeno delovanje kartice na Computer-to-computer (ad hoc), Network authentication na Open, data encryption pa na disabled.

Ali ima kdo kakšen predlog, kaj bi še lahko poskusil, da bi omrežje delovalo?

Hvala za pomoč,
LP

V-i-p ::

Ime delovne skupine (WORKGROUP) si na obeh polknih vpisal čisto enako, a ne? Ker če nisi...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: V-i-p ()

Fukomuko ::

Pozabil sem omeniti, na obeh računalnikih je nastavljeno enako ime za workgroup.

ttommy ::

Jaz imam isti problem,čeprav imam na obeh računalnikih XP-je.Nastavljal sem po teh navodilih: klik.
Najde omrežje,ampak v internet se noče povezati.Tisti računalnik,ki sem ga hotel preko tega brezžično povezati v internet sem že na novo naložil,zdaj bom pa še tega poskusil sformatirati in na novo naložiti(vendar moram shraniti 250GB podatkov....).
Gamer

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako nastaviti LAN?

Oddelek: Omrežja in internet
3311607 (7277) Tomi
»

Homenetwork

333472 (2748) MrStein
»

Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?

Oddelek: Strojna oprema
289571 (6507) bastadu
»

ADSL sharing prek Linksys BEFW11S4 routerja

Oddelek: Pomoč in nasveti
51050 (996) Pithlit
»

Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )

655223 (4459) Klemenn

Več podobnih tem