Forum » Strojna oprema » ATI ali NVIDIA za 2D aplikacije?
ATI ali NVIDIA za 2D aplikacije?
Luka77 ::
Kupujem nov računalnik in ne morem se odločiti ali naj kupim dražjo
HD 2900 XT 512 bit / 512 MB (367 Eur) ali
8800 GTS Extreme 320 bit / 320 MB (293 Eur)?
Uporabil bi jo predvsem za Adobe CS3 (photoshop, Illustrator, Flash) in CorelDraw X3.
Procesor E6850, 2Gb Rama, Gygabyte matična
Zanima me tudi kakšen ram naj vzamem. Ne spoznam se na tiste št. x-x-x-x. Kaj to pomeni, oziroma kaj naj vzamem?
Če mi lahko kdo pomaga ...
Hvala,
LP
HD 2900 XT 512 bit / 512 MB (367 Eur) ali
8800 GTS Extreme 320 bit / 320 MB (293 Eur)?
Uporabil bi jo predvsem za Adobe CS3 (photoshop, Illustrator, Flash) in CorelDraw X3.
Procesor E6850, 2Gb Rama, Gygabyte matična
Zanima me tudi kakšen ram naj vzamem. Ne spoznam se na tiste št. x-x-x-x. Kaj to pomeni, oziroma kaj naj vzamem?
Če mi lahko kdo pomaga ...
Hvala,
LP
phenom ::
obe grafični bosta zmogli to nalogo, mogoče ati malo bolj sam zanemarljiva razlika za tist kar ti rabiš. Latence na ramu naj te pa ne skrbijo, manjše ko so hitrejši je, sam ti itak ne rabš nevem kake hitrosti saj ti je ram 800 mhz ddr2 čist dost al pa tud 667 mhz, tud če bi igre igral bi ti bil čist navadn ram od kingstona al patriota čist kul.
dzinks63 ::
Za 2D ne rabiš neke ubitačne grafične, dost ti je npr nekaj v stilu HD2400. Sam imam na sekundarni mašini eno gnilo staro 32MB, pa delajo programi bp. Fanj pa je , da imaš dober procesor in dost rama.
Luka77 ::
Potem pa se bom odločil kar za bolj poceni grafo.
Pa bom prišparano rajši vložil v hitrejši sistemski disk.
Slabše pa nebi vzemal, ker občasno tudi igram igrice v stilu Need for Speed in uporabljam 3D modelirnike in renderje. Čeprav mi to ni primarno.
Opazil sem tudi teste za igrice in ni kakšne omembe vredne razlike med dvema.
Uporabljam pa dva monitorja, ampak glede na to, da pravite da ne rabim nič posebnega za 2D, mi verjetno ni treba skrbeti tudi z 8800 GTS 320Mb.
Glede rama pa me zanima, če dam 4Gb ali xp 32bit to sploh podpira?
Hvala,
LP
Pa bom prišparano rajši vložil v hitrejši sistemski disk.
Slabše pa nebi vzemal, ker občasno tudi igram igrice v stilu Need for Speed in uporabljam 3D modelirnike in renderje. Čeprav mi to ni primarno.
Opazil sem tudi teste za igrice in ni kakšne omembe vredne razlike med dvema.
Uporabljam pa dva monitorja, ampak glede na to, da pravite da ne rabim nič posebnega za 2D, mi verjetno ni treba skrbeti tudi z 8800 GTS 320Mb.
Glede rama pa me zanima, če dam 4Gb ali xp 32bit to sploh podpira?
Hvala,
LP
opeter ::
Za 4 GB RAM-a smo imeli že dosti debat. Windows 32-bit, četudi daš /3 GB switch v boot.ini datoteko, ti bo videlo "le" 3.25 - 3.75 GB-ov RAM-a.
Če že rabiš več pomnilnika, je vredno premisliti o 64-bitnih Oknih.
Če že rabiš več pomnilnika, je vredno premisliti o 64-bitnih Oknih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prosim za komentar konfiguracije za 2000€Oddelek: Kaj kupiti | 1366 (1366) | kixs |
» | POMOČ PRI IZBIRI KOMPONENT(sam še en n00b ki ne ve kaj rabi)Oddelek: Kaj kupiti | 2901 (2220) | InTenZZive |
» | Dober nakup DA ali NE?Oddelek: Kaj kupiti | 2845 (1853) | AapocalypseE |
» | GeForce 8800 GTS 320mb za 340eurov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 14454 (8341) | TechBeats |
» | Help! kupujem nov pc (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4021 (3126) | delpier |