Forum » Mobilne tehnologije » Prevara ki ni
Prevara ki ni
DolLoad ::
Jezen sem, zelo, no zdaj sem se že malo umiril ker sem spoznau, da sem v vsem tem največji debil jaz. Gre se seveda za naš ljubi operater Mobitel in tiste mamljive nagradne igre ko pošlješ sms z določenio kodo in čez 3 dni si izžreban in dobiš MacBooka (če se 1 dan prej naješ tono čokolinota). Mislim, da je večini že jasno v kateri gozd je ovca stopila za vse ostale pa gre zgodba takole:
Nekega prelepega dne (3 leta nazaj) sem naletel na nagradno igro, nagrade so bile tako mamljive, da sem se začel sliniti in udeležba je postala obvezna. Pošljem sms ne berem drobnega( beri mikroskopskega) tiska ker pri roki nisem imel babičine lupe. Zadel nisem nič (dooh). Sem pa začel dobivati smsje od mobitela ki so mi obljubljali brezplačna ozdaja in melodije. To sem ignoriral, ni me zanimalo popa ne poslušam druge glasbe pa tako ali tako ne ponujajo za ozadje mam pa najraje sosedovo Simono. Smsi so prihajali redno, cca eden na dva tedna. Vedno bolj so mi šli na k.( k kot Kornati) ampak sem vseeno ignoriral. Do danes. Po mescu dni sem napolnil svoj mobi racun. In glej glej pride prvi sms in drugi in tretji in četrti in peti in šesti. na tej točki sem vzel stvar v svoje roke in klical na 121. Fajn gospod mi je razlozil, da me bojo v 24urah izpisali. Rekel sem hvala in poklopil. Kličem prijatelja in najbolj neprijeten glas na tej strani kakavovo-mlečne ceste mi pove Na računu imate 0.27 €. Ummm..... hhhhhalo kako sem prišel iz 5€ na 0. Se mi je posvetilo, žal par let prepozno ampak bolje danes kot nikoli. Zopet kličem na 121 in ugotovim, da za vsem tem stoji podjetje, ki ima pogodbo z Mobitel d.d. aha ...
Sej zadaj mi je vse jasno Mobitel ve za to a ne opozarja na to da smsi, ki jih dobiš plačljivi. Verjetno ne zato ker tudo oni dobijo kos te ajdove potice.
A sem na koncu vsega tega lahko jezen.
Da ampak samo nase.
Nekega prelepega dne (3 leta nazaj) sem naletel na nagradno igro, nagrade so bile tako mamljive, da sem se začel sliniti in udeležba je postala obvezna. Pošljem sms ne berem drobnega( beri mikroskopskega) tiska ker pri roki nisem imel babičine lupe. Zadel nisem nič (dooh). Sem pa začel dobivati smsje od mobitela ki so mi obljubljali brezplačna ozdaja in melodije. To sem ignoriral, ni me zanimalo popa ne poslušam druge glasbe pa tako ali tako ne ponujajo za ozadje mam pa najraje sosedovo Simono. Smsi so prihajali redno, cca eden na dva tedna. Vedno bolj so mi šli na k.( k kot Kornati) ampak sem vseeno ignoriral. Do danes. Po mescu dni sem napolnil svoj mobi racun. In glej glej pride prvi sms in drugi in tretji in četrti in peti in šesti. na tej točki sem vzel stvar v svoje roke in klical na 121. Fajn gospod mi je razlozil, da me bojo v 24urah izpisali. Rekel sem hvala in poklopil. Kličem prijatelja in najbolj neprijeten glas na tej strani kakavovo-mlečne ceste mi pove Na računu imate 0.27 €. Ummm..... hhhhhalo kako sem prišel iz 5€ na 0. Se mi je posvetilo, žal par let prepozno ampak bolje danes kot nikoli. Zopet kličem na 121 in ugotovim, da za vsem tem stoji podjetje, ki ima pogodbo z Mobitel d.d. aha ...
Sej zadaj mi je vse jasno Mobitel ve za to a ne opozarja na to da smsi, ki jih dobiš plačljivi. Verjetno ne zato ker tudo oni dobijo kos te ajdove potice.
A sem na koncu vsega tega lahko jezen.
Da ampak samo nase.
a je kdo reku da jokam
pač zavedam se svoje napake in opozarjam folk naj ne nasedajo
glavn namen je da se folk zave takšnih bednih for
moj jok je tuki postranska zadeva
sicer pa kaj tebi mar
bi me rad potolažu??
ni treba hvala, sm se že sam
pač zavedam se svoje napake in opozarjam folk naj ne nasedajo
glavn namen je da se folk zave takšnih bednih for
moj jok je tuki postranska zadeva
sicer pa kaj tebi mar
bi me rad potolažu??
ni treba hvala, sm se že sam
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DolLoad ()
PaX_MaN ::
Ne vem, tale tvoj zelo subjektivno napisan sestavek se mi zdi bolj kot ne izbruh tvoje užaljenosti, ne pa tipa "opozarjam folk naj ne nasedajo" opozorilo?
Če bi bilo opozorilo: OPOZORILO - ne pošiljajte SMS-ov komurkoli, za katerega ne veste kakšne namene ima.
Sploh pa sodeč po temle
si ZAVESTNO nisi prebral pogojev, zato se nimaš kaj sprenevedat.
Bi bilo enako, kot če ne spiratiziral npr. kak MS proizvod, ne prebral EULE, nato pa se, ko bi te dobili, pizdil, da nisi vedel, da je avtorski (in še kakšen) izdelek.
Če bi bilo opozorilo: OPOZORILO - ne pošiljajte SMS-ov komurkoli, za katerega ne veste kakšne namene ima.
Sploh pa sodeč po temle
ne berem drobnega( beri mikroskopskega) tiska ker pri roki nisem imel babičine lupe.
si ZAVESTNO nisi prebral pogojev, zato se nimaš kaj sprenevedat.
Bi bilo enako, kot če ne spiratiziral npr. kak MS proizvod, ne prebral EULE, nato pa se, ko bi te dobili, pizdil, da nisi vedel, da je avtorski (in še kakšen) izdelek.
TheoryX ::
PaX_MaN zate obstajata samo dve razlagi:
1) ali imaš mogoče kakšno firmo ki dela takšne "prevare", ki s mini mini tiskom dodajajo neprijetne pogoje
ali pa
2) da si takšno tele, ki ne vidi dlje od svojega ega, ter ne prenese da bi kdo drugega kaj opozoril
1) ali imaš mogoče kakšno firmo ki dela takšne "prevare", ki s mini mini tiskom dodajajo neprijetne pogoje
ali pa
2) da si takšno tele, ki ne vidi dlje od svojega ega, ter ne prenese da bi kdo drugega kaj opozoril
Intel C2D E6420 | P5K Deluxe/WiFi | BFG 8800GTS OC
Crucial 2 × 1 GB Value rami | Hitachi 320 GB
Crucial 2 × 1 GB Value rami | Hitachi 320 GB
zavestno nisem videl dribnega tiska priznam kriv sem
kje so zdej varuhi potošnikovih pravic, ki zahtevajo da se vsako naročanje na te smsje opozori z primernim tiskom in potrditvijo naočnika.
tvoj primer z MS je neprimeren zato ker v tvojem primeru jst kradem denar MS
v mojem pa ONI jemljejo (pozor jemljejo, ne kradejo) moj denar
stvar ki je mene najbolj zmedla je ta da vse to preko Mobitela
zadnji stavek je le moj komentar na vso to zadevo, lahk ga pa odstranim če te tako bode v oči da ne zdržiš pred ekranom
kje so zdej varuhi potošnikovih pravic, ki zahtevajo da se vsako naročanje na te smsje opozori z primernim tiskom in potrditvijo naočnika.
tvoj primer z MS je neprimeren zato ker v tvojem primeru jst kradem denar MS
v mojem pa ONI jemljejo (pozor jemljejo, ne kradejo) moj denar
stvar ki je mene najbolj zmedla je ta da vse to preko Mobitela
zadnji stavek je le moj komentar na vso to zadevo, lahk ga pa odstranim če te tako bode v oči da ne zdržiš pred ekranom
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DolLoad ()
ja res je glupo, in ni pravično nej ti zaračunajo za download ne pa za sms
sam se pa tud uprašam če bi jst biu na mestu mobitela in bi mi nekdo s takšno ponudbo pršu
''ej dejmo jim dnar jemar tak da nebojo vedl''
sj se to pousod dogaja ne sam na tem področju
sam se pa tud uprašam če bi jst biu na mestu mobitela in bi mi nekdo s takšno ponudbo pršu
''ej dejmo jim dnar jemar tak da nebojo vedl''
sj se to pousod dogaja ne sam na tem področju
@ tHEORYx:
1.) LOL. Nimam take firme.
2.) Kje je kakšno opozorilo? Jaz vidim samo osebno izkušnjo in pizdakanje. Niti ene izmed besed "opozarjam", "opozorilo", "pozor" ni v sestavku (le v povezavi z Mobitelom in da ta ne opozarja, da so dobiti SMS-i prav tako plačljivi).
@dolpoteg:
O zakonodaji nimam pojma, zato bi ti predlagal, da če te to tako srbi, podaš prijavo kamor se jo pač v takih primerih poda.
Tudi jaz opazim takih oglasov na tone, pa niso samo nagradne igre med njimi. Takoj ko vidim, da je zraven nek ultra mali tekst, vem, da ga je nujno treba prebrati, če se nočeš naslednji dan zbuditi s prstom v riti. In to ne s svojim!
Podobno kot pri sklenitvi pogodbe - prebereš celo, da te ja nebi nategnili.
1.) LOL. Nimam take firme.
2.) Kje je kakšno opozorilo? Jaz vidim samo osebno izkušnjo in pizdakanje. Niti ene izmed besed "opozarjam", "opozorilo", "pozor" ni v sestavku (le v povezavi z Mobitelom in da ta ne opozarja, da so dobiti SMS-i prav tako plačljivi).
@dolpoteg:
O zakonodaji nimam pojma, zato bi ti predlagal, da če te to tako srbi, podaš prijavo kamor se jo pač v takih primerih poda.
Tudi jaz opazim takih oglasov na tone, pa niso samo nagradne igre med njimi. Takoj ko vidim, da je zraven nek ultra mali tekst, vem, da ga je nujno treba prebrati, če se nočeš naslednji dan zbuditi s prstom v riti. In to ne s svojim!
Podobno kot pri sklenitvi pogodbe - prebereš celo, da te ja nebi nategnili.
ql zate da si tko previdn in oh in sploh nadinteligentn
sploh mi ni jasno zakaj si tko sourazno nastrojen proti mojem pisanju
a nemors pozitivno sprejet neke stvari??
sploh mi ni jasno zakaj si tko sourazno nastrojen proti mojem pisanju
a nemors pozitivno sprejet neke stvari??
svenica ::
Oglašam se samo toliko, da svetujem
cucku PaX_Manu, da neha BEVSKAT.
cucku PaX_Manu, da neha BEVSKAT.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svenica ()
Goldee ::
Men se pa pri vsem tem zdi smešno, če ne že nespametno, zakaj se folk še vedno včlanjuje v te oh-ih-sploh SMS klube, ter kupuje in mastno plačuje ozadja, melodije, teme...ko pa imamo internet, kjer lahko vse te stvari preprosto in legalno downloadaš, ter preko bluetootha preneseš na svoj mobilnik.
Če pa bluetootha nimaš, ga ima pa prijatelj, ki poseduje prenosnik.
Razen, če hočete biti ažurni, ter spreminjati ozadja 5x na dan.
Če pa bluetootha nimaš, ga ima pa prijatelj, ki poseduje prenosnik.
Razen, če hočete biti ažurni, ter spreminjati ozadja 5x na dan.
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
Ja, šajt no, a res ne razumete?
RTFT(ext) in premislite preden greste pizdit na en forum, kakšna krivica da se vam je zgodila.
RTFT(ext) in premislite preden greste pizdit na en forum, kakšna krivica da se vam je zgodila.
@goldee
sej u tem je fora da ti neveš da si se učlanu( razn ce si prebrau predrobn tisk)
jst sm 3 leta mislu da dobivam te sms je zaston pa da mi zaracunajo download, zato nism downloadu
@pax man
jao
sej u tem je fora da ti neveš da si se učlanu( razn ce si prebrau predrobn tisk)
jst sm 3 leta mislu da dobivam te sms je zaston pa da mi zaracunajo download, zato nism downloadu
@pax man
jao
OChack ::
ja jst mam tud ta problem enkrat sm se enkam prjavu pol mi pa uturavajo sms za ene žurke v globalu kamor itak nikol ne grem in mi keš dol jemle, morm to hit odjavt
Int€l inside, IDIOT Outside
odjava gre čist u izi
sam pokličeš na 121 in rečeš da nočeš več prejemat obvestil, sporočil itd..
sam pokličeš na 121 in rečeš da nočeš več prejemat obvestil, sporočil itd..
Infinity ::
aja kukr js vem usakič k se kamrkol učlanš dobiš sms v katerem piše link do splošnih pogojev in na ta sms morš odgovorit z da
če se motm se opravičujem čeprou se mi zdi d je tko
če se motm se opravičujem čeprou se mi zdi d je tko
mspiller ::
Punci so trgal po 10 evrov na mesec. Ker takrat ni vedela, da je potrebno to placati. Da sem jo odjavil, sem moral klicati na ene 6 razlicnih "ponudnikov". Poleg tega pol evra za horoskop ali pa kaksne druge novice? Ce to ni nateg. Za ta denar se lahko narocim na kaksno revijo, pa dobim horoskop zraven. Sam sem mobitelu ze tezil, da naj ponudijo storitev, kjer se da to onemogociti.
Po moje najbolj na udaru so pa razni osnovnosolci in srednjesolci. Mislim, da bi mogli starsi malo bolj pritisniti na mobitel, da doda storitev, kjer se da taksno sranje onemogocit. Ce lahko moneto onemogocim, bi lahko tudi to.
Po moje najbolj na udaru so pa razni osnovnosolci in srednjesolci. Mislim, da bi mogli starsi malo bolj pritisniti na mobitel, da doda storitev, kjer se da taksno sranje onemogocit. Ce lahko moneto onemogocim, bi lahko tudi to.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SMS spam?Oddelek: Loža | 5150 (2811) | vorantz |
» | Mobi oglaševanje...Oddelek: Loža | 4037 (2527) | Utk |
» | Gmail zna pošiljati SMSOddelek: Novice / Omrežja / internet | 10670 (7503) | Ice-Heki |
» | Mobitelova nagradna akcijaOddelek: Loža | 1789 (1492) | whatson |