Forum » Pomoč in nasveti » Kako zmanjšati velikost PDF fajla ?
Kako zmanjšati velikost PDF fajla ?
Blond ::
Pozdravljeni mojstri.
Dobil sem PDF fajl velikosti 1Mb
Kako ga najlažje zmanjšam, da bi pri tem izgubil kar se le da najmanj na kvaliteti ?
Ne vem kako je nastal PDF. Ampak občutek imam, da je bil skeniran.
Uporabljam Adobe Acrobat in poskušal sem z funkcijo PDF Optimizer, vendar se ne spoznam najbolj na to.
Če naredim najmanjšo spremembo fajl zgubi velikost iz 1000kb na 70kb in kvaliteta temu priemerno pade.
Rad bi zmanjšal fajl nekje recimo za polovico in.
Ste že kaj delali s tem ? Kak predlog ?
Hvala in LP
Blond
Dobil sem PDF fajl velikosti 1Mb
Kako ga najlažje zmanjšam, da bi pri tem izgubil kar se le da najmanj na kvaliteti ?
Ne vem kako je nastal PDF. Ampak občutek imam, da je bil skeniran.
Uporabljam Adobe Acrobat in poskušal sem z funkcijo PDF Optimizer, vendar se ne spoznam najbolj na to.
Če naredim najmanjšo spremembo fajl zgubi velikost iz 1000kb na 70kb in kvaliteta temu priemerno pade.
Rad bi zmanjšal fajl nekje recimo za polovico in.
Ste že kaj delali s tem ? Kak predlog ?
Hvala in LP
Blond
www.galea.si
Odkup, prodaja in obnova nepremičnin
Posredovanje v prometu z nepremičninami
Odkup, prodaja in obnova nepremičnin
Posredovanje v prometu z nepremičninami
enota13 ::
odpri ga v adobe illustratorju. od tam ga shrani kot pdf, nato pa imas moznost izbire glede resolucije npr slik v dokumentu in samega dokumenta. poskusi razlicne moznosti, pocasi zmanjsevati kvaliteto in na koncu poglej katero razmerje velikost dat./kvaliteta ti najbolj ustreza. na podoben nacin lahko to opravis tudi v indesignu.
sicer pa mislim, da veliko razlike z adobe acrobat writerjem tudi ne bi smelo biti.
lp oton
sicer pa mislim, da veliko razlike z adobe acrobat writerjem tudi ne bi smelo biti.
lp oton
bosmla ::
Nic ga ni potrebno odpirat v Illustratorju - drzi se kar "PDF Optimizer" v Acrobatu.
Ce pravis, da je dokument skeniran je verjetno ena sama velika slika torej klikni na levi "Images" potem pa nastavi cca 72 pixels/inch (oz poizkusaj iti v korakih po 20) in kompresijo "JPEG" in kvaliteto na "medium" oz "low".
Ce pravis, da je dokument skeniran je verjetno ena sama velika slika torej klikni na levi "Images" potem pa nastavi cca 72 pixels/inch (oz poizkusaj iti v korakih po 20) in kompresijo "JPEG" in kvaliteto na "medium" oz "low".
jackorsen88 ::
jaz pa sem v publisheru naredil nek katalog in ga natisnil v .pdf ampak je prevelik da bi ga uplodal, pa bi ga rad skrčil samo ne vem kako. ???
kera adobe reader verzija ima ta PDF Optimizer? ali to v readeru sploh ni?
kera adobe reader verzija ima ta PDF Optimizer? ali to v readeru sploh ni?
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------
----> http://vurcer.ath.cx/ <------
ripmork ::
Poleg funkcije "optimize" se nekje v nastavitvah nahaja tudi funkcija "reduce file size" (Adobe acrobat Pro), za optimalen rezultat se je treba malce poigrat z nastavitvami.
Je pa tako, da v kasnejšo verzijo ko shraniš s pomočjo reduce size funkcije, bolj učinkovito bo zmanjšalo velikost - je pa s tem tudi večja možnost, da bi šlo kasneje z odpiranjem dokumenta v prazgodovinskih verzijah Acrobata kaj narobe, a do sedaj še nisem naletel na tak problem.
V glavnem pa ja,
če Pdf ne bo šel v print, komot zmanjšaš DPI slike in prilagodiš JPG kompresijo na neko sprejemljivo raven.
Je pa tako, da v kasnejšo verzijo ko shraniš s pomočjo reduce size funkcije, bolj učinkovito bo zmanjšalo velikost - je pa s tem tudi večja možnost, da bi šlo kasneje z odpiranjem dokumenta v prazgodovinskih verzijah Acrobata kaj narobe, a do sedaj še nisem naletel na tak problem.
V glavnem pa ja,
če Pdf ne bo šel v print, komot zmanjšaš DPI slike in prilagodiš JPG kompresijo na neko sprejemljivo raven.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako se da stisniti pdf?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3011 (2209) | jedateruk |
» | Kako nastaviti velikost slike v pdf formatu?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1871 (1554) | opeter |
» | vstavljanje vektorskega logotipa v word (dopis)Oddelek: Programska oprema | 4790 (4611) | Limit-sky |
» | Izdelava PDF daotek z Adobe Acrobat?Oddelek: Programska oprema | 1782 (1595) | boyan64 |
» | Copy slike iz *.pdfOddelek: Pomoč in nasveti | 1578 (1437) | IR Babun |