» »

Gesla ob placilu..

Gesla ob placilu..

Janosz ::

Dober dan,

Imam eno vprasanje, ki pomojem ni vsakdanje...in sicer:

Kako se da na internetni strani napravit kaksen keygen al kaj podobnega, da ko bi se videlo da je placilo potrjeno, mi avtomatsko poslje njegovo kodo?...vem da je zakomplicirano...pa samo to se: kako bi se dalo napravit da ce zazna internetna stran, da sta se vpisala dva z istim uporabniskim imenom ter geslo, geslo avtomatsko spremeni, in novega poslje na email od placnika (to je za varnost, da se ne bi password zacel poslijati preko interneta)...upam da bo kdo imel kaksno idejo, oz da se dokaj sozna na te stvari..hvala za vaše odgovore

lp janosz:)

kixs ::

Mislim, da ti za zacetek manjkajo osnove... kako sploh stvari potekajo na spletnih straneh in kako se podatki prenasajo po Internetu.

lp

mte ::

Vse to je zelo zelo odvisno od konteksta, mogoče bo kdo kaj uporabnega odgovoril če daš več podrobnosti - kakšno kodo? Za program, za spletno storitev, kaj? Kako bi potekalo plačilo? Paypal? Nekako pač moraš priti do podatka o tem, ali je bilo plačilo izvedeno, kar je zelo različno od načina plačila.
Se pa tudi jaz bojim, da ti res manjkajo osnove spletnih tehnologij, za zgornje stvari pa rabiš že nekaj izkušenj. Skratka če nimaš interesa se učiti od osnov naprej, raje plačaj nekomu da ti to naredi.
lp

R33D3M33R ::

Jaz bi naredil takole: stran bi povezal z MySQL bazo. Uporabnik bi se registriral s svojim uporabniškim imenom in geslom (Uporabniško ime bi bilo unikatno in spletna stran bi zavrnila prijavo v primeru podvojenega uporabniškega imena). Dodal bi se v bazo in se označil kot neaktiven. Ko bi pa plačal bi pa lahko recimo vnesel aktivacijsko kodo, ki bi se naključno zgenerirala ob plačilu in postal aktiven. Recimo ti bi mu kodo poslal na mail, ali bi dobil kodo preko mobilnega telefona itd...
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Janosz ::

Se oproščam da se nisem ravno pametno izražal, vendar se mi je malo mudilo;)

Pro kot prvo bi bilo...da bi placevali preko paypal! Ko bi se uporabnik odlocil da kupi "izdelek", bi se registriral, oz bi kupil svojo uporabnisko ime, ter kodo, ki jo bi moral vnesti da pride v svojo stran...oz tako bi rekel mora placati da lahko pogleda dolocene strani(ne gre se za izdelek!!). Lahko bi seveda tudi slo da bi registriral, nato pa bi mu poslal aktivacijsko kodo.

V nadaljevanju pa sem mislil na to da bi zaščitil svojo stran pred tem da bi se eno uporabnisko ime ter koda začela pošiljati po internetu, da bi jo alhko vsi zaceli uporabljati. Upam da razumete kaj mislim povedati. Kajti dan danes je to ze v navadi da se vse da najti na internetu.

Upam da vam je zdaj malo bolj jasno, oz da sem se bolj jasno izrazal ter da mi boste lahko pomagali s kaksnimi nasveti.

Lep pozdrav vsem

Tody ::

Janosz, glede na to da se ti pomoje niti malo ne sanja o php in podobnih zadevah, mislim da je vsaka informacija kako bi to naredil je brezveze... Nekoga boš moral najet da ti bo tole sprogramiral, predlegam da ko boš nekoga dobil se dobita na msn ali še bolje v živo in mu vse lepo razložiš.

Če ti kdo pove, da boš moral HTTPS in SSL certifikat...

Janosz ::

Aha, kot zgleda je res se veliko stvari ki se bi jih moral nauciti. Oprostite da vas mucim vprasanji ki se jim sigurno smejite ko jih vidite:'( ..NO bi pa lepo lepo prosil ce bi mi bil kdo pripavljen te stvari malo bolj razlozit preko msnja. Lahko pa ga tudi poklicem na kaksen stacionarni telefon v sloveniji pa mi to razlozi...idino ce je kdo iz maribora;)Prosim prosim lepo...

lep pozdrav

janosz


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Abanet prva prijava

Oddelek: Pomoč in nasveti
198461 (8101) St235
»

Raznovrstna vprašanja s področja spletne prodaje

Oddelek: Izdelava spletišč
191802 (1232) Gandalfar
»

Kako nardit, da bi lahko samo z geslom prišel na neko stran???

Oddelek: Izdelava spletišč
262013 (1591) kunigas

Več podobnih tem