Forum » Operacijski sistemi » Windows 98 SE problem
Windows 98 SE problem
povso ::
Imam veliko težavo... na nek star računalnik (300 mhz, 64 mb ram) ne znam naložiti Windowsa 98 second edition. Sem sicer bral navodila iz te strani, pa mi še vedni ni nč jasno... vem da potrebujem boot disc, tega imam, zalaufam, sm potem ko tm piše x:/setup se pa ustavi... razumem, da mi napiše cd pogon D, vendar ne zalaufa... na začetku sem sicer želel naložiti Winse 2000, pa gre use lepo, formateram NFTS, potem pa ko nalaga podatke po formateranju, list za inštalacijo, zamrzne pri 5ih procentih... bi se dalo kje dobiti navodila v slovenskem jeziku? lahko kdo pomaga...
naj omenim to, da se je prej windows 98 zagnal z napakami, računalnik je močno štekal itd... mislil sem, da se bo 2000 normalno inštaleral, zato sem formateral disk... če zalaufam brez usega (diskete, cdja) mi napiše NTLDR is missing...
če znate pomagat, pomagajte, če ne, pač ne...
hvala za odgovore, Matjaž
naj omenim to, da se je prej windows 98 zagnal z napakami, računalnik je močno štekal itd... mislil sem, da se bo 2000 normalno inštaleral, zato sem formateral disk... če zalaufam brez usega (diskete, cdja) mi napiše NTLDR is missing...
če znate pomagat, pomagajte, če ne, pač ne...
hvala za odgovore, Matjaž
kinca ::
Pri W98 se ob inštalaciji ustvari pogon na katerega si windowsi shranijo ene datoteke, zato je tvoj pogon s cdjem zamaknjen za eno črko. Če maš na disku samo eno particijo je ta pod oznako "C", potem majo windowsi svoj pogon ki je "D", tvoj pogon s cdjem je potem "E", če maš več particij na disku se črka tvojega pogona določi primerno številu particij, tako nekeko naj bi šlo, res pa je da že dolgo nisem nalagal W98, če sem kaj zgrešil pa naj me prosim kdo popravi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NTLDR is missingOddelek: Pomoč in nasveti | 4805 (3624) | gorenjc |
» | NTLDR-nisem dobil rešitveOddelek: Operacijski sistemi | 1268 (1006) | andi5 |
» | Računalnik noče pridt u windowse xpOddelek: Pomoč in nasveti | 1735 (1356) | Miccco |
» | Formatiranje plz plz nej en pomaga nujnoOddelek: Pomoč in nasveti | 1080 (907) | ql000 |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2374 (1745) | BlackHole |