» »

Segate baracuda 320 problem

Segate baracuda 320 problem

rdecaluc ::

Lastim si sledeči disk , v uporabi je malo čez mesecpa se mi dogaja da občasno "škrta" . A je to normalno ?

Kaj je narobe če mi pri N. Partition magic označi cel disk z rumeno kot bad?Kako se da to odpravit?

Lp.
Est modus in rebus. ,typos

maXo ::

to škrtanje je delovanje diska, malce glasnejši disk.v particion magic pa ti jo obarva rumeno zato, ker program podpira diske do 300gb (vsaj tako sem jaz to zasledil na netu) .imam enak disk ko ti in mi je po slabih dveh mesecih crknil:| .nevem zakaj8-O in me to zelo zanima ??? mogoče kdo ve kaj bi bilo krivo?

Lp, sašo!

a kdo ve koliko je garancije na te diske? Zdajle delam popolni format z acronis true image , upam da bo kaj bolje .. check disc sem že poskusil a ni pomagalo.

pozitron ::

Mislim, da naj bi mel seagate 5 let garancije. Mogoče pa je to samo pri proizvajalcu? Pozanimaj se v trgovini, kjer si kupil.

tako je, pri proizvajalcu je 5 let, v trgovini kjer sem ga kupil ja z pa 3.

Tilen ::

5 let garancije na Barracuda family. Če maš pa navadne Seagate pa 3 leta.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Ok...zaradi par škrtanj tu pa tja se še ne sekiram ... drugače pa backup . -.-"

pozitron ::

Sem mel seagate in WD diske in je še vsak škrtu pri branju. Sploh pa baracuda SATA1 160 gb je biu zlo glasen. Zdej mam pa Wd caviar pa tut škrta.

Golnar ::

jz sm mel pa do zj neke navadne WDje in ful niso bli glasni (skrtali), nad tem novim seagateom sm bil pa prov presenečen kok je to glasen,, kot diski iz casov pentium 1...

to vse spada zraven, drugače eni sploh nebi vedli kaj je to disk, če jim nebi nekaj škrtalo v rač.

Ok bom tako rekel ... imam zraven v kišti WD 160gb v uporabi že 8 mesecov (po S.M.A.R.T) in ne škrta tako hudo , ter je po večini časa celo neslišen .

g. Oden ::

Jaz imam isti trdi disk, pa ravno tak malo več kot en mesec. Pa ravno tak škrta kot tisti stari trdi diski iz časov prvega pentiuma. Ja, pred nakupom so me svarili, da je seagatov disk glasen, pa jim nisem verjel. No, vsaj hiter je. Pa upam da mi ne bo crknu.

OldSkul ::

No men je 320GB seagate začel delat probleme. Enkrat sploh nisem mogel dostopat do podatkov, pol pa sem disk dal v drug računalnik, podatke rešil, vendar problem ostaja. Hitrost prenosa se recimo kar naenkrat zmanjša, pa zanimivo je, da se mi Windowsi kar resetirajo, pa čeprav winsi niso na tem disku.
Zdej sem ga dal v garancijo, pa mi ne morjo garantirat, da bojo menjal. Bojo kao testirali, čeprav v Seatools ne opravi vseh testov. Ma kurac in ti diski in garancija. Če mi ga ne bojo zamenjal nimam jaz kaj z tem diskom. Mi še crkne pol pa adijo podatki.

Zdej vem samo to,d a Seagate ne kupim več Imam doma Hitachije, Maxtorje in vsi delajo bp.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OldSkul ()

@OldSkul

Imam doma Hitachija 160 sata1, dela bp, poleg njega sem imel wd 80 sata1, crknil zgubil sem 75% podatkov - wd se mi je zameril.
Kupil sem novega Seagata 320gb baracuda, po slabih 2 mesecih crknil (BOOT FAILURE) .Zdaj uveljavljam garancijo.Bomo videla kaj bo iz tega.

Dandanes se je težko odločit za neko stvar, vse samo štancajo eno za drugim, 3 leta dela pa je hin, naredijo pa tlko tega tagda, če ti crkne ti kar novega dajo...

Mislim da bom ostal pri Hitachiju.

LP, Sašo!

F3KO, za kakšno delo si ga pa uporabljal? WEB server, gaming? Koliko ram-a si mel v mašini? Si računalnik ugašal čez noč ali ne?

@Tilen

Uporabljal sem ga za, tu pa tam kaki špil, internet... (recimo doma).Bil je prižgan cele dneve, ker se ukvarjam z downloadanjem (kot marskido tukaj).
To je to.

In bilo je tako, da pridem domov in računalnik bi moral laufat (dol vlečt neke zadeve), ampak je stal na BOOT FAILURE , se pravi da se je sistem restartal...

Dobro vedet... NOT. Glede na to da ga uporabljam za približno enake zadeve in imam tudi vedno prižgano.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

In kako si zadovoljen do zdaj?

kak dolgo ga maš?

Do zdaj dela super.

Power On Hours Count 1757/24= ~73 dni

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Moj daje skoraj enak graf , samo malo slabši, po tem kar vidim pa ima moj starejši firmware.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rdecaluc ()

Pyr0Beast ::

da se tele diske 'utišat' s softwerom, ki malce prilagodi parametre diska (hitrost premikanja glave se upočasni)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Care to tell us please?

@Pyr0Beast

Saj tako glasen pa spet disk ni ne, ti programi pa so itak samo šminka, kaj te maš pol od vsega skupaj, da si pol srečen da ti kao tiho dela, posledično pa funkcije opravlja počasneje...

avti tudi brnijo, eni majn eno bolj...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova anketa: kateremu proizvajalcu trdih diskov najpogosteje zaupate hrambo podatkov?

Oddelek: Novice / Ankete
374360 (3123) jype
»

Nova anketa: kateri znamki trdega diska najbolj zaupate hrambo podatkov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
567306 (6261) GrimReaper
»

Še enkrat nekaj o diskih

Oddelek: Kaj kupiti
171733 (1448) zile
»

160gb sata disk: WD, Maxtor ali Seagate? (strani: 1 2 )

635029 (3601) Jaffa
»

kateri disk kupiti

483214 (2406) MadMax

Več podobnih tem