Forum » Omrežja in internet » UPC Telemach - deljenje na dva računalnika
UPC Telemach - deljenje na dva računalnika
archer ::
Se oproščam, ker se je tema verjetno že velikokrat ponovila, vendar sem preiskal dosti in nisem našel določenega odgovora na slo-techu.
Danes so mi iz UPC Telemacha prišli priklopit internet. Zanima me pa deljenje povezave na dva računalnika. Tukaj je zdaj Thompson modem, zanima me pa a je zdaj potrebno kupiti router ali gre lahko preko switcha. Nekje sem tudi prebral, da je treba nekje klonirat MAC kodo mrežne, ker je samo en IP.
Lahko priporočite kateri router, switch? Iščem nekaj bolj poceni. Pa še me zanima, kako bi bilo potrebno narediti, če bi hotel imeti WiFi na ta dva računalnika.
Hvala za pomoč!
Danes so mi iz UPC Telemacha prišli priklopit internet. Zanima me pa deljenje povezave na dva računalnika. Tukaj je zdaj Thompson modem, zanima me pa a je zdaj potrebno kupiti router ali gre lahko preko switcha. Nekje sem tudi prebral, da je treba nekje klonirat MAC kodo mrežne, ker je samo en IP.
Lahko priporočite kateri router, switch? Iščem nekaj bolj poceni. Pa še me zanima, kako bi bilo potrebno narediti, če bi hotel imeti WiFi na ta dva računalnika.
Hvala za pomoč!
Bakunin ::
na kratko - linksys wrt54* ali buffalo whr-hp-g54 wifi router
na dolgo - PREBERI / ISCI / BERI SLO-TECH CLANKE ;)
na dolgo - PREBERI / ISCI / BERI SLO-TECH CLANKE ;)
osebno (in sluzbeno) imam se najboljse izkusnje z usmerjevalniki podjetij Linksys, Asus ter Buffalo.
Slednji ima kar ugodno razmerje med zmoznostmi ter ceno - pri pchand je buffalo ~60E.
Pa se kaksen linux "firmware" lahko nalozis nanje in potem delas "cuda"....
Slednji ima kar ugodno razmerje med zmoznostmi ter ceno - pri pchand je buffalo ~60E.
Pa se kaksen linux "firmware" lahko nalozis nanje in potem delas "cuda"....
dolenska ::
pri tem upc-ju ti ruter ne bo delal ko ga bos priklopil. namreč mislim, da deluje na mac naslove, zato moraš ko boš priklopil poklicat na tehnično pomoč, da zapišejo novi mac naslov od ruterja. potlej pa ti bo vse delovalo.
ali pa vklopis na usmerjevalniku "mac cloning" - se pravi da usmerjevalnik prevzame mac naslov od racunalnika.
Je pa vsekakor boljse, ce se UPC podpori javi mac naslov od usmerjevalnika....
Je pa vsekakor boljse, ce se UPC podpori javi mac naslov od usmerjevalnika....
Sem se odločil, da ne bom vzel brezžičnega routerja. Bom izbiral med klasičnimi...
Za tole o UPC-ju pa hvala. Ko bom nabavil router, jih bom poklical...
Za tole o UPC-ju pa hvala. Ko bom nabavil router, jih bom poklical...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: archer ()
Highlag ::
Ma ni nujno. Nekateri routerji znajo MAC adreso skopirati. Če tvoj zna to potem ne rabiš klicat, ker je modem in povezava na internet vezana na to mac adreso.
Zveš jo pa tako da v računalniku, ki je trenutno vezan na modem, v konzolo vpišeš IPCONFIG /ALL
In dobiš mac adreso pod vrstico Physical Address.
Zveš jo pa tako da v računalniku, ki je trenutno vezan na modem, v konzolo vpišeš IPCONFIG /ALL
In dobiš mac adreso pod vrstico Physical Address.
Never trust a computer you can't throw out a window
MTm2H37rqt7B ::
Vzemi linksys ali buffalo brezzicni. Ce zelis lahko izklopis wireless. Vendar sama dva routercka sta super.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 2 Računalnika en IPOddelek: Pomoč in nasveti | 1212 (1062) | AndrejS |
» | kabelski net direkt dela, preko routera pa neOddelek: Omrežja in internet | 1731 (1634) | jrtjtejtt |
» | Kabelski internet - 2 PCOddelek: Omrežja in internet | 1513 (1513) | balocom |
» | pomoč pri vezavi omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 1257 (1097) | Pinzl |
» | Kabelski interner samo 1 racunalnik ?Oddelek: Omrežja in internet | 1440 (1193) | ELEKTROLJUB |