Forum » Pomoč in nasveti » Življenska doba posnetih DVD-jev?
Življenska doba posnetih DVD-jev?
Bellzmet ::
Živjo!
Malo gledam po netu, pa je veliko debat o tem, koliko naj bi bila življenska doba doma posnetih DVD-jev.
Me zanima, če ima kdo kakšen link ali pa če je kje bral koliko časa naj bi doma posneti DVD "deloval"? Seveda ne samo govorice, ampak bolj realno.
Pa recimo, da gre za Verbatim (se mi zdi, da so dost kvalitetni?) ali za podobno kvalitetne DVD-je, pa da je DVD posnet in potem shranjen v predalu (se sploh ne uporablja).
lp
Malo gledam po netu, pa je veliko debat o tem, koliko naj bi bila življenska doba doma posnetih DVD-jev.
Me zanima, če ima kdo kakšen link ali pa če je kje bral koliko časa naj bi doma posneti DVD "deloval"? Seveda ne samo govorice, ampak bolj realno.
Pa recimo, da gre za Verbatim (se mi zdi, da so dost kvalitetni?) ali za podobno kvalitetne DVD-je, pa da je DVD posnet in potem shranjen v predalu (se sploh ne uporablja).
lp
jan01 ::
Z nero cd-dvd speed potestiraj kakovost zapisa na dvdju. Ni odvisni samo od dvdja, ampak tudi od pekača kako kakovostno zapiše...
zk_eu ::
Kulk je doba glih ne vem, sigurno pa na njihovo življensko dobo vpliva izpostavljanje sončni svetlobi, toploti, in kako ravnaš z njim. Če ga maš lepo v škatli, bo njegova življenska doba zelo dolga.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.
Bellzmet ::
Ma neki sem slišal, da naj bi zadeva držala samo ene 5 let. Pa raje malo preverjam, da ne bo potem kakšna panika.
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Uporaba USB ključev ali SD kartic kot backup?Oddelek: Pomoč in nasveti | 6738 (5988) | energetik |
» | Kje in katere DVDje kupiti za čimboljšo obstojnost!Oddelek: Kaj kupiti | 1536 (1281) | hotlips |
» | Življenska doba podatkov na DVD-jihOddelek: Pomoč in nasveti | 2152 (2152) | Kekec |
» | Kolk je življenska doba CDjev ?? ... nekateri pravijo da crkne že po 2 letih ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1586 (1145) | SasoS |
» | DVD plošča za 400 ur videaOddelek: Novice / Optične enote / mediji | 2338 (2338) | Izi |