Forum » Hlajenje in modifikacije » predelava P2 v (vsaj pretezno) neslisno kisto
predelava P2 v (vsaj pretezno) neslisno kisto
Binji ::
Torej cisto na kratko... doma imam staro 300MHz P2 kisto (navito na 500MHz), ki jo hocem uporabiti za server. Prva zahteva za to pa je, da je tako neslisna, koliko je le mozno in to z zelo omejenim proracunom (beri: kar imam doma). Zaenkrat sem odklopil ventilator v napajalcu (po moje bi moralo vseeno bp delovati) in pa znizal voltazo ventilatorja na ohisju. Moti me pa ventilator na procesorju, brez pa se kar precej pregreva. Zato bi rad zamenjal hladilnik s takim, ki ne potrebuje ventilatorja (ali pa zelo tihega). Na voljo imam pa tele stvari:
Ce bo kriza pa lahko priklopim se tole prek kakega potenciometra:
Rad bi pa vedel, kaksna je najboljsa varianta za pritrditev hladilnika na tale procesor, ker je stvar zaradi Slot 1 izvedbe (vsaj zame) rahlo zaj***. Hvala!
Ce bo kriza pa lahko priklopim se tole prek kakega potenciometra:
Rad bi pa vedel, kaksna je najboljsa varianta za pritrditev hladilnika na tale procesor, ker je stvar zaradi Slot 1 izvedbe (vsaj zame) rahlo zaj***. Hvala!
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
- zavaroval slike: sid911 ()
dolenc ::
Če je slot1 pol nimaš kaj, ker se taki hladilniki al zataknejo za tiste rjave nosilce, al pa direkto skozi lukne na procesorju, kako bi socket hladilnik dobil gor pojma nimam, pomojem zelo teško.
Čist tko za primer, danes sem sprobal eno kišto, Celeron 1200mhz je notri, gor sem dal zalmana 6000alcu, ki je počival v omari, pa zadeva deluje brez ventilatorja, tko da pomojem se splača dat teh 20eu pa dobiš že proc+plato+zalmana, ostalo pa pobereš od stare kište, pa maš neslišno in dovolj zmogljivo kišto.
Napajalnik pa vseeno potrebuje neko hlajenje, nastavi ventilator na 5v, pa tiste odprtine malo razširi(samo reže obrneš za 90 stopinj, pa je večja lukna), pa bo neslišen in skrbet te ne bo rablo, da kej raznese.
Čist tko za primer, danes sem sprobal eno kišto, Celeron 1200mhz je notri, gor sem dal zalmana 6000alcu, ki je počival v omari, pa zadeva deluje brez ventilatorja, tko da pomojem se splača dat teh 20eu pa dobiš že proc+plato+zalmana, ostalo pa pobereš od stare kište, pa maš neslišno in dovolj zmogljivo kišto.
Napajalnik pa vseeno potrebuje neko hlajenje, nastavi ventilator na 5v, pa tiste odprtine malo razširi(samo reže obrneš za 90 stopinj, pa je večja lukna), pa bo neslišen in skrbet te ne bo rablo, da kej raznese.
Tomay ::
Najprej. Tišina in navijanje se načeloma izključujeta. Prej bi moral underclockat, za pasivno hlajenje. Če se prav spomnim ima p2 4 luknje tako, da bi lahko zvrtal 4 luknje v p4 hladilnik in ga tako privijačil.
Ali pa zalepiš na sredini termalno pasto okoli pa epoxi lepilo.
Ali pa zalepiš na sredini termalno pasto okoli pa epoxi lepilo.
Voodoo 4Ever
dolenc prodas?
Drugace sem pa danes poskusil na eno hitro varjanto en cooler z vezicami gor pritrdit. Stvar dejansko deluje precej trdno, edini problem, da se ne zboota vec Kar me niti ne bi toliko cudilo, ce ne bi bilo isto tudi z rezervnim procom Maticne pa tudi nisem imel kako zjebat. Svasta
Drugace sem pa danes poskusil na eno hitro varjanto en cooler z vezicami gor pritrdit. Stvar dejansko deluje precej trdno, edini problem, da se ne zboota vec Kar me niti ne bi toliko cudilo, ce ne bi bilo isto tudi z rezervnim procom Maticne pa tudi nisem imel kako zjebat. Svasta
dolenc ::
Sem ga komej kupil
Vseeno pa še teb priporočam nakup podobnega, ker brez veze se matrat iz tega kar maš, če ne gre. Pa maš pol mer. Vem ker sem enkrat dajal gor cristal orba, ki je bil za grafične, pa se ni najbolj obnesel, ker ni bil lepo fikseran in so pol še slabše temperature. Takrat sem zadevo rešil tako, da sem obrnil v kišto en pravi ventilator, ki je drugače za mešanje zraka v sobi in tako sem lahko potem igral mohaa brez težav na navitem celeronu 300
Vseeno pa še teb priporočam nakup podobnega, ker brez veze se matrat iz tega kar maš, če ne gre. Pa maš pol mer. Vem ker sem enkrat dajal gor cristal orba, ki je bil za grafične, pa se ni najbolj obnesel, ker ni bil lepo fikseran in so pol še slabše temperature. Takrat sem zadevo rešil tako, da sem obrnil v kišto en pravi ventilator, ki je drugače za mešanje zraka v sobi in tako sem lahko potem igral mohaa brez težav na navitem celeronu 300
TESKAn ::
Poglej si kaj novega - najcenejša plata, najcenejši RAM in najcenejši procesor stanejo skupaj ~100€.
Drugače imam doma en slot1 P2 400 s kar konkretnimi rebri, če gor z vezicami daš še en počasen ventilator na 5v, bo ostal hladen. Lahko ti ga dam, samo ne vem, kdaj bom imel kaj časa...
Napajalnik pa naj le bo prevetren, ventilator na 5v tako ali tako deluje tišje od diskov plus ni strahu, da bi se kaj presmodilo...
Drugače imam doma en slot1 P2 400 s kar konkretnimi rebri, če gor z vezicami daš še en počasen ventilator na 5v, bo ostal hladen. Lahko ti ga dam, samo ne vem, kdaj bom imel kaj časa...
Napajalnik pa naj le bo prevetren, ventilator na 5v tako ali tako deluje tišje od diskov plus ni strahu, da bi se kaj presmodilo...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Lazso ::
Imam tudi en pomožni računalnik, ki je prižgan 24/7.
CPU je P III 700 dvignjen na 784MHz, nanj pa sem kar z nekimi samoreznimi vijaki za iverke privil en 80mm ventilator in ga priklopil na 5V.
Zadeva je zelo tiha in stabilna - je pa res, je ohišje kar cel čas odprto...
CPU je P III 700 dvignjen na 784MHz, nanj pa sem kar z nekimi samoreznimi vijaki za iverke privil en 80mm ventilator in ga priklopil na 5V.
Zadeva je zelo tiha in stabilna - je pa res, je ohišje kar cel čas odprto...
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: sid911 ()
Pyr0Beast ::
Nižanje napetosti se še najbolj obnese. Predvidevam, da imaš kakšno B/EH-5 serijo. No na teh lepo speed-fan spreminja vrtljaje ventov
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Ups.. malo sem pozabil na to temo No na koncu sem nabavil P3 800Mhz z maticno in Zalmana za 30€, kupil nov ventilator in ga na 5V postavil v napajalnik, nad Zalmana pa se en tih ventilator na 5V. Racunalnik je bil popolnoma neslisen.
Dokler nisem priklopil diska, ki pa ruzi kot ponorel Sem mislil, da bom znorel....
Dokler nisem priklopil diska, ki pa ruzi kot ponorel Sem mislil, da bom znorel....
Pyr0Beast ::
Seagate so eni tišjih. Če ga pa ne rabiš, lahko pa tudi nastaviš, da se izkopi po parih minutah.
Some nanoparticles are more equal than others
kulSMS ::
stari diski so vsi (vsaj po mojih izkušnjah) zelo glasni. Jaz imam Maxtorja 250GB IDE + gumijasti vijaki --nekaj takega) in je kr tih. Pri starih diskih to verjetno ne bo nič pomagalo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Innovision GeForce TI4200 GPU ventilator!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1500 (1324) | neoto |
» | Tisam kisto-nasveti ipdOddelek: Kaj kupiti | 1318 (1142) | Golden eye |
» | Popolnoma tih računalnik! Možno?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2725 (1515) | PrimozR |
» | glasen računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2370 (1774) | tigrr |