» »

Resetiranje računalnika

Resetiranje računalnika

Bojevnik ::

Še preden mi računalnik pride v windows (XP pro), oz še preden pokaže login se samodejno resetira.
Tako moram ponavadi vsaj ene trikrat na novo zagnati računalnik, kaj bi to lahko bilo?

1GB RAM
Radeon 9800SE
Plata je gigabyte technology 82865G/PE

solatko ::

Kdaj si nazadnje počistil sistem s kakšnim urejevalnikom registra. Lahko poizkusiš tudi z reparacijo windowsov ali novo instalacijo, če to ne bo pomagalo, ti ga lomi kakšna komponenta.

Kako ugotovim katera komponenta, ker to se je začelo pojavljati ravno po novi namestitvi XP-jev.

solatko ::

Greš lepo po vrsti - Vse odklopiš, potem priklopiš CPU, en RAM, en HDD, en DVD, grafično in poženeš, če gre v redu, priklapljaš ostalo periferijo (vsakokrat turn off), ko vklapljaš Rame napajalnik ne sme biti priklopljen!!!!!. Če ti že na začetku ne deluje, preizkusiš še drug RAM in druga ležišča za RAM-e, poizkusiš drugi HDD ali drugi DVD. Če vse to ne pomaga, je verjetno napaka na MB.

farko ::

maš original winse? Če je odgovor ne tiči problem tle notri.
farko

Sem že našel rešitev. Napihnjen kondenzator na plati:( (danes računalnik dokončno umrl).
Zdaj pa me zanima če kdo pozna kašno dobro stran, ki opsiuje postopek spajkanja.
Ali pa če vsaj kdo ve kako se spajkanje reče po angleško da lahko pogooglam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bojevnik ()

pozitron ::

Spajkanje je soldering po angleško.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Racunalnik potrebuje po zagonu se en reboot

Oddelek: Strojna oprema
205142 (4634) amdsup5
»