» »

"Fazaniranje" prvih letnikov SŠ

"Fazaniranje" prvih letnikov SŠ

««
3 / 13
»»

Daedalus ::

Počakej, če se greš pa zaradi takih stvari fentat, potem si pa veliko bolj moten kot tisti, ki te da stati na dež.

Itak. Naj kr crkne, slabič prekleti!



Stalna grožnja s tožbami, odvetniki, pravili ne pripelje nikamor.


Itak. Pozabimo pravila. Bom rajši izpod postle privlekel good old AK-47, pa sam uveljavil nova pravila. Kaj nam če demokracija, pa pravna država, pravila... ko pa se lahko gremo Afganistan. Aufbix!
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Fatboyslim ::

Update situacije: sestra se je pozanimala pri sošolcih če je še kateri straš za to da obiščemo ravnateljico, a ni nobenemu do tega. Očitno bo to morala pustili za seboj, če jo bodo pa še kdaj nadlegovali, bodo pa imeli opravka z menoj.

Se je pa to dogajalo v srednji ekonomski šoli v Velenju, tako da si lahko predstavljate profil krstiteljev

poweroff ::

In ja, čez dvajset let ti bo mogoče pomagalo to, da moraš kdaj kaj zdržati, ker večini današnjih srednješolcev ni bilo treba nikoli stisniti zob, kaj potrpeti in nekaj narediti.

Posledica take "vzgoje" je, da je folk tiho, ko se mu dela krivico.

Mislim pa, da si Cankarjevih hlapcev ne želimo. Kot družba želimo ljudi, ki se bodo krivici uprli.

Ena stvar je zdržati težko delo, študij, itd. To so delovne navade.

Druga stvar pa je zdržati krivice. Krivicam se je treba upreti. In s fazaniranjem dijake učimo ravno nasprotno: ko se ti dogaja krivica, bodi tiho in se NE upri mučitelju. Počakaj par let, pa boš lahko ti j*** druge nedolžne.

V bistvu tako učimo dijake da je znašanje nad nedolžnimi in šibkejšimi OK, upor proti nekomu nad tabo pa slab in nepotreben. Idealni državljani, kajne?
sudo poweroff

kihc ::

Jah ne čak mal, če je dejansko prišlo do materialne škode, oz. se ti zdi, da je tako ravnanje nedopustno, si dolžan zadevo vsaj omeniti ravnatelju ali še bolje, svetu šole preko predstavnika staršev.
x

poweroff ::

sestra se je pozanimala pri sošolcih če je še kateri straš za to da obiščemo ravnateljico, a ni nobenemu do tega.

Sami hlapci, kaj češ.

Vsaj do ravnatelja pojdi in mu povej svoje. Nekdo pač mora prekiniti to verigo.
sudo poweroff

Zeberdee ::

Zgleda da res nikomur ni bilo tako hudo kot sem predvideval (razen knjig).

Vse ostalo je pretiravanje.

Pouh ::

joj no vsi mislite da se to dela, da bi prevzgojili fazane, da bi bili potem nevekaj...
-to se dela zaradi veselja starejsih, da mlajši malo trpijo, da ne mislijo da so nevem kakšni carji ko so na sš.
-zgleda da mlajši to vzamejo zelo resno, čeprou pomoje namen tega ni mučenje ampak samo zafrkavanje.
-na naši šoli se tega ne izvaja (ker nas je najbrž preveč) (no, kakšne lažje oblike se najdejo, pa še to samo če koga vsaj malo poznaš)

ffka ::

Fatboyslim hehe ćefuji kdo pa drug

Keyser Soze ::

Zeberdee - "Stalna grožnja s tožbami, odvetniki, pravili ne pripelje nikamor."


Ne še.

A veš v čem je problem. Namesto da razsujem tvojo ali katero drugo patetično rit na koščke in pri tem umažem svoje cunje in si poškodujem členke (bog ne daj, da še kakšno infekcijo fašem) sem se odločil za malo bolj civiliziran način.
Naj s tabo opravi sistem, ki je namenjen temu. In verjemi, da sem fizično sposoben obračunat na tak način. Problem je le, da verjetno psihično nisem. Ker sem mi smili tisti "cucek" in me _JE_ v bistvu strah finančnih in kakšnih drugih posledic, ki bi sledile takšnemu "reševanju problemov".

Pač, nismo še prišli tako daleč, da bi se vsi v celoti zavedali, da živimo v vladavini prava, v civilizirani družbi, kjer je potrebno zakon "močnejšega" malo drugače definirat.
OM, F, G!

Person ::

Če bi bila to moja sestra ... potem bi definitivno šel ravnatlju povedat svoje.
Let's make something useful!

Fajrwol ::

@Fatboyslim: Dobro povedano glede obsebkov ki terorizirajo vrstnike (aka teroristi), k doskrat na svoji grbi nosijo še kakšne stereotipne oznake.
če od daleč pogledaš, je fazaniranje v bistvu v lepo etiketo preoblečen način teroriziranja in izživljanja nad šibkejšimi.

Bob Rock ::

Update situacije: sestra se je pozanimala pri sošolcih če je še kateri straš za to da obiščemo ravnateljico, a ni nobenemu do tega.


Pol ze ni blo nc tak groznega. Sploh ce je cela mnozica ljudi to gledala, vkljucno z odraslimi in nihce ni prekinil otrok pri tem pocetju. Ko tole berem mi kar naprej hodi po mislih ona Smolarjeva - puncke mamine.

Za tiste ki ne poznate pesmi...

Očitno bo to morala pustili za seboj, če jo bodo pa še kdaj nadlegovali, bodo pa imeli opravka z menoj.


hehe, pazi da ne bos se ti klecal na dezju (joke)
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Keyser Soze ::

Offtopic, pa vseeno. WTF? Kot da bi angleške Strojanove poslušal.:D

Welcome my world. I like you all to the many friends do i meet
OM, F, G!

Bob Rock ::

/offtopic
Boratov stavek
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Keyser Soze ::

Kako sm vedu.:\

/end offtopic
OM, F, G!

Zeberdee ::

Po tem takem je tvoj vpis skorajda že grožnja, sploh ker me obtožuješ "poniževanj" (govorite, kot da je punci bila ustvarjena življenjska krivica, ki nikoli ne bo prebolena), ki jih nisem storil in jih tudi ne podpiram - sam pa mislim, da fazaniranja in taka dejanja krepijo "moštveni" duh, ker socialne odnose določa večina, ki jih take stvari, zgleda, ne prizadanejo.

Daedalus ::

Enim gre moštveni duh krepko na živce. Meni, recimo. Posledično mi grejo na živce vsa "skupinska opravila," ki so povezana s tem. In tudi ne vem, zakaj zagovarjaš neko plemensko-primitivno obredje, ki je namenjeno predvsem ohranjanju neke debilne družbene hierarhije, pa še to opravlja na najmanj sumljiv način. Naj si vsak najde svoje mesto, brez takileh idiotizmov. Bo šlo to razumet?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Legend(SLO) ::

Pr tem kar sm razbrau o teh krstih bi se jst definitivno pogovoru z ravnateljem. Mislm halo javno ponižvanje. Grobe kršitve najosnovnejših človekovih pravic??? Sej smo tut pr ns mel krst sam ne pa take bedarije. Edin ponižvanje je bil, da so mogl oblubt, da bojo 4. letnikom nosil kavo pa pač noben te kave ni nikol vidu. Ah ja. Sam take stvai kt je klečanje, žrtje česarkoli itd... Ok to je pa mal preveč. To je po mojem mnenju zrelo za kazensko ovadbo izvajalcev krsta in za konkretno skupinsko tožbo proti šoli, ker je to dovolila in vedela, da se bo izvajal. Tej krsti se drugač ne bojo nikol nehal oz. bo sam še vsako leto hujš.
krneki

Mercier ::

Tole glupost bi morali resno obravnavati na nivoju vlade, oziroma pristojnega ministrstva. Za konkretne primere je pač treba precenit, če je bolje pogoltnit knedlc ali prisilit koga drugega v to, ampak da takšne neumnosti šole, bodisi organizirajo, bodisi tolerirajo, je pa nesprejemljivo. Če pa držijo izjave, da se to dopušča ali organizira ker se s tem blesav obred omili, je pa minister zrel za odstop.

Če pričakovanja postavim zelo nizko, bi vsaj v gimnazijah pričakoval, da se mladino vzgaja in obravnava v duhu spoštovanja do *vseh* ljudi. Spodbujanje mangupisanja se nam bo gotovo maščevalo. Verjetno marsikdo od nas včasih pogreša bolj spoštljive odnose v mestu, prometu ali na delu. No, če bomo vgradili v sam sistem izobraževanja avtoritarnost in agresijo gotovo ne bo boljše.

jype ::

Saša> No, če bomo vgradili v sam sistem izobraževanja avtoritarnost in agresijo gotovo ne bo boljše.

Ah, kaj ne... Ko se naslednjič smrklja v mestu nespoštljivo vede - *bum* po betici. Ko pamž z rolko pridrvi mimo in se dela norca - isto. Tako kot je bilo v dobrih starih časih, ko se je miličnike spoštovalo že samo zato, ker so te sicer brez slabe vesti lahko pretepli. Zdaj, ko miličnikov ni več, mora pač vsak sam skrbeti za represijo. Samo poglejte kako super se obnese v Ambrusu, na primer.

Degeneracija FTW.

Mercier ::

Mogoče bi bil dober predlog: ocenjevali bi šole, če so izvedle maturantski ali končni izlet kot koristen del šolanja. Če si ga sploh ne upajo, če starši ne upajo pustit otrok, če organizirajo sami učenci ali organizira šola in se izrodi, potem šola nekaj ne dela prav. Recimo, da so se odločili raje na začetku za "fazaniranje", namesto za maturantski izlet za konec, ker bo dosti za "pripadnost", saj je že samo po sebi razumljivo, da so zmožni preživeti profesorji in dijaki nekaj dni skupaj, pa niti ni smiselno probat.

koyotee ::

Vsekakor pojdi do ravnatelja, zahtevaj nove učbenike, kazen za storilce in javno opravičilo pred vsemi prizadetimi, če ne bo zaleglo ne odlašaj s tožbo.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

TokioGangsta ::

tudi sam sem fazan bili so neki krsti a meni ni do tega da bi me starejši trpinčili pa sem lepo šel drugam in nisem bil krščen ker se mi to zdi bedarija. sicer so mi prejšnji teden porinili koruzo v roke pa sem jo vrgel tipu v nogo češ da jo naj sam je:D seveda mu ni bilo všeč in me je nabil v trebuh. ni bilo prijetno a sem preživel zdaj me pustijo pri miru. treba je pokazati da nisi "pička" in da se ne pustiš starejšim
Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
Enermax 500W ~ Antec Nine Hundred ~ Tarantula & Lachesis

Slo-One ::

Se bom pa jaz, ko pridem v SŠ kar pripravil in imel žepni nožek 0:) . Pa ne me zaj gleat. Če pravite da je fazaniranje vredu. Pol pa se gremo Špartance v celoti?


Edit: A nebi blo vredu da če bi 1 ali 2 generaciji čisto pozabli na to in ne bi jebali fazanov v glavo bi to delno izginlo za ene par let.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Slo-One ()

Gr0unD Zer0 ::

lol
kaj boš ga pol v bedro štihno?:D

Pyr0Beast ::

Mah ne .. spotaknu se bo pa pal na nošč ...
... ene 3x, 4x :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

'FireSTORM' ::

Eni bli bli pa kar ramboji...

Violence is not the answer...
Those penguins.... They sure aint normal....

TechBeats ::

Fak kwa še zmer se take bedarije dogajao, tema!

Jst nisem meu nobenga fazaniranja oz. me niso krstil, sam se mi je že u osnovi zdel kr neki, kao eni 3 leta starejši zajebanci se neki šli, LOL ja valda, kr ene dej dej sam poberte se mi:\ ;((

Tisti, ki pa še to spodbujete, no če je kdo, k se mi res ni dal čez use poste, ste pa ene navadne pussy revice mamini sinčki k se iživljate nad mlajšimi. Lol patetika.
AciD TriP

Pyr0Beast ::

pa vseeno;
Edit: A nebi blo vredu da če bi 1 ali 2 generaciji čisto pozabli na to in ne bi jebali fazanov v glavo bi to delno izginlo za ene par let.
Naša generacija je 'pozabila' na to... za prihodnjo ne vem.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

MihaFirst ::

Tega sam nisem doživel (fazaniranja namreč), tut na kraj pameti mi ne pade da bi komurkoli takole težil, je pa res, da hodim v gimnazijo. V bistvu v gimnazijo v šolskem centru in lahko vam povem, da se tu odlično vidi kako in kaj. Na gimnaziji nič - vsi kul nobenga debilnega nasilja, ko prideš eno nadstropje višje pa gradbeniki, strojniki in kaj jst vem kaj pišejo mulcem po obrazu "fazan" in podobne fore. Naj omenim, da med tem ubogega "fazana" držijo trije kmetavzi, da ja ne more nč :\

V glavnem, totalni idiotizem ;(

roli ::

Jauuu kaj se dogaja po šolah!
jaz sem imel srečo, da tukaj v NM na Šolskem Centru nimamo kakih takih krstov in karkoli. Prvi dan so malo koruzo okoli metali (jaz sem še tistemu ubežal), prvi teden so nekateri še Frrr frr upili, ko smo šli mimo. Sedaj pa je čisto normalno vse skupaj.
http://www.r00li.com

Thomas ::

Ni večjega primitivizma, kot je "fazaniranje". Sicer ima svojo tradicijo v plemenskih običajih tisoče in desettisoče let ... vendar je vseeno primitivizem prve stopnje.

Kdor se spusti v take rituale, se je IMO zmožen spustiti v še kaj bolj nizkotnega.

Pol se pa čudijo, od kod vojni zločini! Najmanj večina tistih, ki uživajo v "fazaniranjih" je IMO zmožna tapravih .. packarij.

Sej ne da bi kaj dosti obsojal, samo ugotavljam.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gruntfürmich ::

pa meni se pa je zdel kr kul, tak za foro. pred desetimi leti je bilo na vlaku običaj, da si neko foro delal, da se ti je smejal cel vlak, pol pa ji jih še malo, ampak res malo po riti dobil. tudi jaz sem bil deležen tega, se mi je zdelo zabavno; tako, malo za hec.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Odin ::

Berserker ::

3 leta stara tema ampak še vedno aktualno. Kako je letos kaj minilo to fazaniranje, po MB je bilo očitno pestro, nakar me presentijo "primerki" ko so imeli cel obraz na črno pobarvan z alkoholno tuško, ponekod tudi zobe, trepalnice, obrvi ter lase, nekateri so se očitno lotili šprejev. Skratka za nasmejati tej ponižnosti bodočih dijakov.

Pyr0Beast ::

In fazanirali so tudi mulota v tretjem letniku :)

Norci.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Berserker ::

Znanec mi je pravil da so na SERŠ vse po vrsti popisovali tako da je možno da jih je tudi kakšen iz 3 letnika fasal. Drug znaneec malo bolj agresiven je razlagal kako so nekoga "na oko" potem je razložil v smehu, da tak "plavi" madež ne gre tako hitro dol kot alkoholna tuška...heh norci..:)

Icematxyz ::

Neke vrste postopek je to kjer si na začetku šolskega leta bully najde žrtev? Ko vidi koga lahko. In od koga jih faše? In si ne upa?

šernk ::

mah kriza...sem samo debelo gledal po LJ letos...celi obrazi popisani? kaj ljudem ni jasno? pri nas jih odnesejo s kakšnim F-jem na licu/čelu in to je to (pa še to le 5% vseh), ne pa cel obraz počečkan, res nimajo nič bolj pametnega za delat, kot se spravljat na ljudi, ki prvič pridejo na tako šolo?8-O
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Mipe ::

Če si ne upajo povedati ravnatelju, naj pišejo lokalnim ali večjim časnikom. Ko novinarji obiščejo ravnatelja, se bo ta pošteno prebudil. Nobena šola ne mara take publicitete.

V mojem času je bilo fazaniranje nedolžno - koruza pa to - dandanes pa presega vse meje dobrega okusa. To je psihično nasilje, ki pusti posledice, starejši se izživljajo nad mlajšimi, ti pa fašejo stres in celo hujše posledice - zaprejo se vase.

Postaviti se zase? Le kako, če vsi smatrajo to nasilje kot nekaj samoumevnega, družbeno sprejemljivega? Takšen vtis dobijo žrtve, zato se ne morejo upreti - le kako bi se uprli družbi?

galu ::

Vi bi že ravnatelja tožit prvi dan šole ker je mel šminko na obraz, zaradi tradicije. Hahaha, pa vi ste čist zmešani.
Če človek ne prenese fazaniranja, kaj bo šele delal pri prvem šefu?? Jokat hodil k mamici, vsak vikend? Tožil šefa? Ma vi ste smešni.
Tako to gre.

Berserker ::

No nekateri se znajdejo pa pridejo z fizično močnejšimi frendi prvi dan ali pa si čast rešijo z fizično silo. Lani sem slišal da so na eni šoli izključili nekega fazana ker je grozil z nožem, katera šola je pa ne vem.

BigWhale ::

galu je izjavil:

Vi bi že ravnatelja tožit prvi dan šole ker je mel šminko na obraz, zaradi tradicije. Hahaha, pa vi ste čist zmešani.
Če človek ne prenese fazaniranja, kaj bo šele delal pri prvem šefu?? Jokat hodil k mamici, vsak vikend? Tožil šefa? Ma vi ste smešni.


Valjda! Sami slabici! LOOOlloz!!!1

Jest k sem prvic prsu v sluzbo so me najprej po nagi riti natepl z motherboardom (k sem delal v racunalniski firmi) pol so mi pa na celo dako velko windows nalepko in na hrbet so mi napisal NOOB!. Pa cel teden sem mogu namest cevljev nostih take natikace k so bli narjeni iz dveh narobe obrnjenih SCSI kontrolerjev in power kablov od napajalnika.

V vsaki naslednji firmi je blo pa se cist hujs! Nazadnje sem prsu za sistemca v firmo in so rekl, da sistemci so itak zalubleni v racunalnike in sem mogu skoz en racunalnik okol prenasat, k je meu hostname Micka in ga predstavljat k svojo lubico, pol sem pa mogu uprizorit seks s znjo in takrat so me celga popisal z HEX kodo!

Tle se pa dijaki prtozujejo zarad enih par cack.. po obrazu... joj joj joj

thramos ::

Res je ... kot kaže sodobna vzgoja proizvaja navadne pussyje ...

jest10 ::

galu je izjavil:

Vi bi že ravnatelja tožit prvi dan šole ker je mel šminko na obraz, zaradi tradicije. Hahaha, pa vi ste čist zmešani.
Če človek ne prenese fazaniranja, kaj bo šele delal pri prvem šefu?? Jokat hodil k mamici, vsak vikend? Tožil šefa? Ma vi ste smešni.

Pretep, polivanje s pirom, psihično nasilje, metanje torb/denarnic/mobitelov iz vozečega vlaka itd je pa res fajn tradicija

šernk ::

na naši šoli se to ni dogajalo nikoli. kakšnega so malce popisali na vlaku in to je to. kaj če ima človek občutljivo kožo? s čim naj spravi to pisavo dol? en F bo takšna oseba že spravla dol...vendar cel obraz + roke? 8-O

in ja zakaj jih tisti ki so močnejši odnesejo brez tega?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Pyr0Beast ::

Tradition
Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

T-h-o-r ::

tega je občutno malo oz. zelo malo na gimnazijah


mi je pa pravil en, k hodi zdaj v 2. letnik SŠ, da fazanirajo kar folk v centru mesta itd., ki ga sploh ne poznajo in hodi na čisto eno x šolo
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Bananovec ::

šernk je izjavil:

na naši šoli se to ni dogajalo nikoli. kakšnega so malce popisali na vlaku in to je to. kaj če ima človek občutljivo kožo? s čim naj spravi to pisavo dol? en F bo takšna oseba že spravla dol...vendar cel obraz + roke? 8-O

in ja zakaj jih tisti ki so močnejši odnesejo brez tega?

Na naši šoli ni bilo hudo. So te samo popisali. Koruze je bilo za 300 gramov.

@vendar cel obraz + roke? Prosim brez jokanja. Pomnoži to x4 in dobiš moj položaj.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

69charger ::

Sem šel skozi to,sem bil 3 dni zaporedno ves porisan,neke črte niso šle dol niti s špiritom. Pač to je blo treba opravt.
««
3 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Starši, ki uničujejo svoje otroke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11928894 (24377) solatko
»

Predlogi za krst prvega letnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7114445 (12691) Ramon dekers
»

Prvi šolski (ali školski?) dan

Oddelek: Loža
323434 (2511) Pyr0Beast
»

Ukori in izključitev

Oddelek: Šola
142254 (1673) veverrca
»

SESŠ - Iskra

Oddelek: Šola
462133 (1313) Bramac ^^

Več podobnih tem