Forum » Elektrotehnika in elektronika » Prerezan kabel
Prerezan kabel
bajamali ::
Pozdravljeni. Imam sledečo težavo. Kabel slušalk je prerezan, pa me zanima če se to lahko popravi ali ne? Jaz sem že povezal nazaj ( malo izolacije odrežeš in povežeš žici skupaj) ampak mi ne dela? Mogoče je treba kako drugače povezat? Slušalke so pa take male, mislim da so one za cd predvajalnik (imajo dva mala čepa ki ju daš v ušesa, niso one velike ki jih daš na ušesa), najprej kabel v enem pol pa se razcepi za levo in desno uho. Prosim za pomoč, ker se dosti ne razumem v elektriko.
El Barto ::
Glede nato, da ti take stvari ravno ne ležijo, bi bilo najbolje kupit nove.
Drugače pa karkoli bi delal s kabli, nikoli nebo izgledalo kot mora, kakšna A je to vezava je pa sploh korak v pravo smer - NOT.
Drugače pa karkoli bi delal s kabli, nikoli nebo izgledalo kot mora, kakšna A je to vezava je pa sploh korak v pravo smer - NOT.
"You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa - until you've
experienced that rollercoaster of pain, disappointment, and agony for that
brief moment when everything works and you're on a nice road". Jeremy Clarkson
experienced that rollercoaster of pain, disappointment, and agony for that
brief moment when everything works and you're on a nice road". Jeremy Clarkson
5er--> ::
Jaz sem že povezal nazaj ( malo izolacije odrežeš in povežeš žici skupaj) ampak mi ne dela?
Če boš boljše pogledal boš videl, da je v vsakem izmed manjših kabelčkov kup srebrnih/zlatih žic in pa nekaj pobarvanih (zeleno/rdeče...).
Verjetno si ti kar žice zavil skupaj in nisi nič spajkal. Tvoj problem je v tem, da so te žičke polakirane in jih zato, kljub temu da si jih ti že "povezal" v bistvu nisi.
Rešitev: Predenj majhne žičke zaviješ skupaj (barvane posebaj, nebarvane posebaj) jih malo podrži nad ognjem npr. vžigalnika, da zgori lak.
Če boš boljše pogledal boš videl, da je v vsakem izmed manjših kabelčkov kup srebrnih/zlatih žic in pa nekaj pobarvanih (zeleno/rdeče...).
Verjetno si ti kar žice zavil skupaj in nisi nič spajkal. Tvoj problem je v tem, da so te žičke polakirane in jih zato, kljub temu da si jih ti že "povezal" v bistvu nisi.
Rešitev: Predenj majhne žičke zaviješ skupaj (barvane posebaj, nebarvane posebaj) jih malo podrži nad ognjem npr. vžigalnika, da zgori lak.
Binji ::
okoli teh zick je pa po vsej verjetno se oklop, ki ga je ravno tako treba povezati :)
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
Pyr0Beast ::
Če res niso nevemkoliko vredne se jih popravljati sploh ne splača. Za jurja dobiš že dokaj kvalitetne slušalke.
kolikor vem, (novejši) kabli za (cenejše) slušalke nimajo oklopa ....
kolikor vem, (novejši) kabli za (cenejše) slušalke nimajo oklopa ....
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stuklanje kabla (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12766 (11048) | SaXsIm |
» | Težave z menjavo 3.5mm jack konektorjaOddelek: Zvok in slika | 3866 (3400) | RatedR |
» | 100Mbps ali 10Mbps (40m kabli)Oddelek: Omrežja in internet | 2408 (1888) | balocom |
» | Navaden ATX sem predelal da dela na 12V vhoduOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6979 (5230) | DimmniBurek |
» | pomoc pri povezaviOddelek: Omrežja in internet | 1849 (1729) | f|ction |