Forum » Izdelava spletišč » dreamweaver - template
dreamweaver - template
slovencl ::
Naredil sem si template z dreamveaverjem, in mi je v direktoriju, kjer imam spletno stran, naredil nov direktorij "templates". Zdej me pa zanima, zakaj mi slike, ki so v tem templatu, če jih prav tako naložom v ta direktorij, sploh noče prikazat v tempatu. Če pa slike postavim ven iz tega direktorija "templates" pa zadeva deluje?
strictom ::
V src od slike verjetno ni templates napisano.
Preveri če je, če ne pa ročno popravi.
Preveri če je, če ne pa ročno popravi.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
slovencl ::
sem pogledal source, in vidim, da se ista koda prilepi na vsako stran, ne glede na to, v katerem direktoriju je locirana ( klik).
Jasno da potem zadeva ne deluje. Kako pa se to reši, se mi src spreminja glede na to, kje je ta stran. Zdej če bom naredil nov direktorij z novo stranjo, in bom želel uporabiti ta template, bom moral spet vse spreminjat. Pa tudi npr. če bom hotel nekaj v teplateu zamenjat, bom moral skozi vse strani, in to ročno popravit. A dreamweaver res nima tega rešenega
Jasno da potem zadeva ne deluje. Kako pa se to reši, se mi src spreminja glede na to, kje je ta stran. Zdej če bom naredil nov direktorij z novo stranjo, in bom želel uporabiti ta template, bom moral spet vse spreminjat. Pa tudi npr. če bom hotel nekaj v teplateu zamenjat, bom moral skozi vse strani, in to ročno popravit. A dreamweaver res nima tega rešenega
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slovencl ()
Ziga Dolhar ::
Dreamweaver poti do zunanjih datotek prav lepo rešuje, tudi v Templejtih. S folderji ni težav.
Če pa imaš zharadi bilokakega problema s tem težave, uporabljaj magari absolutne poti.
Če pa imaš zharadi bilokakega problema s tem težave, uporabljaj magari absolutne poti.
https://dolhar.si/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | joomla (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 14346 (10200) | betmen |
» | Mambo KomponenteOddelek: Izdelava spletišč | 1036 (916) | BluPhenix |
» | Preoblikovanje html strani v portalOddelek: Izdelava spletišč | 1512 (1301) | roli |
» | Kako narest Home pageOddelek: Omrežja in internet | 1136 (996) | JurijTurnsek |
» | Win2k problem???Oddelek: Operacijski sistemi | 1436 (1295) | Mr.B |