» »

PC za glasbo, slike,...

PC za glasbo, slike,...

eti_ ::

lp,
na celem forumu nisem našel vprašanja na moj odgovor :8)
zato sem odpr to novo temo.. če sem kaj spregledal se opravičujem...:\


rad bi kupil "pomožni pc" in sicer rad bi da je tih skoraj neslišen, rabil bi ga za glasbo, slike itd... nič kaj posebnega.. imel bi ga zraven mojega "main pcja"...

kakšne komponente mi svetujete? kakšen OS?

hvala!

aja pa btw... pa še zanima me če je to edina možnost za imet 2 LCDja in na enemu da bi imel namizje na drugemu pa igral igre al pač gledal filem al karkoli....

opeter ::

Najcenejše kar lahko dobiš, večinoma z pasivnimi hladilniki, ali pa dopolnjeno s kakšno Akasa ali Papst 12 cm ventilatorjem (spredaj in zadaj).
Kak AMD X2 3600+ ali kaj podobnega... 2 GB RAM-a, saj se le ti dobijo zdaj za male denarje, 320 GB diskovja... ostalo pa po želji. Grafična ranga ATI HD 2400, lahko seveda kaj močnejšega, s pasivnim hladilnikom.

Jakka ::

Če ga boš rabil za predvajanje glasbe in gledanje filmov, torej za nič posebno zahtevnega, se mogoče splača razmišljat tudi o kakšen starejšem prenosniku za nekje 250 eur? Za ta način uporabe ne rabiš 2GB rama, nekega hudega proca, grafična je pa integrirana dovolj. Velikega diska prenosnik tudi ne rabi, si omisliš en zunanji disk brez dodatnega napajanja, 120GB 2,5 se dobi za okoli 100€. Tako tudi enostavno zadeve s primarnega računalnika "preneseš" na prenosnik. Pa imaš še prenosno "multimedijsko" mašino, jo neseš kamor pač greš, če je potreba.

Seveda je opcija tudi dodaten PC, samo po mojih izkušnjah je pri PC-jih tišina dokaj neznan izraz, narediti tihe jih pa vedno ni enostavno. Pa še dodatki kot so monitor, tipkovnica in miš zasedejo veliko prostora, razen ko za delo na obeh uporabljaš le en monitor, tipkovnico in miš.

Odločitev je tvoja. Glede na to, kaj si napisal, bi ti bolj svetoval prenosnik. Napiši še kaj, pa bo mogoče drugače. :)

eti_ ::

hmm prenosnik ni slaba ideja..
kaj se da tudi upravljat 2 pcja z eno tipkovnico, miško? :O

kako?

js bi rabil naprimer tako: igram pač Lineage 2 fullscreen, in na temu pcju zraven imam pač glasbo, msn, pa mozilo, itd... za to ga rabim.. pa še če bi imel 5.1 zvočno bi na njega priklopu 5.1 sistem :/
tako nekako sem si zamislu ...

Jakka ::

Zadeva za "upravljanje" ima dva ps2 vhoda za miš in tipkovnico, in 4 ps2 izhode, dva za vsak comp, na njem je pa stikalo in preklapljaš. Usb mišk in tipkovnic pomoje ne podpira.

No, ker si napisal še par uporabnih informacij, ti bom svetoval še nekaj zanimivega. Omisliš si še en monitor na katerem furaš zadeve, grafična ima dva izhoda. Pa še eno pci 5.1 zvočno kartico si omisliš in nanjo priklopiš zvočnike. Samo nastane problem kako upravljati programe na drugem monitorju, medtem ko igra laufa na prvem. Miške tja gotovo ne moreš spravit.

Verjetno bo res najboljše en prenosnik. Če hočeš 5.1 zvočno kartico, si omisliš še primerno zvočno na usb, pa je.
Pa ko imaš enkrat prenosnik, kaj hitro ugotoviš kako zelo ga je fajn imet. :D

eti_ ::

kakšen prenosnik mi priporočaš?
in kakšna pa je ta 5,1 zvočna kartica za prenosnik?


kje se bi dalo pogledat če ta naprava podpira USB miške tipkovnice?

hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5310819 (10094) T-Majo
»

Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18716693 (8732) Vlad Tepeš
»

os x na pc (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
596208 (4730) bluefish
»

PC + LCD do +-350k

Oddelek: Kaj kupiti
342349 (1730) Tocko
»

Zvočniki: 5.1 ali stolp?

Oddelek: Kaj kupiti
222762 (2187) xabre

Več podobnih tem