» »

P5K Deluxe & CNPS9700 NT

P5K Deluxe & CNPS9700 NT

Tattoer ::

Pozdrav,

zanima pa me če ima kdo s to matično in s tem oz. kakšnim drugim hladilnikom kakšne težave? Problem pri tej plati je, da ma na čipovju
heat pipe in da je ta zadeva kr velika( kockica pleha je visoka cca. 3 cm ). Skratka rad bi vzel zElmana CNPS9700 in nočem met problemov pri namestitvi z rebrci na čipovju. Tko da če je kdo s to plato kej "štrikal" ko je nameščal hladilnik pls do tell...

pa ne me napadat da naj pobrskam za kompatibilnost z mojo plato ali pa da je bilo to že objavljeno v eni drugi temi...sem , če sem pa čorav pa delte post.

/cheers

pozitron ::

Sam imam asus p5k, ki ima podobno hlajenje (mal okrnjeno) klik. Nameščen imam zalman 9700led in je okrog še dost prostora.

No to sem hotu slišat! Sem bil mal v dvomih zarad veternice na zalmanu. Če gledam po dimenzijah zalmana bo šlo tole bol na tesno...
Ma mogoče kdo iz lastnih izkušenj še kak predlog za kak drug hladilnik?

@david

Kolk si kej navil procesor pa kako ti služi tale vent ? Za kolk stopinj ti je zbil pa je dejansko tolk neslišen kot naj bi bil ....

Fan

Bearing Type 2 Ball-Bearing
Speed Silent Mode 1,250RPM ± 30 % Normal Mode 2,800RPM ± 10 %
Noise Level Silent Mode 19.5dB ± 10% Normal Mode 35dB ± 10%

Naviju še nisem nič, ni časa. S temperaturo sem še kar zadovoljen, na q6600 sem mel z stock hladilnikom idle okrog 48C load pa krepko čez 70C. Z zalmanom mam pa idle okrog 40C load pa tja do 60C, včasih kakšno stopinjo več, odvisno od sobne temperature. Kar se pa glasnosti tiče je na full obratih (2800 rpm) zelo glasen za moj "okus". Pri 2000rpm je zelo tih. Jaz ga mam skos na 1600 rpm pa je skor neslišen. Tut moje temperature so merjene na 1600rpm. Samo tut, če dam do konca obrate je razlike kakšno stopinjo ali dve, tko da mam rajš tišino.

Če te širina skrbi okrog chipseta, pomoje ne bo problema. Mene gre edin na tesno, da se skor napajalnika dotika (3mm prostora).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pozitron ()

Zalman 9700 NT + Arctic Silver 5 - Was little worried when I first saw the size of it. Installed with little pain, but fit motherboard no problem.

Tale stavek sem pobral z enega foruma, kjer ma tip zalmana 9700nt na p5k deluxe. Tko, da zgleda da paše gor.

Nisem našu slike z p5k delux, mal za predstavo o velikosti primer z gigabytko, k ma tut ogromen chipset cooler. link

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pozitron ()

u pi...rija tale pa ma hladilnike na čipovju |O ! Prebiram neke teme na guruju o tem. Mah sej sem se odloču da bom kr vzel ker bi rad procesor ( c2d E6750 @2.66GHz )spravil tja do 3600 al pa 3800 MHz.
Ok hvala za pomoč...se prec lažje odločm :D

/cheers

Za dvojedernega bo ta hladilnik sigurn zadostval.

Tac20 ::

Jaz imam P5KC ki je dokaj podobna teli deluxe in hladilnik 9700LED in je okoli cisto zadosti prostora, tud montaza je enostavna pa ceprav sm prvic montiral hladilnik na intel, skratka ne beri ljudi k psiherajo po tujih forumih, da mors imet nevem kaksno ohisje, pa da si porezes prste, pa nevem kaj vse še, paše k ata na mamo:)

@Bayte

Mah sej zarad samga ohišja se nisem preveč sekiral ker mam placa več kot dovolj.Problem je bil sam zarad rebrc na čipovju in širina veternice na zalmanu. Po tistmu linku od gigabytke je pa več kot očitno da se bo lepo vsedu.

@davidx

vem da bo dost ja, zdele ga mam na 3.2 pa mam idle C1: 30*c C2: 29*c ; polna obremenitev z orthosom pa niha od 50 do 55*c je pa stabiln ko urca :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tattoer ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vrednost računalnika

Oddelek: Strojna oprema
404167 (3241) IvoJan
»

ASUS LION SQUARE ali ASUS SILENT SQUARE EVO ali XIGMATEK S1284 ACHILLES ali Scythe Or

Oddelek: Kaj kupiti
132020 (1903) skratko
»

Hladilnik za e6400?

Oddelek: Kaj kupiti
482733 (2104) AapocalypseE
»

Hladilnik za q6600

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101313 (1044) SpeLKo
»

Zalman 9700 led kontrola ventilatorja