Forum » Operacijski sistemi » Windows XP install
Windows XP install
tope ::
Pozdravljeni!!
Na sistemu sem imel Win 98 sedaj sem naredil format c: diska, v biosu spremenil da bere iz cedeja ter pričel z inštalacijo XP.
Do tukaj vse lep in prav !!
NAto ko izberem da želim XP ponovno naložiti mi napiše
setup didnt find any hard disk..
Zanima me če je e kdo imel take težave.
Naj povem da sem z tem CD inštaliral velikokrat tako da slab CD ni vzrok.
Sumim pa b i bio treba posodobiti BIOS.
vendar ne vem kako!!!
Hvala za nasvet!!
Lp
Na sistemu sem imel Win 98 sedaj sem naredil format c: diska, v biosu spremenil da bere iz cedeja ter pričel z inštalacijo XP.
Do tukaj vse lep in prav !!
NAto ko izberem da želim XP ponovno naložiti mi napiše
setup didnt find any hard disk..
Zanima me če je e kdo imel take težave.
Naj povem da sem z tem CD inštaliral velikokrat tako da slab CD ni vzrok.
Sumim pa b i bio treba posodobiti BIOS.
vendar ne vem kako!!!
Hvala za nasvet!!
Lp
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
lukahafner ::
tope, si že slišal za SATA diske??
na server sem ti dal zip fajl, zloudi ga, raspakiri in posnemi na navadno disketo.
vstavljeno jo imej v disketniku, ko ti zazene iz cdja oz dvdja winxp instalacijo,
takoj ko se pokaze plav zaslon, in spodaj F6 in F2, takrat takoj klikaj tipko F6!
potem te bo vprasu S ali enter. Ti prtisn S, da ti prebere gonilnike za sata controller.
izberi ustrezner, gor imas vse, via, intel in sis. poglej najprej na plati kaj imas. ce imas intel potem izberi intel. tako bos pokazal kje imas sata kontroler drajverje in diski se ti bodo prikazali.
ce ni sata, potem moras pravilno priklopit diske oz. jih najdet v biosu.
LP,
Luka
link:
luka.2hell.com/sata.zip
na server sem ti dal zip fajl, zloudi ga, raspakiri in posnemi na navadno disketo.
vstavljeno jo imej v disketniku, ko ti zazene iz cdja oz dvdja winxp instalacijo,
takoj ko se pokaze plav zaslon, in spodaj F6 in F2, takrat takoj klikaj tipko F6!
potem te bo vprasu S ali enter. Ti prtisn S, da ti prebere gonilnike za sata controller.
izberi ustrezner, gor imas vse, via, intel in sis. poglej najprej na plati kaj imas. ce imas intel potem izberi intel. tako bos pokazal kje imas sata kontroler drajverje in diski se ti bodo prikazali.
ce ni sata, potem moras pravilno priklopit diske oz. jih najdet v biosu.
LP,
Luka
link:
luka.2hell.com/sata.zip
Spike Edin ::
Namestiti moraš SATA gonilnike (kje jih dobiti? Odvisno katero matično ploščo imaš, ko ugotoviš greš na njihovo stran in tam najdeš), ali pa pobrskaš malo po BIOSu kjer lahko SATA izklopiš.
The PC Doctor
Spike Edin ::
Hja kaj čmo, pomagajmo si ... Obstajajo še vedno ljudje kateri se srečujejo z po njihovo z novimi po naše pa s starimi problemi.
The PC Doctor
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NTLDR is missingOddelek: Pomoč in nasveti | 7164 (6312) | kreki |
» | Kako naj instaliram winxp, če moj novi notebook s sata diskom, ki nima disketnika???HOddelek: Pomoč in nasveti | 4849 (3431) | al3s |
» | Instalacija XP ne najde diskaOddelek: Operacijski sistemi | 6022 (4885) | fredyjetle |
» | Kako instalirat windowse na sata2 disk?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1460 (1311) | msms |
» | Nemorem instalirat Windows!!Oddelek: Strojna oprema | 1616 (1455) | Dekinio |