» »

povezava 2 PC in skupna raba datotek

povezava 2 PC in skupna raba datotek

jugato ::

Ker sem malo zelen glede tega bi vas prosil za pomoč.
Imam 2 računalnika,ki sta povezana v omrežje preko siolovega modema.Sedaj pa me zanima ali lahko, predvsem pa kako bi lahko prenašal podatke oz datoteke iz enega PC na drugega.
Za pomoč se vam lepo zahvaljujem.;)

solatko ::

Najenostavneje je z USB 2,0 speed link kablom. Poglej na internetu.
http://www.nakupi.net/menu.php?&categor...

jan01 ::

Zakaj pa jih bi še s usbjem priklapljal?:\ Saj ima že priklopljena oba računalnika...

solatko ::

Sorry preveč na hitr sem preletu - Timewiever reši ta problem.

jugato ::

Je preveč, če mi lahko to bolj podrobno razložite.8-)

solatko ::

Iz neta si potegneš Time viewer (freeware). Instaliraš v oba računalnika, ko poženeš, se ti odpre okno za vzpostavitev povezave. Na oba vpišeš izmenično ID številko, ki se nahaja v okenčku, po želji vneseš geslo in imaš povezavo. Z njo počneš kar hočeš (nadziraš desktop enega, prenašaš datoteke iz računalnika na računalnik.......)

jugato ::

HVALA:))

Alfonzo ::

Zanima me če kdo pozna še kakšen program za povezavo dveh računalnikov med seboj za delitev datotek.

bibip ::

@solatko

Misliš TeamViewer? Je to to? Je za kaj?

Alfonzo ::

ejga bibip hvala. TeamViewer je ja ne pa Time.

dëych ::

Podobna zadeva Team Viewerju: Crossloop.

Lp

mblazi22 ::

Jst bi pa vprasu nekaj glede mreže. Imam dva racunalnika povezana s cross-over kablom, en racunalnik pa deli povezavo za internet. Imam ta instant internet od mobitela. Zdej ta drugi racunalnik lahko sprejema posto v outlooku, ne more je pa posiljat. Mogoce ve kdo kaj mam narobe nastavljeno, drgac pa do interneta lahko dostopa brez problema. Ko hocem poslat posto mi potem vrne obvestilo o neki napaki na nekem serverju.
S tem istim racunalnikom pa lahko posljem posto po navadni klicni povezavi, ko ne uporabljam mreže.

Prosim za pomoč

Tilen ::

Povej kje imas mail, kaksne so nastavitve ali pa nam celo zaupas katero napako ti javi. Kar tako na pamet bomo tezko. Lahko pa seveda ugibamo...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

mblazi22 ::

Mail mam na volji, glede nastavitev vam pa ne vem dosti povedat ker se ne spoznam lih najbolj. Zadnjic mi je delal internet na drugem racunalniku, zdej pa nec vec. Pod stanje povezave mi pise- onemogocena ali prekinjena povezava.

Podrobnosti omrezne povezave-1. rac, ki daja povezavo drugemu
fizicni naslov: 00-01-02-e2-cb-20
IP:169.254.80.3
Maska podomrezja: 255.255.0.0

Podrobnosti omrezne povezave-1. rac, ki daja povezavo drugemu
fizicni naslov: 00-e0-4c-b9-17-29
IP:169.254.211.220
Maska podomrezja: 255.255.0.0

Sm pa probu funkcijo "POPRAVI", ki je v oknu kjer je stanje povezave, samo ni blo nobenga efekta. Sm pa mislu ce ima sploh smisu iskat zdej napako al bi kr na novo nastimu omrezje, samo ali se bo potem pojavila enaka napaka.

mblazi22 ::

ali je mogoce da bi bil kak virus , ker zdej mi pa se ta instant internet na ta prvem racunalniku ne del. Pa nism nc kaj takega delal da bi kake nastavitve zmesu. Tako da zdej pisem s prenosnika kjer mi pa vse lepo dela, ta internet, samo ga pa nimam in nism meu v mrezi.

amigo_no1 ::

Najdi "winsock xp fix" in ga uporabi.

bibip ::

@mblazi22, ne kar tako svoj ip naokol trosit. To, kar imaš ti problem, nima nobene veze z povezavo. Mail nimaš prav nastavljen, ne pa internetno/omrežno povezavo.

Še enkrat preveri smtp in pop server(ali imap, ne vem kaj imaš) ter porte, kam se mora povezat.

mblazi22 ::

smtp in pop serverja sm pogledu in se mi zdi da sta v redu. Katere porte imas u mislih, povej kaj vec. Samo ce je problem samo posta zakaj pa mreza ne dela in v stanju pise da je omejena ali prekinjena??? Verjetno more bit tud kaj z mrezo.
jeje997: sm preobu ta tvoj program pa ni blo nc boljs.

bibip ::

??? hecno. Kabel bi moral samodejno zaznat. Je pa še ena fora (pri meni je bil tak problem). Probaj ga obrnit. Tisti utp, ki je štekan v 1. rač daj v 2. in 2. v 1.

mblazi22 ::

Koncno mi je uspelo vzpostavit mrezo. Sm mogu samo na vsakm racunalniku po 3-krat zagnat nastavitev omrežja. Kabla nism pretiku ker je speljan po ceveh iz pritlicja do podstrešja.
Sam pošta mi še vedno ne dela, to da bi poslal z outlookom. Ko zaženem preverjanje nastavitev v outlooku mi najde vse te strežnike, samo ko je treba poslat poskusno sporocilo se pojavi napaka.
En kos sporočila je to:CLIENT HOST REJECTED: ACCESS DENITED.
Meni se zdi da se zatakne pri 1. racunalniku ki daja povezavo, samo ne vem kako bi odpravu napako. Pa to access denitet- kje se to stima.

bibip ::

Na prvem računalniku imaš tudi firewall, ki pa lahko blokira tega drugega. Naredi pravilo, da ves promet dovoli naprej do drugega računalnika (tam imaš najbrž tudi firewall).

mblazi22 ::

Povsod sem izkopu vse firewale, pa se vedno ne dela. Ali je mogoce da ta instant internet ne podpira kake povezave do teh streznikov za odhodno posto. Ker meni se ne sanja kaj bi blo druzga, ker mreža dela, po nastavitvah sem pregledu vse kar sm najdu, firewale in antiviruse izkopu, edino kar ostane je ta povezava v internet. To sm pomislu ker sm slisu nekje da ta instant internet podpira nekaj manj funkcij(ne vem katerih), ce pa vzames nek poslovni paket dobis use, zdej pa ne vem ce ma to kaj veze s tem????????

Dragac pa hvala bibip, in drugi k se trudste pomagat!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mblazi22 ()

bibip ::

Če dela internet, bi moralo delat vse. Zakaj pa ne gre pošto pošiljat, pa res ne vem. Edino, da probaš z drugim programom. Probaj z thunderbird-om.

Aja, probaj še kakšen drug mail naredit. Recimo gmail ali pa emal.si.

Sam sem imel nekaj časa takole povezana računalnika kot imaš ti, pa je pošta delala brez problema. Pol sem router nabavil, da ni bilo treba, da je bil prvi skoz prižgan, če je hotel drugi na net. Drugače pa ok, če ti ustreza.

Nimaš kej hvalit... :) če bom vedel, pa da bo cajt, veš da odgovorim...

moldm ::

Mislim, da imaš problem z rutanjem - če se ne motim uporabljaš 1. računalnik kot neke vrste gateway oz router za drugega, v tem primeru bo treba skozi spustiti port 25 za oddajanje maila (SMTP) in drugega za sprejem maila (POP3). Malo več podatkov bi rabil pa bi hitro uredila zadevo, da bi delovala.:)

bibip ::

Pravi, da ima crossover utp.

moldm ::

Crossower cabel ne spremeni vsega ostalega je samo način povezave to pa smo ugotovili, da deluje

bibip ::

Pravi, da ima instant internet od mobitela. Tist je router?

mblazi22 ::

Se oprevicujem ker sm biu malo odsoten.
Ja preko enega racunalnika drugi dobi povezavo. Kaj to pomeni da moram skozi spustit port 25? Katere podatke rabis? A mogoce od outlooka. Tam mam nastimane te strežnike SMTP in POP3. Ce sm prou razumu bi jih mogu met se kje nastavljene samo pole kje bi blo to?

racunalnicar ::

Sorry preveč na hitr sem preletu - Timewiever reši ta problem.

ja, sam ko iz enga računalnika na drugega prenašam datoteke (priklopljena sta v isti ruter) kaže hitrost prenosa najprej 800 potem 610 in nato 400 KB/s. To se ves čas spreminja. Vsako sekundo. Ruter ima stikalo 100 MB, zakaj se potem ne prenaša s hitrostjo 100MB?

HVALA!!

bibip ::

Router je najbrž zmožen hitrosti 100Mbit/s (1 byte=8bit), torej preko prsta malo več kot 10MByte/s. Ponavadi gre preko mreže veliko hitreje (pri meni konstantnih 9MB/s). Lahko, da ti kaj upočasnjuje. Probaj še enostavni share. Kje ti kaže to hitrost?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lokalni proxy za pošto

Oddelek: Omrežja in internet
11776 (638) Otzi
»

instant internet (Mobitel d.d.)

Oddelek: Pomoč in nasveti
193177 (2549) misek
»

Ne dela internet na enem računalniku

Oddelek: Omrežja in internet
133953 (3749) imagodei
»

Prokleto domace omrezje.

Oddelek: Omrežja in internet
283255 (2197) darkolord
»

Homenetwork

Oddelek: Omrežja in internet
333421 (2697) MrStein

Več podobnih tem