» »

Problem za zagonom računalnika!

Problem za zagonom računalnika!

Jozek82 ::

Situacija je naslednja:

Zadnič ko sem zagnal računalnik, sem hotel nekaj preveriti v biosu, pozabim stisnit "del" in ko to opazim se je win xp že nalagal. Vem da ni prav pa sem vseno stisnil "reset" tipko na kišti, da se je računalnik ponovno začel pospatvljati. Preverem zadevo v biosu, nič ne shranjujem in zapustim bios.
Ko se začne OPS (operacijski sistem), ponovno nalagati, mi pokaže dialog kako bi rad zagnal sistem:
- Varni način
- Varni način z podporom mreže
- Varni način ....
In tako naprej.

Katerokoli opcijo izberem disk se nekaj sekunc melje in potem se vse skupaj ustavi, tudi po nekaj urnem čakanju se ne premakne nikamor.

Disk sem odstranil iz računalnika in ga dal v drug računalnik kjer sem ga pregledal z "scandiskom" in ni našel nobenih napak.

Nasldnji korak ki sem ga izvedel je bil da sem dal disk ponovno v moj računlnik in poskušal z cd-jem od OPS zagnati "obnovitveno konzolo". Računalnik se lepo zažene iz cd-ja, naloži vse tiste drajverje in krmilnike ki jih potrebuje, ko pa pride do opcije "starting Windows" se pa zopet vse vstavi, to je se pred tistim ko ti da na izbiro kam boš namestil sistem, ali boš formatiral in podobno!

Disk dam zopet v drug računalnik na na drugem računalniku poskušam namestiti OPS, vse deluje brez problema tudi sitem se lepo pobere! Ko pa disk prestavim zopet v moj računalnik isto sranje kot prej.

Za tem se spihal računalnki preveril konektorje, izklučil cd-rom, vzel ven mrežno in modem, ki sta edini komponenti no ja pa seveda flopy, skratke izključil vse kar je bilo možno, razen diska seveda in ponovno zkušal zagnati računalnik. In zopet se mi je poijavil žezgoraj omenjeni text kako bi rad zagnal OPS in zopet ir izbiri katerekoli ocije disk nekaj sekind pomelje in nato se vse ustavi!

IMA DKO KAKO IDEJO KAJ BI LAHKO BILO NAROBE?

~Speed ::

Ja, zgleda da si z resetiranjem med zagonom glavne datoteke sistema skorupiral.

Dodano:

Kaj ti pravi SMARTT ob zagonu BIOS-a?
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info

Zgodovina sprememb…

• spremenila: ~Speed ()

Že možno da sem z resetom pokvaru zagonske datoteke, zato sem tudi na novo naložu sistem in razlike ni!
Če disk dam v drug rač se sistem normalno pobere?

SMARTT?

SMART:
Self Monitoring Analysis and Reporting Technology (or S.M.A.R.T.) is a technology that enables a PC to in some cases predict the future failure of storage devices (like hard disk drives).
~~~~~~~~

SMARTT mi ne javi nobene napake!

Sicer mislm da ne bi smel ker disk v drugem računalniku dormalno dela, oz. vsaj sistem se normalno pobere!

Aha, torej je disk čisto ok.

No, potem preostane ostala strojna oprema. Jst bi začel pri kablih, preveri al so vsi IDE kabli ok. Preveri konektorje, tudi na disku.
Potem preveri RAM itd...you got the picture?

HTH
~~~~~~~~

Problem rešen.

NO vseeno sem ugotovil da sem nkaj v biosu prestavil in sicer Virus chechk al neki takega sem dal na enable in mi zato se ni pobral, zdej sem dal na disable in dela. hvala vsem!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5215225 (4976) acookook
»

Računalnik se po zagonu ugasne (strani: 1 2 )

5510176 (7265) BivšiUser2
»

težava pri inštalaciji xp-ja

Oddelek: Operacijski sistemi
151291 (1025) Kunte
»

Blue screen...kaj bi lahko bilo narobe? ( servis ni popravil :) )

402432 (1976) amigo_no1
»

dodal se en disk, instalacija xp spodletela kaj storiti?

161608 (1370) amater

Več podobnih tem