Forum » Strojna oprema » Napajalnik 135W, ali bo napajal nov, povsem low budget sistem?
Napajalnik 135W, ali bo napajal nov, povsem low budget sistem?
Liker ::
Situacija je sledeca:
Imam eno lustno mini ohisje (IBM NetVista), v kateri je precej specificen napajalnik (oblika je povsem drugacna od standardnih), ki pa na zalost proizvede zgolj 135W (or so it says).
Sedaj pa imam namen v masino zmontirati naslednjo frstekarijo:
- Intel Celeron 420
- MB Gigabyte GA-945GCMX-S2 (vse integrirano)
- 1 GB DDR2
- 1x IDE HDD
- 1x CDRW
+ priklopljene bom imel dve do tri usb naprave brez lastnega napajanja.
Vprasanje za nekaj deset evrov se sedaj glasi, ali mi bo ta napajlnik vse to uspel poganjati, ali pac ne?
Kaksna so kaj vasa mnenja?
P.S.: Ce stvar ne bo delovala bom prisiljen kupiti en fanless napajalnik in ga 'prestaviti' v skatlo od obstojecega napajlnika (sirina in globina sta na oko precej standardni). (I just love tweaking stuff )
Imam eno lustno mini ohisje (IBM NetVista), v kateri je precej specificen napajalnik (oblika je povsem drugacna od standardnih), ki pa na zalost proizvede zgolj 135W (or so it says).
Sedaj pa imam namen v masino zmontirati naslednjo frstekarijo:
- Intel Celeron 420
- MB Gigabyte GA-945GCMX-S2 (vse integrirano)
- 1 GB DDR2
- 1x IDE HDD
- 1x CDRW
+ priklopljene bom imel dve do tri usb naprave brez lastnega napajanja.
Vprasanje za nekaj deset evrov se sedaj glasi, ali mi bo ta napajlnik vse to uspel poganjati, ali pac ne?
Kaksna so kaj vasa mnenja?
P.S.: Ce stvar ne bo delovala bom prisiljen kupiti en fanless napajalnik in ga 'prestaviti' v skatlo od obstojecega napajlnika (sirina in globina sta na oko precej standardni). (I just love tweaking stuff )
[SkA] ::
Lahko ti za referenco povem da je nek cheap 195W napajalnik zadnje leto ali dve stabilno poganjal 3.0 Ghz P4, 2 giga rama, 1 HDD, 1 CDRW. Potem pa so se začele dogajati anomalije, na koncu je odletelo malo rama (ena 512mb ploščica je odletela) in tipkovnia/miš z računalnikom ni več delovala (vmes mi je uspelo najti PS2 tipkovnico, ki je dejansko delovala. USB naprave... nevem če je 1 port vse skupaj deloval pravilno, pa še ta je prekinjal povezavo) dokler napajalnik končno ni bil zamenjan, ram ploščica pa vržena v smeti. Hec je v tem, da nihče niti ni opazil da je tako slab napajalnik v računalniku in dokler je delovalo vse kot je moralo, se nihče s tem niti ni obremenjeval.
Enaka zgodba se je danes (po dveh letih normalnega in pravilnega delovanja) ponovila (z izjemo crknjenega rama) na drugi identični kišti - tudi tam je bil nek čuden 195W napajalnik (ki je očitno izgubil nekoliko sape in na koncu postal preslab za cel sistem).
Tako da dvomim, da bo delovalo, pa tudi ne vem če bi sam reskiral. Slabo napajanje lahko "magično" vpliva na komponente.
Enaka zgodba se je danes (po dveh letih normalnega in pravilnega delovanja) ponovila (z izjemo crknjenega rama) na drugi identični kišti - tudi tam je bil nek čuden 195W napajalnik (ki je očitno izgubil nekoliko sape in na koncu postal preslab za cel sistem).
Tako da dvomim, da bo delovalo, pa tudi ne vem če bi sam reskiral. Slabo napajanje lahko "magično" vpliva na komponente.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
Liker ::
No, glede na tvojo referenco sem skoraj 100% da bo delovalo. Verjetno pa je veliko vprasanje koliko casa, saj je napajlnik star vsaj 6 let, (3 leta je sicer zgolj nabiral prah, a vseeno ni ravno rosno mlad). Za hec bom poskusil, potem pa bom sel v lov za kaksnim silent napajlcem godnim za predelavo :)
Fizikalko ::
Moja IBM mašina s 235W napajalnikom poganja BP sledeče:
X2 3800+
plata
Geforce 7600GS, navit
2 x 1GB DDR2 667 MHz
DVDRW
2 diska
SB Audigy 2 ZS
TV tuner Pinnacle PRO
kup USB naprav
rock stable
X2 3800+
plata
Geforce 7600GS, navit
2 x 1GB DDR2 667 MHz
DVDRW
2 diska
SB Audigy 2 ZS
TV tuner Pinnacle PRO
kup USB naprav
rock stable
kixs ::
Ko mi je crknil 550W LC (enkrat v petek ponoci), sem namesto njega vgradil noname 200W.
Zadeva je sicer delovala, vendar so bili artefakti na graficni (7900GS) 3x mocnejsi kot normalno. (Graficna je bila v okvari).
Mashina pa je ista kot v podpisu (1), razen graficne - 7900GS!
Tako bi skoraj rekel, da bi lahko bil tale 135W dovolj. Probaj pa bos videl
Pa preveri, da ima vse potrebne konektorje!
lp
Zadeva je sicer delovala, vendar so bili artefakti na graficni (7900GS) 3x mocnejsi kot normalno. (Graficna je bila v okvari).
Mashina pa je ista kot v podpisu (1), razen graficne - 7900GS!
Tako bi skoraj rekel, da bi lahko bil tale 135W dovolj. Probaj pa bos videl
Pa preveri, da ima vse potrebne konektorje!
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je 180 W napajalnik dovolj za Core i3?Oddelek: Kaj kupiti | 6814 (5829) | amigo_no1 |
» | Kakšno računalniško konfiguracijo imate? (nasplošno vaš hardware) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7696 (6144) | ialexxb |
» | Q6600 in lc550Oddelek: Strojna oprema | 2073 (1275) | Pesimist |
» | Ocenite računalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6313 (4829) | opeter |
» | Kašn komp naj kupim za 250kOddelek: Kaj kupiti | 2874 (1775) | pavlopavlin |