» »

Kako ti lahko nekdo vdre v računalnik?

Kako ti lahko nekdo vdre v računalnik?

neres ::

Pod 'vdre' mislim na eno od teh scenarijev:
1. Nedko lahko gleda tvoje podatke.
2. Nekdo lahko spreminja podatke ali samo delovanje računalnika.

Ena od možnosti za katero vem je da če imaš remote desktop ali kaj podobnega in nekdo ve tvoj ip+geslo.
Potem pa se to baje da tudi s programi (trojanci..) ki AFAIK omogočijo dostop do PCja, podobno kot kak RD. Ampak o tem ne vem dosti.
Kaj še obstaja?

V kratkem bom postavil en CS:S server. Imam fiksen IP, ki bo torej postal javen. Al se da kako naredit da bi namesto IPja dal kaj drugega, da folk sploh ne bi mogel vedeti IPja?

Hvala že vnaprej!

Tilen ::

Tudi, če bi imel MojCssServer.Si, bi lahko videli tvoj IP.

Glede na trenutno znanje, ki ga poseduješ, pa se nam očitno obeta spet en 33tick server. Ne hvala.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

krneki0001 ::

Preberi si kako zadevo o loncu medu. Honeypot je zanimiva zadeva in večina hekerčkov se ti tu ujame. Potem pa samo še svoj server malo boljše zaščitiš in nimaš več dost problemov.

Sam imam na dan približno 1500 poizkusov vdorov v mojo navidezno mašino, v pravi server pa približno 100, ampak še noben ni prišel skozi.

neres ::

Potem pa samo še svoj server malo boljše zaščitiš in nimaš več dost problemov.

A maš v mislih kako konkretno programsko zaščito?
Namreč hardwerski firewall ali kaj takega ne pride v poštev.

Pa še glede CS:S serverja: kake so strojne zahteve da bi imel recimo 20 igralcev, brez laga in to? Torej kak procesor in RAM?

Glede Honey Pota: zanimivo, ampak v tem primeru ne pride v poštev. To kar jaz delam bo pač bolj amatersko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neres ()

krneki0001 ::

Firewall ima server 2003 že vgrajen, dodaš še antivirus in nekaj za odpravljanje spywara in imaš vse poštimano.

Honeypot je pa tudi za amaterje zelo uporabna zadeva. Sam se čisto amatersko ukvarjam s tem in imam honeypot postavljen zaradi tega, ker imam 3 serverje doma postavljene in da imam mir na teh treh, sem si postavil še honeypot in sandbox, tako da resnično vse ostane samo pri poizkusih vdorov.

k4vz0024 ::

Ja jaz mam težave, honybot mi resetira računalnik, a ne takoj čez čas. A kdo ve mogoče kaj je temu vzrok?

Saj se pogovarjamo o honybot, ...pot je najbrž napaka?

Lp:(

k4vz0024 ::

Sem gledal na net, honypot je lahko skupek večih programov...Če je je kdo prijazen naj doda bližnjico:\

Tx

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odkrit trojanec za Linux (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
12537245 (30858) SeMiNeSanja
»

Udor v računalnik

Oddelek: Informacijska varnost
151538 (840) ViperR
»

Ftp server ter vdor

Oddelek: Informacijska varnost
81323 (710) nUUb
»

Security lulz ;)