» »

windows security center alerts

windows security center alerts

pozitron ::

Imam težave z opozorili z security centra. Kar na lepem se mi je pojavil antivirus might not be installed, potem pa še firewall not detected (samo od xp-jev ga detektira). Uninstallu sem avasta in zonealarm, potem pa še enkrat installu pa še kar opozarja isto. Probu zamenjat z drugim AV-jem, pa je tut isto. Restore pointa nimam nobenga, da bi probal dat nazaj. Zaenkrat sem kar izklopu, da me naj ne opozarja več, da sam nadzorujem. Samo zanima me kaj bi lahko povzročal to, kar od enkrat in kako bi lahko popravil? Mogoče kak virus? Sej bom ponoč preskeniru mal, sam mam tak občutk, da ni to.

OS je pa xp pro sp2 vse redno updejtano.
  • spremenil: pozitron ()

pozitron ::

Preskeniru sem vse in ni nobenga hrošča. Je imel kdo podoben problem in kako popraviti stvar?

pozitron ::

Rešil sem problem. Dol sem dal WMIDiag tool. Ki mi je javil, da je mogoče path:C:\WINDOWS\SYSTEM32\WBEM pokvarjena ali jo ni. In res šel sem pod my computer/properties/advanced/environment variables. Tam sem popravil "path" nazaj na C:\WINDOWS\SYSTEM32\WBEM in restartal računalnik. Sedaj xp-ji zopet prepoznajo zonealarm in avast, vse dela zopet normalno.

Upam, da komu prav pride tole, ni mi pa še jasno, kaj je povzročil to.

michel ::

Danes isti problem pri meni. Kar naenkrat nezazna mojega Kasperskega (tudi firewall ne). Ta sicer deluje, samo opozorila so pa še zmeraj.

@Davidx300: Naredil sem tako kot si ti narekoval in na koncu resetiral, samo še vedno me opozarja0:) .

pozitron ::

Si spremenil oz EDIT-iral "path" pri system variables? Klikneš na path nato edit, pobrišeš vse in nato lahko kr copy/paste C:\WINDOWS\SYSTEM32\WBEM al pa sam napišeš. Variable name pusti path, daš ok in še enkrat ok, nato restart.

Drugače pa pojdi pogledat u event viewer, če maš kakšen error glede tega. Jst sem mel WMI error. Zato sem download-al WMIDiag tool ga zalaufal in mi je pokazal, kaj je narobe. Poskusi s tem, daš dol odpakiraš nekam potem pa zaženi vbs file. Nekaj časa traja in je videti kot da se sploh ni nič zagnalo, ti kar počaki par minut potem ti pa vn vrže log.

Drugače bi pa mogoče probal samo Uninštalirat kaspersky-ta počistit s kakšnim ccleanerjem in na novo naložit. Čeprav meni to ni pomagalo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[winXP]PATH se čez čas ne parsa pravilno

Oddelek: Operacijski sistemi
61026 (915) MrStein
»

ping težava s start /run meniju

Oddelek: Pomoč in nasveti
5994 (906) Duhec
»

Windows XP - DOS komande

Oddelek: Operacijski sistemi
101200 (1077) JanezB
»

MSN datoteke čez 6GB

Oddelek: Programska oprema
51708 (1525) Vuli
»

Trojanski konj

Oddelek: Pomoč in nasveti
214071 (3682) KaiCris

Več podobnih tem