» »

Ročna ura do max 400€

Ročna ura do max 400€

RobbyRS ::

Ker že vsi sprašujete po raznoraznih artiklih, pa tudi mene zanima za ročno uro. Sedanja je zdržala 4 leta. Zanima me katerim znamkam najbolj 'zaupate'. Rad bi imel safirno steklo, kovinski pašček ter po možnosti avtomatik (samodejno navijanje). Pregledal sem že nekaj modelov Atlantic, Sector, Jacques Lemans, Hamilton, Omega....vendar sta zadnji dve že izven ranga 400€. Na dan z izkušnjami posameznih proizvajalcev ter prodajaln ur.
Hvala!

opeter ::

400 € ??? 8-O Nobeno od naštetih znamk ne poznam (oz. za Sektorja sem že slišal). Imam Casio uro že 18 let (takrat je stal 50 DM). Le enkrat je bila menjana baterija. Sicer nima nekih hudih naprednih funkcij (ima datum, analogno in digitalno uro ter alarm) razen morda konvinske zaščite pred udarci pred steklom. Je pa izredno kvalitetna.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Gwanaroth ::

Lights often keep secret hypnosis..

>>><<< ::

Kaj pa Citizen, npr. kaj takega?
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

RobbyRS ::

Tudi tale Citizen sploh ni slaba. V prvem postu sem pozabil omeniti, da bi rad imel tudi enega od osnovnih ETA mehanizmov

GTi ::

Pol ti ostanejo pa še Certina, Tissot in Mido z raznimi ETA mehanizmi vse pod okriljem koncerna Swatch Group.
Baje pa da ta ETA izdela več kot 5 milijonov urnih mehanizmov na leto :P
Veliko sreče pri iskanju
When it changes it reveals its true potencial.

IceIceBaby ::

Pred nekaj meseci sem kupil katalog ur in v njem je prva znamka Atlantic. Ure stanejo okoli 300 - 500 eur, dizajni so zanimivi, uporabljajo pa ETA mehanizme (2824-2 večinoma).

Druga znamka v tem razredu, ki se mi zdi zanimiva je pa Poljot (http://www.poljot24.de/en/index.html) Ta sicer nima ETA mehanizmov ampak uporabljajo svoje, ruske mehanizme. Ampak baje so solidni.

Moja naslednja ura bo verjetno Atlantic ali Poljot...če bo pa kakšen nepredviden finančni priliv pa Tag Link Chrono, ki se mi zdi ena najlepših ur sploh. Samo mehanske ure nimajo le svojih čarov, ampak tudi nekaj muh, ki jih moraš biti pripravljen spregledati. Kvarčni mehanizmi so veliko bolj natančni, medtem ko je pri mehanskih urah nekaj sekund + ali - na dan povsem normalno odstopanje, pri kakšnih cenejših tudi 10 ali 20 sekund na dan ni nič pretresljivega. Poleg tega mene "moti", da ima ura le cca 2 dni rezerve. Čez vikend je običajno ne nosim vedno in potem se mi v ponedeljek zjutraj običajno zgodi, da jo moram spet nastavljati in navijati.

opeter, mehanska ura ni primerljiva s kvarčnimi casioti. Casio je bolj natančen in verjetno bo zdržal dlje (mehanske ure je treba vsakih nekaj let peljati na servis itd). Kot orodje za spremljanje časa je tak Casio bolj praktičen. Drugače je pa mehanska ura običajno ura, igrača in nakit v enem. Meni se zdi kul, da imam na roki napravo, ki mi kaže relativno točen čas in za napajanje ne potrebuje nobene baterije ampak le vzmet in kopico kolesc, nihal itd.

Tr0n ::

Ze prece let sploh nimam vec ure, ker me moti (zaradi potenja). Zraven je vedno GSM, ki sluzi kot ura. :)

opeter ::

opeter, mehanska ura ni primerljiva s kvarčnimi casioti. Casio je bolj natančen in verjetno bo zdržal dlje (mehanske ure je treba vsakih nekaj let peljati na servis itd). Kot orodje za spremljanje časa je tak Casio bolj praktičen. Drugače je pa mehanska ura običajno ura, igrača in nakit v enem. Meni se zdi kul, da imam na roki napravo, ki mi kaže relativno točen čas in za napajanje ne potrebuje nobene baterije ampak le vzmet in kopico kolesc, nihal itd.


Se opravičujem. Sem pozneje naknadno še enkrat prebral, kar je avtor teme sploh spraševal.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

vanmarko88 ::

jaz imam tole klik
dobil sem jo kot darilo tako da nevem kakšne so cene pri nas

edit:ura je za moje pojme fantastična

Zgodovina sprememb…

RobbyRS ::

Ima kdo kakšne izkušnje z urami Nautica? http://regional.nauticawatches.com/cata...

mgermo ::

Ima kdo izkušnje z trgovino enkratena (link podan nekje zgoraj)? Nekako se bojim da majo neko scond rate robo. Nekateri modeli ur so čiste kopije mnogo dražjih ur.

dzinks63 ::

profii ::

tudi meni se zdijo nekam nizke cene na 1krat1, vendar so na ebayu cene še nižje. ima kdo kaj izkušenj?

Loki ::

I left my wallet in El Segundo

Ares0 ::

Pozdravljeni,

glede na to, da imam osebno izkušnjo glede nakupa v trgovini www.1krat1.com le toliko. V tej trgovini lahko izbereš med 18 znamkami ur, od specialnih (vojaške, potapljaške), do klasike. Mislim, da imajo veliko izbiro. Zavedati se je treba, da če nam ni nujno ime, katerega mastno preplačaom je možno v tej trgovini dobiti zelo dobre ure (glej garancijo) obenem pa ne preplačeš v smislu marž gospodov kot so SLOWATCH in podobni. Oni se vozijo v Porschejih na naš račun (kupcev), ker imajo svinjske marže in dobre rabate za svojo ceno.
Skratka poglej pokliči in se prepričaj. Sam sem zadovoljen, ura je dobra (ni ponaredek), ima račun, garancijo in je svež izdelek v naši državi.

Lep pozdrav.

hooger ::

meni je tale noro dobra, ampak malo predraga


Zato si bom zaenkrat omislil tako:

profii ::

Ares0 to sem hotel slišati. hvala.

BigFoot ::

Osebno so mi full všeč Omege. Sem se že odločil da si enkrat v prihodnosti nabavim Seamaster 300M quartz (ali eno od podobnih variant). Je pa res da zadeva ni poceni.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Scarface ::

Sam imam Jacques Lemans in moram rečt da mi je super in mi majo odličen design.
Imam tole uro in je cena cca 200€, sicer pa imaš na njihovi strani izbiro za vse okuse. Kvaliteta pa je definitivno na nivoju. So eni bolših izdelovalcev ur...
Been there, done that....

uzupanc ::

Sam imam omego seamaster 300M diver Cronometer, ki je urca kot se šika (seveda zadovolji vse tvoje začetne pogoje), cena pa je druga stvar-prejšnja valuta 403.oooSIT.
Glede na mojo fazo odločanja, preden sem si privoščil omego, so mi bile nabolj všečne ure ZZERO, ki imajo kar nekaj modelov narejenih na podoben oblikovni stil kot seamaster (jeklo,malo bolj športnoeleganten stil). Če ti to ni všeč in hočeš poseči po bolj športnem stilu vzami ure festina, jaques l. pa se mi zdijo bolj elegantne.
Presodi sam, vendar v rangu pod 400 evrov avtomatika ne boš našel.

cryptozaver ::

Da malo obudim temo.

Ure z 'dušo', pri katerih vrednost po mojem mnenju precej presega njihovo ceno. www.moskwatch.com

Z dušo pomeni z mehanskim kalibrom, ki ima korenine v deželi ur - Švici.

Meni šteje (ali odšteva kakor se vzame ;(() čas tale lepotička:

http://moskwatch.com/index.php?main_pag...

Zgodovina sprememb…

Pixy222 ::

Pozdravljeni!
Zadnje čase sem se malo začel zanimati za ročne ure. Ogledal sem si nekaj spletnih trgovin in šel sem tudi v Slowatch. Zanima me vaše mnenje, katere ure naj si morda še bolj natančno ogledam. Sicer pa je budget okrog 300€, športen svež izgled, v tem rangu še ni ravno avtomatskih torej seveda klasična na baterijo... Najbolj mi je sicer v oči padla naprimer tale http://www.google.com/products/catalog?... V slowatchu s popustom pride cca 350€. Z nakupom se nikakor ne mislim prenagliti, ker 300€ trenutno zame ni ravno drobiž tako, da so vse dodatne informacije in nasveti še kako dobrodošli!
hvala in lp

RejZoR ::

Najbolj pomembno je da se prvo odločiš kakšen movement sploh hočeš imet, automatic, quartz, kakšno hibridno izvedbo itd. Pol design in nakoncu še znamko če ti je to pomembno. Oz mal obrneš vrstni red če imaš drugačne prioritete. Za 300 EUR dobiš lahko kar luštne automatic-e. Od švicarskih je samo Certina, ki jo dobiš v automatic izvedbi tja do 400 EUR. Japonske znamke ala Seiko pa dobiš tud po 150 EUR (Seiko 5). Ni nek prestiž, ker so čist strojno sestavljene, ampak imajo pa res ugodno ceno za automatic, lepe designe (stvar okusa) in pa za svojo ceno so presenetljivo natančne (za mehansko).

@komentar na cryptozaver-jev post (kljub starostis lednjega)
Zame so ure z dušo mehanske, ali automatic ali pa na ročno navijanje. Znamka al pa dežela izvora niti ni tolk važna kot to da je npr mehanizem plod lastnega znanja in razvoja. Recimo Seiko vsi jemljejo kot neko "levo" firmo zato ker ni švicarska. Men pa je recimo ravno zato všeč, ker ni "mainstream" na katerega vsi navalijo ko majmuni na banane in se je vbistvu zgodovinsko gledano firma razvila v istem obdobju kot švicarske ampak na povsem drugem koncu sveta. Tud pri švicarskih me moti, da imajo praktično čist vse en in isti movement od ETA. Sej niso slabi, daleč od tega ampak stvar izgubi mal tistega čara unikatnosti, kjer bi vsak proizvajalec imel svojo srčiko, ki tiktaka na nek svoj način. In to mi je pri npr Seiko všeč, ker imajo čist svoje movemente, ki so zapovrhu eni najbolj robustnih in trpežnih.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

cryptozaver ::

Praktično čist vse nimajo ETA mehanizma jih je pa veliko. Obstajajo tudi drugi, Tecno time, Soprod, Sellita (http://www.minutka.si/leksikon/urarski-... ) kalibri. Veliko znamk (predvsem boljše) ima svoje mehanizme vendar so ure bistveno dražje, saj razvoj le-teh ni poceni.

Mimogrede ETA počasi ukinja dobavo surovih mehanizmov svojim tekmecem, tako da bodo njen delež prevzeli zgoraj našteti (http://www.minutka.si/novice/lanki/78-s... ). Veliko znamk pa se je vsled tega odločilo razviti svoje lastne.

Zgodovina sprememb…

motorc ::

Seiko: avtomatik, 200m, trpežna, dober (originalen) izgled, udobna za nosit. Steklo ni safir, je pa hardlex. V oranžni in črni barvi. Kovinski pašček je baje zelo udoben za nosit.

 SKX781 (Orange Monster)

SKX781 (Orange Monster)


 SKX779 (Black Monster)

SKX779 (Black Monster)



Imam obe. Eno na usnjenem pasu, drugo na nylon NATO pasu. Če koga zanima, lahko objavim slike kasneje (trenutno nimam fotoaparata pri sebi). Se jih pa dobi (originale, seveda) občutno ceneje na internetu iz tujine kot pa pri nas.

ian wolf ::

Se strinjam z gornjim predlogom (Seiko Monster). Sam imam Orange Monster nabavljen preko e-baya (209EUR + poštnina), pri nas so hoteli zanj 350EUR (redna cena). Je pa to avtomatik in za tiste, ki bodo vsak dan preverjali točnost ure je bolje, da nabavijo uro s kvarčnim mehanizmom. Ob redni nošnji Seikota (vsak dan) je moj odstopal na mesec cca pol minute.

Dobra izbira so tudi Citizenovi modeli (eco-drive), cene so pa tam od 150EUR naprej. Najbolje, da se oglasiš v Slowatch Outlet (BTC Hala A), kjer sem sam že ulovil 2 odlična Citizena za še boljšo ceno.

Lep pozdrav vsem.
Errare humanum est...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katera diver ročna ura? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15937880 (33932) GrimReaper
»

Ročne ure (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6914365 (9084) RejZoR
»

"Večna" ročna ura do 1000€ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11237319 (27877) zvery1
»

Ura - kot darilo za diplomo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5111256 (9990) OwcA

Več podobnih tem