» »

Tuš prodaja iPhone

Tuš prodaja iPhone

1
2
»

Matek ::

Keyser, ce jaz prav razumem, zna biti, da jih niso kupili uradno odklenjenih za tistih gromozanskih 1000 EUR, temvec so jih nekje dobili ceneje in jih odklenili sami. Tako odklenjeni iPhonei znajo biti problematicni ob prihodnjih updateih softvera.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

OChack ::

ubistvu je v EU zaklepanje nelegalno, zato ma iphone in podobni probleme
Int€l inside, IDIOT Outside

Witboy ::

Kje si pa ti slisal da je nelegalno?!? Kup recmo telefon od D2 al pa A1 al pa nasega simobila... so vsi zaklenjeni (ker so v akciji in so cenejsi kot redna prodaja)
ti pa ga odklenijo zastojn, ce pac placas penale ki si jih dolzan.

Modri dirkač ::

Sej ti Deutsche Telekom v Nemčiji proda iphone tudi brez pogodbe, samo potem ne moreš pričakovat, da ga boš dobil za 399 €.

Samo težko je to razložit, še posebej večini slovenceljnov, ki bi radi vse za 1€...
Everybody lies!

[SkA] ::

Preden nekateri diplomirate na napačnih predpostavkah in informacijah, predlagam da se kdo registrira na financah in poroča o današnjem popravljenem članku o Tušmobile in Apple. Kolikor mi je znano je tam notri sedaj pravilno zapisano, da je edini "problem" v tem, da je slovenska podružnica podjetja Apple (to dejansko obstaja? morda je šlo za kakšnega distributerja v njegovem imenu) izjavila, da teh iPhonov ne bo servisirala. Kar je logično in za pričakovati, niti ne pričakujem da imajo v tem momentu sploh znanje in orodje za takšne servisne posege, glede na to da se ga pri njih še ne da kupiti. Da bo telefon v primeru okvare romal v Nemčijo, kjer je bil najverjetneje tudi kupljen, verjetno ni treba velikokrat ugibati. In s tem v končni fazi ni nič narobe, niti ne bo prvi takšen primerek servisiranja.

Ne verjamem, da se je Tušmobil lotil grosističnega kupovanja iz Amerike in potem lastnoročnega odklepanja, kot nekateri razmišljata. Enostavno je ceneje (če upoštevaš vse povezane stroške in veljavnost/neveljavnost garancije) in enostavneje kupiti uradno odkelnjen iPhone v nemčiji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

Witboy ::

Am... kaj je zdej "uradno" al uradno odklenjen?!? K to je razlika. Sploh v povezljivosti z updati.

[SkA] ::

Pogooglaj malo za T-Mobile iPhone prodajo, če ti še ni jasno po vsem napisanem.

Keyser Soze ::

A so popravili članek na Financah?

Iskreno upam, da jih je pamet srečala in bodo vsaj malo počakali, da bodo zadeve dobile svoj uradni epilog (če je to sploh potrebno...).
Avtorico članka in odgovornega urednika bi pa brcnil v rit oz. na cesto, če sta tako nepremišljeno butnila članek v "cajtng".
OM, F, G!

[SkA] ::

Baje da je "follow up" čanek. :) Nisem registriran, sodelavec je nekaj bral. :) Drugače pa so prejle v neki radijski oddaji klicarili na slovenski Apple, kjer komentarjev o zadevi ne dajejo, razen tega da potrjujejo da oni tega ne morejo servisirati, pri Tušmobile pa so lepo razložili da so telefoni kupljeni povsem legalno v EU in da imajo tudi urejen uraden servis zanje. Kaj drugega niti ni bilo za pričakovati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

damo ::

Članek: [članek je plačljiv]
oz. skropucalo od članka. Zaradi pehanja za senzacionalističnimi novicami so pri Financah že skoraj slabši od Direkta...popolnoma neberljivo.

D.

Zgodovina sprememb…

Avby ::

Upam samo, da zakonsko gledano Tuš ne bo odgovarjal in da ni podlage. Če je kaj spornega.

Zakaj? Ker ta Apple zdnje čase ga res serje z svojo politiko in zakaj bi drekače podpirali na našo škodo. Škodal le, da Tuš ne prodaje kakih cenenih ponaredkov Appla in bi ga vsak lahko imel za 100 e brez vezave. Z vsemi funkcijami in za realno ceno!

Gandalfar ::

Prodaja iPhona v Sloveniji v taksni obliki je nesmiselna. Ker:

- ni dogovora z WiFi oblaki. Recimo v Londonu ti da "the Cloud" v celem Cityu zastonj internet. Pri nas bi kaj taksnega lahko Mobitel ponudil. Tako si nujno omejen na EDGE ves cas.
- ni iTunes trgovine, spet pomembna komponenta iPhona, ceprav se nam legalno kupovanje glasbe zdi za malo.
- ni kvalitetnega prevoda vmesnika

neonX ::

nurmaln ::

Če že kdo bi lahko potrošniki tožili apple ker ovira prosti trg in ne nudi supporta

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

ahac ::

Gandalfar:
Na Tuševo srečo Slovencev to ne briga. ;) Za iTunes nam je itak vseeno. Internet na iPhone bodo uporabljal redki.. pa še to samo za messengerje in mogoče mal browsat (na konc mesca bo pa veselo, ko bo račun poleg teh 50€ vključeval še prenos podatkov). Na youtube Slovenci itak gledamo samo smešnice. Zarad tega tud WiFi ne bo nihče pogrešal. Kvaliteten prevod? Who needs that? Saj smo navajeni slovenskih podnapisov za divxe. :P
Važno je, da ima iPhone touchscreen in izgleda lepo... pa tud, če bodo samo telefoniral z njim!

Me zanima kolk očitna bo razlika med ZDA (pa tud VB, ...) in nami. Tam bodo šli z njim online, browsal, čekiral youtube.. vse to preko hitrega wifi.
Pri nas ga bodo pa samo postavl na mizo v lokalu. 8-)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

noraguta ::

ahac takih mobitelov je pri nas oromno procentualno precej več kot v ameriki. le da jt tm mobile internet hype v evropi pa realnost sam gadget je pa pač polpizdek.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Keyser Soze ::

Naši viri, ki ne želijo biti imenovani, še pravijo, da je proizvajalec te telefone zaščitil, kot je najbolj mogoče. Zato lahko Apple s pomočjo serijskih številk nadzoruje vsakega posebej oziroma ugotavlja, v katerem omrežju deluje. "Lahko se zgodi, da se bodo precej uporabnikom, predvsem tistim manj veščim, telefoni pogosto zaklepali, saj se to lahko zgodi ob vsakem posodabljanju. To pomeni, da bo vse v redu, dokler se ne bodo zaklenili ali pokvarili, kajti do čipov tako rekoč ni mogoče priti," razlagajo strokovnjaki.

vir: finance.si

In kako hudiča bodo izvedeli kateri so Tuš mobilniki in kateri tisti, ki so uvoženi iz ZDA ali se zgolj uporabljajo za roaming?

Dej, ne me basat s takimi forami. A se je folku skegljalo? Dokončno?

Plus tisti link iz Jabolčnega foruma? Kaj je s tem. Par nebuloz Apple fanboyev. To je to. Nič več, nič manj. Na Tuševem mestu bi jaz konkretno razmislil o eni fini tožbi zaradi klevetanja oz. omaloževanja. Če so pametni.

P.S.: Še mal bodo bluzili tile usekani gnili Jabolkarji pa garant ne kupim nobenega njihovega izdelka več. :|

[ Dodan vir quota -- moderator ]
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: volkec ()

volkec ::

Brez linkov, copy/paste, ..., do plačljivih člankov na financah ali kjerkoli drugje, drugače bom poskrbel, da bodo kršitelji sankcionirani. :))

darkolord ::

Upam da je to samo šala - 400x višja cena kot za ostale telefone...

Keyser Soze ::

Khm, eno offtopic vprašanje.

Kako je pa s citiranjem plačljivih člankov. Če pogledamo eno seminarsko nalogo je lahko notri ena gruča citatov iz plačljivih člankov. Celo dobesednih.
OM, F, G!

darkolord ::

Sej knjige so povečini tudi plačljive

Keyser Soze ::

Vem, vem... Samo da bo pač malo bolj primerljivo. Ker so naši moderatorji tako hit pobrisali zadevo pa še malo "grozili" z svojim dongeljčkom okrog.
OM, F, G!

zee ::

kaj pa ce so clanki prosto (=zastonj) dostopni registriranim uporabnikom?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

volkec ::

Moja napaka, članek res ni plačljiv, a to ne spremeni dejstva, da se ga lahko kopira. V naslednje prosim, če podate naslov do članka in naj se vsak registrira in prebere članek(obvezna registracija je tam verjetno z namenom).

Sedaj pa prosim, če greste nazaj ontopic, hvala. :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: volkec ()

Ted ::

Če se navaja vir ne vem zakaj se ne bi smelo kopirat. Kako to krši pravila foruma?
Mah...

volkec ::

Če se kopira cel članek z/brez vira(m) bo brisan, del članka z viram(popravljen post od Keyser Soze-ja) pa bo ostal.

Vsi posti od tu naprej, ki bodo offtopic bodo brisani. Uporabite pritožbe, za vsa vprašanja/nejasnosti etc.

ahac ::


(vir: finance)

Heh.. iPhone bo pri teh cenah super uporaben. Že za en mail pogledat bodo dal userji celo premoženje, o youtube in ostalih stvareh je pa boljš, da sploh ne razmišljamo.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: volkec ()

Calligulla ::

1. Koga briga kje jih dobijo, ce morajo itak ze po zakonodaji nudit garancijo.

2. To itak kupujejo samo fanboyi in folk, ki sploh ne ve kaj je net. Ker tisti, ki vedo kaj je net, vidijo na netu alternative in iPhona ne bi nikoli kupili.

3. Tusmobil pa se zelo splaca sploh je pa Mobitel zacel gnojit z minutnim intervalom za prvo minuto in to je kaplja cez rob in se od njih po mnogo letih poslavljam.

4. Kur.... gleda Apple. Sem mel prej se sam doloceno simpatijo ampak je Jobbs ratal se nekajkrat hujsi od Gatesa, ko gre za zadrtost pa Billy vsaj denar daje deloma nazaj druzbi cez dobrodelne organizacije Jobbs pa je samo se eno arogantno teslo.

Modri dirkač ::

Everybody lies!

Keyser Soze ::

Em, če se zaklene Tušev, se zaklene tudi vsak drug iBrick, ki je bil odklenjen.
Ane?!

Sicer pa Apple tako ali tako s tem močno pljuva v svojo skledo.
OM, F, G!

Modri dirkač ::

Edino pravilno, da se zaklene.

Mislim, da bo tukaj TUŠ imel precej, precej več problemov kot pa apple.
Toliko o pluvanju v skledo ...
Everybody lies!

AndrejS ::

@ahac Zgleda da so finance spet en kurčev časopis ki zavaja!

Prenos podatkov pri tušmobilu :

1. GPRS prenos podatkov 0,00042 €/kB ... torej 53kb = 0,02226 !


2. Pri Simobilu in Mobitelu je za 100mb zakupljen volumen podatkov. to obstaja tudi pri tušmobilu in je cena 20€

Keyser Soze ::

Toliko kot jih ima Apple s tem "tako-tako" približkom mobilnemu telefonu dvomim, da jih bo imel kdorkoli drug.

Hype, ki nastaja okoli tega je samo posledica "fan boyev", ki so dodobra spromovirali ta izdelek. Tudi sam sem mu pred uradno objavo specifikacij pripisoval precej več kot bi mu lahko. Pa me je izučilo, da uspeh pri eni stvari ni recept za uspešno delo na vseh področjih.

P.S.: Jp, pravilno da se zaklene. Bomo dobili še malo več nezadovoljnih uporabnikov iBricka. To je vse česar si Apple želi. :\

P.P.S.: Finance... Pa no comment. Se je že takoj videl njihov pristop, ko se je začela zgodba o Tušmobilu. Slabši kot katerikoli drugi tabloid.
OM, F, G!

Modri dirkač ::

Kaj ima pa apple s tem?

1. se grejo pri TUŠ mobilu sivo prodajo, da ne rečem kaj hujšega, ker če bi kupili legalno, bi bili telefoni odklenjeni, ker se lahko dobijo tudi takšni, od Deutsche Telekom, sicer ne po 399€, pa vendar.


2. ima uporabnik prav zaradi te "sumljive poslovne poteze" nevšečnosti - dodatne poti in stroške, pustimo zdaj to, da nimajo niti primernega paketa.
Everybody lies!

Keyser Soze ::

se grejo pri TUŠ mobilu sivo prodajo, da ne rečem kaj hujšega, ker če bi kupili legalno

Rajši ne reči, ker je kaznivo. A veš? Finance itak kar tako, malo po domače okoli vpijejo, kako Tušmobil krši zakone.:\

ima uporabnik prav zaradi te "sumljive poslovne poteze" nevšečnosti - dodatne poti in stroške

Jp, se strinjam. Apple je tule več kot zaje**. S svojo glupo politiko in pretirano gonjo za dobičkom pred zadovoljstvom potrošnika je naredil veliko več gorja s tem iBrickom kot pa dobrega. Problem je samo v tem, da so ljudje preveč naivni po naravi in še vedno deloma propagandno zaslepljeni.
OM, F, G!

Tyrion ::

In kaj sedaj Tus naredi ce se ti telefon zaklene?

So kaj povedali kaj je s tem?

Al samo, da ne smes upgradat? :D

V-i-p ::

Če se ti aparat zaklene, ti ga na njihovem pooblaščenem servisu downgrejdajo in dela bp naprej...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Tyrion ::

Downgradan? Noro. :)

Kaj pa potem ko bodo prisel kaksen firmware, ki bo prinesel kaksno novo funkcijo (npr. MMS ali kamero)?

ahac ::

Who cares?
Itak smo že ugotovil, da se pri nas iPhone ne kupuje zarad funkcij. :P
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Keyser Soze ::

Sam res ane.

Baje ima že zdaj čist zadost funkcij. Upgrade... Niti ni potreben. Pol bo že Nokia kmalu ratal, če ga boste redno posodabljali. Ta pa baje ni tolk fajn. :D
OM, F, G!

V-i-p ::

Ampak res je zanimivo videt japkine fanatike. Ako bi Nokia, ali SE naredila telefon, ki NE_BI podpiral MMS-ov? Uff, to bi bila jajca stoletja in še čez... :)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Sergio ::

- Snemanje videov
- MMS
- 3G
- API
- GPS

Tole manjka iPhonu do popolnosti. 3 od teh 5 stvari bo prislo s softverskimi updati.

Cetrta pride cez kaksnega pol leta, maksimalno, peta pa upam da enkrat ob priliki.

Sovrazim smart telefone, zato se vedno gulim svojega SE K750i. Iphone mi je pa vsec.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

OChack ::

glede garancije pa tega mislm da tuš nima problema, ker je uvoz iz nemčije, naš apple uvoznik ga ap toži, ker je surlo stegnu ker ni posla dobu in s ezdej finga dela, no vsaj reklamo si dela da folk ve da apple pr ns obstaja
Int€l inside, IDIOT Outside

Ziga Dolhar ::

Naš Apple toži Tuš?

Več info? Jako me zanima pravna podlaga te tožbe :).
https://dolhar.si/

PaX_MaN ::

Ne, ne, ne Apple. Appla v kokoški ni. So samo "zastopniki". :D

Ziga Dolhar ::

Prav.

Kdo toži Tuš me niti ne zanima. Bl, zakaj/čemu :).
https://dolhar.si/

Gandalfar ::

PaX_MaN: so samo uvoznik. Kje je problem? Pac Applova politika je, da so njihove trgovine v njihovi last. Pri nas uradne Apple Store trgovine pac ni.

Keyser Soze ::

Gremo jih tožit. :D
OM, F, G!

ahac ::

A bi jih lahko tožil, ker iTunes ne podpira Slovenije, čeprav smo v EU?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Gandalfar ::

njihov izgovor je, da jim zalozbe ne pustijo. EU je ze uvedla preiskavo v to.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iPhone 3G (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
23025270 (9792) eieieie1
»

nakup iphon 4

Oddelek: Mobilne tehnologije
354042 (3005) blackbfm
»

Apple klecnil pod navalom prednaročil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
10333057 (29828) thezerox
»

iPhone 3GS z milijon prodanimi kosi v enem vikendu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
11612561 (10023) amacar
»

Tusmobil - iPhone reklama

Oddelek: Loža
495567 (4263) OmegaBlue

Več podobnih tem