Forum » Programiranje » [.NET] webservice SSL
[.NET] webservice SSL
salesky ::
Zdravo!
A ma kdo kaj izkušenj z webservici? V glavnem hočem narediti webservice (povezoval se bom z windows aplikacijo) z SSL povezavo. Zdej me zanima če ima kdo kaj izkušenj, kako zrihtat zadevo,kako potem preverjat kdo je "dobrodošel" in kdo ne?? Ali morem dovoljene userje shranjevat v bazo al je kak drug način?
V glavnem neke informacije v tej smeri so dobrodošle.
LP, salesky
A ma kdo kaj izkušenj z webservici? V glavnem hočem narediti webservice (povezoval se bom z windows aplikacijo) z SSL povezavo. Zdej me zanima če ima kdo kaj izkušenj, kako zrihtat zadevo,kako potem preverjat kdo je "dobrodošel" in kdo ne?? Ali morem dovoljene userje shranjevat v bazo al je kak drug način?
V glavnem neke informacije v tej smeri so dobrodošle.
LP, salesky
- spremenilo: snow ()
MaCoFaCo ::
-klient se identificira s certifikatom
-klient se identificira z up. imenom/geslom
-klient se identificira na podlagi IP-ja
-znotraj domene se lahko identificira z domenskim up. imenom
Če želiš razlikovati različne uporabnike med sabo boš potreboval nek seznam (če je znotraj domene bi lahko samo kreiral neko grupo na AD in potem v aplikaciji samo preverjal, če je uporabnik član te grupe).
-klient se identificira z up. imenom/geslom
-klient se identificira na podlagi IP-ja
-znotraj domene se lahko identificira z domenskim up. imenom
Če želiš razlikovati različne uporabnike med sabo boš potreboval nek seznam (če je znotraj domene bi lahko samo kreiral neko grupo na AD in potem v aplikaciji samo preverjal, če je uporabnik član te grupe).
salesky ::
Ok kar si napisal mi je blo že jasno...zanima me če je kdo že kaj delal, da bi mi lahko malo bolj podrobno kaj povedal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kitajska poostrila nadzor nad uporabniki interneta, obvezna identifikacijaOddelek: Novice / NWO | 6025 (4724) | [D]emon |
» | exploit v knjižniciOddelek: Informacijska varnost | 6927 (6180) | poweroff |
» | Google želi reformirati splet s pomočjo brskalnika ChromeOddelek: Novice / Brskalniki | 6891 (5921) | c3p0 |
» | Identifikacija računalnikaOddelek: Informacijska varnost | 1232 (1049) | theman |
» | Nošenje značk z imenom v trgovinahOddelek: Loža | 2330 (1903) | Modri dirkač |