» »

prenosni računalnik do 500€

prenosni računalnik do 500€

jagoda.n ::

lep pozdrav

za šolanje si kupujem nov računalik do 500€ in ker se zelo slabo spoznam na računalniško opremo bi najraje vprašal kar tukaj.

Gledal sem v harvey normanu prenosni računalik Acer za 479€ ki ima
zaslon 15,4 palični WXGA,
procesor Intel Celeron M520,
1,6GHz,
pomnilik 1024MBDDR,
trdi disk 80GB,
intergrirana grafična kartica Intel Graphics Media Accelerator 950 do 224B skupnega pomnilika,
DVD+/- RW zapisovalec

točen model ACER AS5310-301G8

zanima me pa:
seveda ker na faksu ni veliko dela bi igral tudi kakšne igrice in me zanima kako dobra je ta grafična (sam vem da intergrirane niso ne vem kaj dobre) in ker sem za časi :) bi igral tudi starejše igrice kot so Half Life2, kakšen fear, need for speed,... čeprav kakšen COD4 se pa tudi ne bi branil
rad bi imel čim bolj tih računalnik in vem samo da so centrino procesorji zelo tihi
in ali se sploh splača kupovati najnižje cenovne računalnike? Bi se res poznala razlika v dodatnih 100€?

Bi pa kupil nov računalnik zaradi garancije. Pri harveyu pa se mi dopade 18 mesečno brez obrestno odplačevanje.

če pa imate kakšen drug predlog bi pa tudi bil vesel, seveda za podobno cena.

Hvala za odgovore
Domen

jype ::

Na takem računalniku ne boš igral igric, ki jih omenjaš.

Procesorji so praktično neslišni, tisto kar slišiš utegne biti le ventilator, ta pa ni odvisen od procesorja. Centrino se sicer zelo malo grejejo, vendar lahko proizvajalec kljub temu vgradi hrupen ventilator. Preden kupiš, preizkusi.

Prenosniki, ki utegnejo poganjati igre, ki bi jih ti rad, stanejo 1500 in več evrov.

jagoda.n ::

ampak HL2 sem igral že na slabšem računaliku. imel je pol manj rama in 1.5GHz

je res tako slaba grafična kartica? in ali se da dokupit grafično kartico za prenosne računalike?

TOP ::

Če boš hotel kaj špilat bo treba malo več pljunit za prenosnik.Grafična je preslaba.Tisti prenosnik je sam za pisarniška dela in gledanje filmov.

lucif3rka ::

Kupi rabljenega s ločeno grafično, se da dobit čist ok že za 600€...

Melanholija ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916811 (7772) Seb4
»

nakup prenosnika (strani: 1 2 )

527683 (6167) Jan987
»

Kakšen prenosnik???

81293 (1170) kuskus13
»

Centrino proti pentium