Forum » Omrežja in internet » "starševski nadzor"
"starševski nadzor"
DonMatejo ::
zdravo... zanima me najbolj učinkovita rešitev za zaklep XXX strani... vem, da pogovorpomaga, ampak problem zna postati sosed, ki "škoduje" bratu.... primer, delata nekaj na računalniku in gre bratec na WC, sosed pa vmes odpre kakšno stran ter potem to tudi elegantno prikrije...
no problem se je začel pojavljati, ko smo prejeli domov položnico na brata... star je 9 let, sosed pa 13... pogovorili se bomo z obema, vendar me vseeno zanima nekakšna vrsta zaščite, obenem pa tudi program, ki bi beležil vse obiskane strani na internetu (za vse 3 računalnike)...
najlepša hvala za odgovor...
Matej
no problem se je začel pojavljati, ko smo prejeli domov položnico na brata... star je 9 let, sosed pa 13... pogovorili se bomo z obema, vendar me vseeno zanima nekakšna vrsta zaščite, obenem pa tudi program, ki bi beležil vse obiskane strani na internetu (za vse 3 računalnike)...
najlepša hvala za odgovor...
Matej
Wox ::
Teh filtrov je kar precej. Svojega mladega nadobudneža pa ščitim z K9 Web Protection.
Commodore 64
Pegaz ::
Tako je, raje zavarujta svoja otroka pred grdo grdo spolnostjo, kot pa pred igranjem strelskih iger 3h+ na dan ter gledanjem mesarskih klanj. Saj je prvo popolnoma nenaravno, pri drugem pa se dosti naučijo, saj se pokaže, da je zakon močnejšega zakon vsega.
Je tako?
Je tako?
;-) ::
no problem se je začel pojavljati, ko smo prejeli domov položnico na brata...
položnico ker je obiskal xxx stran ?
položnico ker je obiskal xxx stran ?
Wox ::
@Pegaz: No ja. Svojemu šest letniku še ne mislim dajat popolne svobode pri srfanju. Pa tudi nobenega streljanja in mesarskega klanja ni na vidiku saj TV priključka nimamo, v družinskem krogu pa takšnih vzgibov nimamo kaj prida (za enkrat ). Ti svoje otroke vzgajaj po svoje, jaz pa jih bom tako, kot mislim da je prav. Celo življenje in obilo časa za gledanje jošk in riti je še pred njim. Zdaj naj pa se raje ubada z Lego kockami in podobnimi letom primernimi otročarijami.
Commodore 64
OmegaBlue ::
Naj samo opozorim da že obstajata ti dve temi predno kdo kake ideje dobi
Moraliziranje - filtriranje odrasle vsebine pred otroci
Moraliziranje2 -- skrivanje sveta pred otroci
Moraliziranje - filtriranje odrasle vsebine pred otroci
Moraliziranje2 -- skrivanje sveta pred otroci
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
ne_kdo ::
jaz bi ti priporočal child control za moje pojme program taman za tebe, ki ga iščeš. na njem lahko omejiš praktično vse. katere internetne strani se mu ne odprejo, katere programe lahko uporablja, nič ne more brisat in podobne zadeve,..
lp
lp
DonMatejo ::
sj sm vam napisal, d se ne mislm kregat z vami kdo bo bl pametn, kaj naj mulo gleda... jst sm vas prašal za program, in ena polovica je odgovor podala... ostali pa samo smetite slo-tech, da je en izjalovljen forum, prava razlika od tistega pred 1 ali 2 letoma... ne moreš verjet, kaj dela komerciala... včasih je blo pa prov v veselje it sm gor...
peace, matej
peace, matej
BladE_ ::
Sicer res stara tema ampak nebi rad odpiral nove...
Tisti, ki imate že izkušnje... rabim program, ki je zastonjski in ima možnost nastaviti kdaj oziroma koliko časa na dan je zadeva odklenjena za uporabo. Nekako tako, da lahko nastavim 60min na dan in po pretečenem času se zadeva zaklene. Windows ima možnost nastaviti samo kdaj je odklenjen/zaklenjen ne pa koliko časa, kar pa ne pride v poštev. Anyone?
Tisti, ki imate že izkušnje... rabim program, ki je zastonjski in ima možnost nastaviti kdaj oziroma koliko časa na dan je zadeva odklenjena za uporabo. Nekako tako, da lahko nastavim 60min na dan in po pretečenem času se zadeva zaklene. Windows ima možnost nastaviti samo kdaj je odklenjen/zaklenjen ne pa koliko časa, kar pa ne pride v poštev. Anyone?
Akcija - Reakcija
futune ::
Kako "prost" mora bit uporabnik? Če tega 1h termina ne rabiš drobit v več manjših oz. se ne rabi večkrat prijavljat, lahko to rešiš z vgrajenim task schedulerjem. Narediš task s trigerjem "at log on", izbereš userja, delayaš izvedbo za 60 minut in kot komando izvedeš "rundll32.exe user32.dll, LockWorkStation" ( če hočeš logoff imaš tud shutdown -f -l itd. ).
BladE_ ::
Načeloma bi šlo tudi to ampak ni nujno, da se bo računalnik uporabljal naenkrat po recimo 60min, opcija je tudi 2x po 30min v razmaku ene ure...
Našel sem tole, ki je točno to, kar rabim ampak ni free, nekega "crackanja" pa se nebi šel, rajši kupim... spet pa mi je škoda denarja, ker rabim samo to funkcijo...
EDIT: Evo slučajno naletel, sem iskal po ključnih besedah "parental control", kar pa ponudi preveč... Mislim, da bo tole to kar iščem, še nekaj podobnih...
Našel sem tole, ki je točno to, kar rabim ampak ni free, nekega "crackanja" pa se nebi šel, rajši kupim... spet pa mi je škoda denarja, ker rabim samo to funkcijo...
EDIT: Evo slučajno naletel, sem iskal po ključnih besedah "parental control", kar pa ponudi preveč... Mislim, da bo tole to kar iščem, še nekaj podobnih...
Akcija - Reakcija
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BladE_ ()
fosil ::
Sem tudi pred časom sam iskal tako stvar in je bil romaco edini brezplačen, ki sem ga našel.
Sicer se včasih obnaša malo čudno, ampak za silo je ok.
Sicer se včasih obnaša malo čudno, ampak za silo je ok.
Tako je!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova bedarija Poste Slovenije (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13605 (9256) | r3dkv1c4 |
» | Igra prestolov porušila vse piratske rekorde (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 24757 (18307) | CMpunk |
» | Pravna pomoč - sodna taksa in čuden odvetnikOddelek: Loža | 5909 (5264) | Vikking |
» | Slo-tech pesmi :) (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 4352 (3216) | G3GANT1C |
» | Vedno več je divx predvajalnikov, zanima pa me na katerega prisegate vi!Oddelek: Sedem umetnosti | 1845 (1496) | pivmik |