Forum » Programska oprema » Mi kdo lahko prosim razlozi: S.M.A.R.T. for HDD
Mi kdo lahko prosim razlozi: S.M.A.R.T. for HDD
m16si ::
S.M.A.R.T. for HDD tole opcijo mam na voljo v biosu. Bo z njo disk bolje delal bo večji performance ali slabši.
Prosim če mi kdo razloži tole.
Hvala
Prosim če mi kdo razloži tole.
Hvala
bluefish ::
to je "program" v disku, ki te lahko opozori na morebitno okvaro diska - je neke vrste diagnostično orodje. Vklopi v primeru, da imaš kak program, ki omogoča prikaz S.M.A.R.T. podatkov, v nasprotnem primeru je to nekoristno.
StratOS ::
in kdaj pa kdaj tudi nezaželjeno.
S.M.A.R.T. (Self Monitoring Analysis And Reporting Technology).
Se mi je na enek compu, tam kjer imam 5 sata diskov zaradi vzgane te opcije zaradi temperature kdaj pa kdaj zaštekal cel sistem, šele kasneje sem zvedel, da gre za to "alla napredno tehnologijo", ki mi je kdaj pa kdaj zagrenila stvar - temp overheated :)
Bi rekel monitoring ja, v tem primeru pa nisem dobil dobenega reporta, razen ko sem vstavil bootable medij in pregledal diske z programi proizvajalcev, tam sem pač spoznal, da so temperature na določenih diskih bile tudi do 60°C .
Z diskom/diski ni bilo nič narobe, le zagrenilo mi je zadevo :)
Več o tem ...
S.M.A.R.T. (Self Monitoring Analysis And Reporting Technology).
Se mi je na enek compu, tam kjer imam 5 sata diskov zaradi vzgane te opcije zaradi temperature kdaj pa kdaj zaštekal cel sistem, šele kasneje sem zvedel, da gre za to "alla napredno tehnologijo", ki mi je kdaj pa kdaj zagrenila stvar - temp overheated :)
Bi rekel monitoring ja, v tem primeru pa nisem dobil dobenega reporta, razen ko sem vstavil bootable medij in pregledal diske z programi proizvajalcev, tam sem pač spoznal, da so temperature na določenih diskih bile tudi do 60°C .
Z diskom/diski ni bilo nič narobe, le zagrenilo mi je zadevo :)
Več o tem ...
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ko zagonm računalnik mi prikaže tole opozoriloOddelek: Operacijski sistemi | 1311 (990) | marko1000 |
» | [windows] USBdisk se ne priklopi pravilnoOddelek: Operacijski sistemi | 1043 (936) | christooss |
» | Problem za zagonom računalnika!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1021 (962) | Jozek82 |
» | Kaj je HDD S.M.A.R.T.?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1261 (993) | AngelOfDeath |
» | Čudno piskanje iz IBM DTLA307030Oddelek: Pomoč in nasveti | 1881 (1621) | trot |