» »

OpenOffice.org - čudne težave pri copy-paste v druge programe

OpenOffice.org - čudne težave pri copy-paste v druge programe

opeter ::

Pozdravljeni,

začel sem uporabljati OpenOffice.org 2.0.3 v operacijskem sistemu Windows Vista 32-bit.
Vse deluje OK, razen enega problemčka in sicer, ko izberem kakršen koli del besedila v aktualno odprtem dokumentu in to želim kopirati in prilepiti v drug program moram počakati cca. 3-4 sekunde. Kot prvo sem posumil, da je problem v tem, da uporabljam več kot štiri leta stari Adobejev InDesign CS1, ki uradno ni podprt v Visti (furam ga v združljivostnem načinu). Nakar sem poskusil prilepiti eno izbrano besedo v Beležnico... problem ostaja. Poskusil sem tudi v sam Photoshop CS1... ista situacija. :|

Po vsakem kopiranju besede iz OO Writer v odložišče moram počakati cca. 3-4 sekunde, preden lahko prilepim v kak drugi program.
Ali ve kdo kakšno rešitev za tole situacijo?

Namreč, ko moram prekopirati cel kup besedila, je to velikanska izguba časa. Ne, ampak res. Človek je navajen ves čas pritiskati na kombinacije Command-X - Command-Tab, Command-V, vse to v eni do max. dveh sekundah. Tako pa traja celo večnost... prosim pomagajte. :'(

Hvala naprej za pomoč!
  • spremenil: opeter ()

Mi lahko kdo napiše, kje se lahko prosi za pomoč na sl.openoffice.org-u? Katero izmed teh izbrati?
http://sl.openoffice.org/stiki.html

Pa še eno vprašanje: meni AbiWord-ova spletna stran ne deluje. Ali imate enak problem?
Ker sem želel poskusiti, kako deluje "konkurečni" program, zdaj pa jo enostavno ne morem naložiti, ker je spletna stran nedosegljiva.

borchi ::

samo toliko, da ne boš preveč zgubljal časa pri iskanju napake v OOo. meni copy/paste dela munjevito.

je pa res, da ne uporabljam predpotopnega OOo 2.0.3. Nadgradnja na 2.3 je zastonj. :D
l'jga

Se opravičujem, narobe sem napisal, verzija je ta zadnja: 2.3...
Ko pridem iz službe, bom OOo še enkrat namestil. Morda je napaka kje drugje, ne vem. :|

Instalacijska datoteka je bila: OOo_2.3.0_070911_Win32Intel_install_sl.exe

jype ::

opeter, na Windows XP se težava ne pojavi.

borchi, jype, hvala za vaše odgovore. Zdaj vidim, da sem napačno napisal kombinacije tipk v prvem postu... pač navada na Mac-a.
Torej namesto Command (Jabolko) je Control. To mi je ostalo še iz NeoOffice. :\

Takoj ko pridem domov vam bom poročal, kako deluje po ponovni namestitvi.

aja, oprosti, nisem povedal, da sem jaz probal tudi na win xp.
l'jga

jype ::

Predvidoma v nedeljo bom lahko preizkusil reč na Windows Vista (mislim da Home Premium ali karkoli že danes pride poleg prenosnikov za domačo rabo) - potem ti pa sporočim.

Super, hvala ti vnaprej jype!

probal na visti, copy/paste je brez kakršnegakoli zamika... (OOo je 2.3 eng)
l'jga

Evo, zdaj pa deluje... ne razumem. Odkar sem odstranil stari Creative Suite in namestil novi CS3 mi kopiranje deluje brez zamika. :\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel Open Office Org 3.0 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
17524524 (16062) BlueRunner
»

OpenOffice.org Online Beta

213986 (3985) opeter
»

Izšel OpenOffice 2.3

186038 (4229) spucek
»

OpenOffice 2.0.3