Forum » Programiranje » [C++][Naloga] Kako z for/while zanko izrisati trikotnik in deltoid?
[C++][Naloga] Kako z for/while zanko izrisati trikotnik in deltoid?
itsmeanthony ::
Sem čisto sveži v c++ in me zanima, kako bi v c++ narisal deltoid in pa trikotnik? Kvadrat in pa paralelogram sta mi uspela, za deltoid pa trikotnik pa se mi sploh ne sanja. Bi lepo prosil za pomoč in tudi kratko obrazložitev, uporabit pa moram for ali pa while zanko. Naloga se pa glasi takole (za izris pa moram uporabit zvezdico, kot je videno spodaj):
LP in hvala,
Housy
Napišite program, ki bo izrisoval like in izračunal njihove ploščine. Uporabnik vpiše velikost likov, program pa jih izriše in izpiše njihovo ploščino kot prikazuje spodnji primer.
Vpišite velikost likov: 6
LP in hvala,
Housy
- spremenilo: snow ()
Tako je v nalogi pisalo, jaz sem samo print screen nardil in prilepil. Aja pa še to, profesor je rekel, da lahko ploščino zračunamo tudi tak da preštejemo zvezdice. Kak pa to nardit (preštet)?
Še primer za kvadrat in paralelogram --> klik
Pa še to, downloadal sem si dev c++ in ko napišem program ter ga prevedem in nato zaženem, me vpraša v command prompt samo za "Dolžina stranice:" in ko vpišem recimo 2 se program zapre in ne izriše ničesar. V šoli je na linux v terminalu vse lepo delalo, ve kdo mogoče rešitev za to in za deltoid ter trikotnik?
Lp in hvala
Še primer za kvadrat in paralelogram --> klik
Pa še to, downloadal sem si dev c++ in ko napišem program ter ga prevedem in nato zaženem, me vpraša v command prompt samo za "Dolžina stranice:" in ko vpišem recimo 2 se program zapre in ne izriše ničesar. V šoli je na linux v terminalu vse lepo delalo, ve kdo mogoče rešitev za to in za deltoid ter trikotnik?
Lp in hvala
moowy123 ::
Sem ti preko ZS poslal nekaj kode.
ps. ploščino sem izračunal tako da sem izračunal število zvezdic.
ps. ploščino sem izračunal tako da sem izračunal število zvezdic.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: moowy123 ()
moowy123, jaz sem ti ful hvaležen za tole, samo se bol malo spoznam iz tega, ker si uporabljal še razrede, probal sem vzeti le for zanko, ki si jo spisal, le da sem jo malo priredil, vendar takoj ko vpišem dolžino stranice ne izriše ničesar, ampak se program zapre.
Zakaj?
LP,
Housy
Zakaj?
LP,
Housy
Zgodovina sprememb…
- spremenil: itsmeanthony ()
Evo mi je uspelo za trikotnik :), rabim še samo za deltoid, ker moram do 9 ure nalogo oddat, če bi mi morda kdo lahko samo malo namignil, da bi poskušal sam nardit, da bom potem znal zagovarjat.
Lp in hvala,
Housy
Lp in hvala,
Housy
Zakaj mi je zapiralo program? Odg.: Ker sem na koncu imel return 0;, mora pa biti getch();.
LP,
Housy
LP,
Housy
Keki ::
Sicer ni najbol dobra rešitev ampak:
system("PAUSE");
return 0;
}
ali boljša rešitev:
cout < < "Pritisni tipko za konec...";
cin.get();
return 0;
}
ps. Presledki pri coutu so zato da lahko sploh postam gdamn html :D
system("PAUSE");
return 0;
}
ali boljša rešitev:
cout < < "Pritisni tipko za konec...";
cin.get();
return 0;
}
ps. Presledki pri coutu so zato da lahko sploh postam gdamn html :D
http://www.alfakan.si/
http://mihajerot.si/
http://mihajerot.si/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PHP + MySQL excel export pomoč?Oddelek: Izdelava spletišč | 1478 (1325) | sumoborac |
» | Trigonometrične enačbeOddelek: Šola | 2958 (2532) | ta_ki_tke |
» | Router in Wireless system?Oddelek: Omrežja in internet | 3696 (3456) | ToJo |
» | Snemanje vokala?Oddelek: Zvok in slika | 5339 (5051) | zcetrt |
» | [delphi]seminarska - ploščina in obseg likovOddelek: Programiranje | 3301 (3009) | Gundolf |