» »

"Fazaniranje" prvih letnikov SŠ

"Fazaniranje" prvih letnikov SŠ

««
2 / 13
»»

koyotee ::

Pri nas na vegovi je bilo tako, da če se krsta nisi udeležil, si fasal trajanju primerno število neopravičenih ur, tako, da je bil krst kar obvezna stvar in ne izbira posameznika.

edit:typo
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()

Azrael ::

Pred 23. leti tega na Jesenicah ni bilo, tudi vodstvo šole verjetno takih bedarij ne bi dopustilo. Konec koncev je bil takrat na šoli folk s cele Juge in bi kakšno tako početje hitro povzročilo veliko s*anje. Že tako je bilo nekaj slabo prikritih trenj med domačini in "Švedi", kot so se takrat imenovali priseljenci iz bratskih republik.

4. letniki so imeli samo predajo ključa in še ta je bilo v gledališču.

Bili so seveda primeri, ko so se višji letniki spravljali na fazane ali nižje letnike ali samo drug razred, vendar ko je kaj takega prišlo do vodstva, kar se je zgodilo zelo hitroj za povzročitelje ni bilo cool. Enostavno bedarije se niso splačale, so bile zelo predrage.

Tole pa kar se sedaj dogaja pa je samo špirala nasilja. Povsem razumljivo zakaj postajajo maturanstski izleti vandalski pohodi in je vsako leto slabše. Temelji za to so bili postavljeni že na začetku SŠ..
Nekoč je bil Slo-tech.

neres ::

Je to "fazaniranje" normalen, pogost pojav?

Ker jaz o tem prvič berem tukaj. Vsaj v organizirani obliki in v zvezi s samo SŠ (ne v kakem dijaškem...).
Sicer je od mojega vstopa v SŠ minilo že 10 let, morda je to kaj novega oz. se ne spomnem več.:8) :D Ampak vseeno mislim da v Gorici tega ni.

BigWhale ::

Ja, jaz sem tudi zdaj prvic slisal za vse skupaj. Poznal sem edino krst na pomorski soli.

Zeberdee ::

Postajamo amerika.

Patetični ste.

Pet let nazaj sem bil fazaniran. Pel sem, veslal, formule vozil, verjetno delal še kaj. Postal sem srednješolec. Tradicija.

Letos bom brucovan. Verjetno tudi ne bo preveč prijetno ampak postal bom študent. Tradicija.

Otroci pa so sedaj vse bolj razvajeni, ne razumejo kaj je to spoštovanje do starejših, zakon močnejšega... In niso navajeni na to, da jim kdo kaj stori. Večina mladine, gledam predvsem na tiste, rojene po letu 90 je izredno nevzgojene, nima kulture, nima spoštovanja ne do starejših (dijakov) kot tudi do profesorjev ne.

Jaz v drugem letniku niti pomisliti nisem hotel, da bi fazaniral. Na šoli so bile mrge, četrti letniki, ki so to vodili. Nevem kakšnih poniževanj itak ni bilo. Zdaj si pa mulci dovolijo vse. In tudi tvoja sestra si bo, pusti jo, naj svoj odnos do družbe, v katero je šla prostovoljno, ustvari sama.

Če te je pa tako strah pa jo še kar zavijaj v celofan in ji ne dovoli, da se hodi sama igrat na ulico (prispevek v preverjenem, nekaj mesecev / tednov nazaj). Sedaj je toliko hudega na svetu, da se ji lahko še res kaj naredi. Sploh v Gornji Kungoti.

Dami ::

Sicer je že nekaj let odkar sn zapustu SŠ sam pr nas ni blo nobenih krstov, vsaj jaz ne bi vedu. Nisem bil nič krščen niti naš razred ni kot 4. letnik potem delal karkoli. Edina tradicija ki je bla na šoli je predaja ključa, to pa je povsod. Če se je to vse tak zgodilo kot je fatboy napisal, treba take prijavit. Prvo na šoli pol pa še višje če ne bo zaleglo in take krste ustavit. Čudno se mi tudi zdi da če jih je gledal folk in slikal zakaj ni noben pomagal. Morš bit res trd če misliš da so tamali čist veseli da lahko klečijo na dežju.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Brane2 ::

Ponekod je tradicija, da si kožo zarežejo tik pod ustnico in tja tlačijo vse večje obročke.
ALi pa recimo vrtajo ličnice z debelimi iglami. Ali recimo prevrtajo kožo na jajcih in tja obešajo kvihte.

Jebeš zakon in ustavo, živela tradicija, sploh pa koristna...
On the journey of life, I chose the psycho path.

T-h-o-r ::

dajte no, zej pa že tako govorite, kot da se fazančke pohablja :\ sej ne rečem, na kakšnih lesarskih in podobnih kavbojskih šolah je to res problem, samo na gimnazijah fazanov nihče ne maltretira, razen če se pod to šteje veslanje, vožnja formule in nošenje klobuka z napisom fazo
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Brane2 ::

Mogoče je to nekomu šala in prav mu dam, pač ima pravico na svoj pogled, DOKLER S TEM NE KRŠI PRAVIC KOGA DRUGEGA.

In kot je videti, mnogi pa to vidijo kot poniževanje in na svoj pogled imajo ravno tako pravico in še več, brez njihove neobremenjene in nedvoumne privolitve jih nihče ne sme siliti v to.

Če je folk delal tako frko okrog svobode nošenja naglavne rute v šoli, potem o te vrste pravicah ni govora.

Sam bi šel na policijo, prijavil zadevo in zahteval, da naredijo zapisnik- o PONIŽEVANJU, nato bi pa priosil ravnatelja šole naj mi pokaže, kje v zakonodaji piše,d a gre tu v bistvu za "fazaniranje" in ne poniževanje in kje piše, da je to pri nas dovoljeno.
On the journey of life, I chose the psycho path.

BigWhale ::

> Otroci pa so sedaj vse bolj razvajeni, ne razumejo kaj je to spoštovanje do starejših,

A 'fazaniranje' jih bo pa tega naucilo?! ;> Ti pa si slika ja...

> zakon močnejšega...

Zakon mocnejsega? Kaj, srednjesolca, se prej verjetno, ze osnovnosolca. Ni cudno, da je mladina taksna kot je, ce jih ucijo take bedarijo kot je zakon mocnejsega.

> In niso navajeni na to, da jim kdo kaj stori. Večina mladine, gledam predvsem na tiste,
> rojene po letu 90 je izredno nevzgojene, nima kulture, nima spoštovanja ne do starejših
> (dijakov) kot tudi do profesorjev ne.

Ja, in to bo 'fazaniranje' popravilo? Jaz bi trdil, da bo ravno obratno. :)

dolenska ::

jebenti tako bi nalomu tiste mulce k se znašajo da bi se kar kresalo. oni bi jokali in klečali ne pa bruci ker niso nič krivi.
ok enkrat sm dobil v glavo koruzo, pol jo je pa tist kateri je men vrgu tut pobral in pojedu. jebenti jaz se pa neb dal, da bi me tako poniževal. tudi sam nisem nikoli nobenega poniževal in tudi nimam namena. sploh pa neb nikol noniževal brucov in prvošolčkov v srednji šoli, ker vem da bodo še velik težav skus dal da bodo naredil šolo ali fax.
nisem najmočneši ampak če bi se en znašal nad menoj bi jih dobil po čebuli...........

nocutius ::

sam sem tudi bil žrtev te 'tradicije', sicer ni bilo nič organizirano, ampak bolj na 'črno'. Skratka takrat sem se čutil ponižanega, se mi je zdelno debilno in zaradi tega potem, v višjih letnikih, sam nisem nikoli fazaniral nikogar drugega. Takšne tradicije si debili lahko zataknejo nekam, jaz nisem zaradi tega nikogar bolj spoštoval, ampak obratno. Je pa seveda odvisno od tega kdo te fazanira, če so to kolegi je drugače kot če so neznanci, zadeva je lahko bolj prijateljska ali pa tako kot v primeru te teme, skrajno neprimerna. Šola si kaj takega ne bi smela dovolit.

Zeberdee ::

No vidis, pa sva pri "modernem" mišljenju, ki družbo kot si jo predstavljam jaz, postavlja na glavo.

Družba je razdeljena glede na starost, inteligenco, sposobnost. Eden izmed teh nivojev je recimo čas od 15 do 19 leta. Takrat si najprej kolega, srednješolec, šele potem sin, brat - takrat zavračaš "nadoblast" staršev.
Da nekaj postaneš, moraš nekaj storiti. Potrpeti moraš tistih pet minut, da si uvrščen v tisto skupino. In veliki večini toliko starih otrok je najpomembnejša pripadnost - pripadnost tistemu kar si (in sploh če si v manjšini - kot recimo "južnjak") ali tistemu kar misliš, da hočeš biti (popularen).
Ker večina otrok (sploh če gledaš še mlajše) ni socializiranih teh "preskokov" ne razumejo in potem z isto mero vračajo čez nekaj let.

Otrok s tem ko gre v SŠ postane del nečesa. Prej je v varnem zavetju staršev, šole. Tukaj ga ne ščiti (in prav je tako) nihče in v taki družbi se mora znajti (tudi preko ustave in zakonov). Otrok postane s petnajstimi del ulice in se mora prilagajati pravilom - kot je zakon močnejšega (starejšega). Če se ne nauči, da že po defaultu izkaže nekomu spoštovanje (s tem, ko z veseljem skoči na klop in začne peti) bo v srednji šoli trpel - ko prestaneš test "vrstnikov" pridejo drugi testi - test pred profesorji in testi pred starši ter nato test pred - življenjem.

Moje mišljenje, malo zavito s teme.

Sam se ne bi sekiral zaradi takih stvari, bi pa si zapomnil ta dan in čez eno leto ali dva njo spomnil, kako ji je bilo hudo. Mogoče bo tvojemu otroku čez 10 ali 20 let lažje. Da pa ti sedaj narediš halo, bo izobčena iz družbe, ker ne verjamem, da je bilo vsem tridesetim iz njenega razreda tako hudo. Mogoče je samo preveč občutljiva in razvajena.

Brane2 ::

Če bi bil to omembe vreden faktor, potem bi bil del šolskega programa.

Naredili bi recimo dvtedensko ekskurzijo, kjer bi bjih v vojaškem a kontroliranem okolju "utrjevali" tako fizično kot psihično s kar najmanj nenadzorovanimi efekti...
On the journey of life, I chose the psycho path.

ffka ::

Zeberdee si ti mrde biv na sšfkz?

kihc ::

Offtopic:

Jao, mene so pa, ko sem bil prvič na Triglavu, brutalno prebičali s štrikom.
V žepu pumparc sem imel čokolado, ki se je čisto zdrobila in se mi zalepila na rit.
Še danes imam hude duševne posledice (če zagledam zagledam štrik in čokolado skupaj, dobim muskelfiber).
Moj odvetnik je rekel, da s pritožbo na ustavnem sodišču ne bi dosegel ničesar. Je to pravna država se vprašamo???

Ontopic:

Moje mnenje je, da nekateri tukaj RAHLO pretiravate.

Če imajo nekje na šoli organiziran krst, to še ne pomeni avtomatsko masakr sredi mesta, uničevanje osebkove lastnine, javno ponižanje ...
Pri nas so kao krst legalizirali zato, da se s tem enkratnim dogodkom rešijo eno mesečnega maltertiranja prvičkov po straniščih itd ... IMO, če se krsta drži v meji normale so čist ql. Zdej če drugje tega na znajo nadzorovat je to pa drug problem.

Pri nas se je celo zgodilo, da so starši nekoga, ki ima določene zdravstvene težave (in bi jo zaradi tega pustili na miru), PROSILI profesorico, katera je potem prosila nas, naj to osebo krstimo, da se ne bi počutila manjvredno!

BigWhaleu se vnaprej opravičujem za vse pravopisne napake v tem postu in se mu iskreno opravičujem, ker sem kljub temu uspel narediti maturo iz Slovenščine.
x

Bethrezen ::

vegova fazaniranje= ja nč od nč an :D
sam sm upu da bi blo mau hujš :P
me prou zanima kva bo letos... če ni že blo?:\ :D :D
www.urbanterror.net

Gr0unD Zer0 ::

lol...
najhuje kar se je meni zgodilo so bli počepi za delat v dijaškem...
v šoli pa so prvih 14 dni samo koruzo metali malo...


takih primitivnoh idiotov hvalabogu nisem srečal v prvem letniku...

v drugem pa sem dva fazana pod malo bolj mrzlo vodo stuširal ter dal feferon za posladek...
in ker mi lulek zaradi tega ni zrasel za 3cm, sem hitro pogruntal da od tega ni nobene koristi(razen rahlega pumpanja svoje mizerne patetične samozavesti)

'FireSTORM' ::

Če imajo nekje na šoli organiziran krst, to še ne pomeni avtomatsko masakr sredi mesta, uničevanje osebkove lastnine, javno ponižanje ...

Klečanje na dežju z zvezanimi rokami kot kak kriminalec pred pol mesta ki te slikajo in snemajo medtem ko se "izobraženi" četrti letniki derejo nate kot na zadnjo smet tega sveta ni javno ponižanje?
Those penguins.... They sure aint normal....

BigWhale ::

> Mogoče bo tvojemu otroku čez 10 ali 20 let lažje.

Zaradi javnega klecanja na koruzi in ponizevanja pred celim zborom bo mojim otrokom lazje cez 10-20 let?

Meni se samo zdi, da si ti verjetno predolgo klecal... ;>

BigWhale ::

> Klečanje na dežju z zvezanimi rokami kot kak kriminalec pred pol mesta ki te slikajo in
> snemajo medtem ko se "izobraženi" četrti letniki derejo nate kot na zadnjo smet tega
> sveta ni javno ponižanje?

Fire, ne! To ti koristi! Bos videl, cez 20 let! Vidis, ce bi ti takrat klecal, bi zdaj kar sam od sebe znal v Qtju delat! Tko pa ne znas...

'FireSTORM' ::

In ti si klečal kje? :P

Me prosim pelješ po mestu zvezanega po dežju? Po možnosti še me pljuni v faco pred vsemi, sam da bom bolje vedel Qt :D
Those penguins.... They sure aint normal....

Shegevara ::

če že mora biti tole skrajno brezobzirno "poniževanje" koristno naj bo izvedeno na podlagi izkušenih vojaških psihologov in specializiranih mučiteljev in in svašta tega in ne nekih četrtošolcev, ker se mi vseeno zdi tole fazaniranje ena usrana novodobna pogruntavščina.

Seveda nimam proti javnemu krstu, ki ni ponižujoče v recimo obliki raznoraznih iger. Pa to, na zabaven način, z malo priokusa fazanovstva in to je to. Ne pa bičanje pa klečanje pa to softičevsko natepavanje

Brane2 ::

Mah to utrjevanje je kar neki.

Kje je korist v dresuri folka v tem da NE IZKORIŠČA USTAVNO GARANTIRANIH PRAVIC ?

Po tej logiki je un junak, ki je na ku**c nataknil lastno mladoletno hčerko v bistvu samo utrdil fazanko in jo z očetovsko ljubeznijo pripravil na s*anje, ki jo čaka- whatever.

Saj to je tako kot če bi kupil avto, nato pa bi se pustil povozit- za vsak slučaj, da se telo privadi na tehniko.... :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

kihc ::

Klečanje na dežju z zvezanimi rokami kot kak kriminalec pred pol mesta ki te slikajo in snemajo medtem ko se "izobraženi" četrti letniki derejo nate kot na zadnjo smet tega sveta ni javno ponižanje?


Tega nisem jaz nikjer trdil.
Reči hočem, da se nekje dajo zadeve naredit tudi na bolj human način. Koneckoncev, na koncu leta, ko četrtički ob predaji ključi zrihtajo pijačo (na afterpartyu, ne v okviru šole seveda) se ga pa vsi veselo nažirajo in počnejo pizdarije, da se jim folk reži v glavo.
x

Daedalus ::

Letos bom brucovan. Verjetno tudi ne bo preveč prijetno ampak postal bom študent. Tradicija.

Otroci pa so sedaj vse bolj razvajeni, ne razumejo kaj je to spoštovanje do starejših, zakon močnejšega... In niso navajeni na to, da jim kdo kaj stori. Večina mladine, gledam predvsem na tiste, rojene po letu 90 je izredno nevzgojene, nima kulture, nima spoštovanja ne do starejših (dijakov) kot tudi do profesorjev ne.


Rešpekt se ne pridobiva tako, da trpinčiš šibkejše od sebe. Sem mislil, da je to vsem jasno - pa vam očitno ni. Znašanje nad kao "podrejenimi" na neki družbeni lestvici? V imenu tradicije? Spoštuj me, ker sem starejši in ti lahko serjem po glavi? To je bolano, ne pa normalno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

d0rK ::

Dokler gre za nedolzno inicijacijo nimam nc prot krstu...Ampak ko se zadeva sprevrze v sadisticno ponizevanje
mlajsih pa stvar prestop meje dobrega okusa. Mene so na krstu hotl eni potuknat v WC. Seveda sm se upirou.
Nakonc me je mogl sedm folka drzat da so me sploh kontroliral. Ko me dvignl da bi me nesl k WCju sm pa enga s
komolcem v nos druzga pa po zobih pa je blo konc zabave. Jebat ga. Folk se more naucit obnasat. In to na gimnaziji
ne kksni bogu za hrbtom srednji.

Pyr0Beast ::

Otrok s tem ko gre v SŠ postane del nečesa. Prej je v varnem zavetju staršev, šole. Tukaj ga ne ščiti (in prav je tako) nihče in v taki družbi se mora znajti (tudi preko ustave in zakonov). Otrok postane s petnajstimi del ulice in se mora prilagajati pravilom - kot je zakon močnejšega (starejšega). Če se ne nauči, da že po defaultu izkaže nekomu spoštovanje (s tem, ko z veseljem skoči na klop in začne peti) bo v srednji šoli trpel - ko prestaneš test "vrstnikov" pridejo drugi testi - test pred profesorji in testi pred starši ter nato test pred - življenjem.

Malce zavito in totalno zgrešeno.

Pri nas so kao krst legalizirali zato, da se s tem enkratnim dogodkom rešijo eno mesečnega maltertiranja prvičkov po straniščih itd ... IMO, če se krsta drži v meji normale so čist ql. Zdej če drugje tega na znajo nadzorovat je to pa drug problem.

Pri nas se je celo zgodilo, da so starši nekoga, ki ima določene zdravstvene težave (in bi jo zaradi tega pustili na miru), PROSILI profesorico, katera je potem prosila nas, naj to osebo krstimo, da se ne bi počutila manjvredno!

aha.. a tlačenje nekogaršnje glave u sekret je pa kr naenkrat moralno sprejemljivo ?
Kaj več kot koruze naši niso doživeli. Vem edinole, da sem moral enkrat pet narodne. Naslednjič jim to ni uspelo. So začudoma kr naenkrat zgubili zanimanje vame.

Prejšnje leto so enemu fazančku (bog si ga vedi, kdo je bil) v nos zarinili feferona in mu nato dali piti slano vodo.
Osebki so bili disciplinirani, tako kot se spodobi.

Sem pa opazil, da se je pojavila skupina 'you-tubarjev', ki je nenehno uničevala šolsko lastnino. Ko si prišel bližje so se iz neznanega razloga razpuhteli.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Ziga Dolhar ::

> Moj odvetnik je rekel, da s pritožbo na ustavnem sodišču ne bi dosegel ničesar. Je to pravna država se vprašamo???

Pravna država je v tem, da za _vse_ velja enako pravno varstvo, vključno s postopkom (praviloma najprej pred rednimi sodišči, šele v zadnji instanci morebiti ustavno).
https://dolhar.si/

Brane2 ::

Poleg tega je ta odvetnik majčekno debilen, čeprav je bilo napisano offtopic.

Kako so potem Strojani dosegli svoje in sedaj sodišče pravi,d a so jim bile kršene ustavno varovane človekove pravice že s tem, da jih je policija selektrivno ustavila ?

In to tako utrjena družina, ki "bi pa ja lahko stisnila zobe"... :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

kihc ::

Tist blok v postu je bil seveda izmišljen in namenjen izključno v humoristične namene. Vključno z besedno zvezo "pravna država", ki je postala že ponarodel izraz za vse kar nekomu ne paše.
x

Brane2 ::

Saj sem razumel. le pravim, da primer ni tako posrečen.

Kaj misliš, koliko bodo Strojanovi potegnili iz tiste "blokade" in zakaj recimo nekdo, ki je bil resnično ponižan ne bi dobil enakih pravic ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

kihc ::

Splet okoliščin, mediji in Čeferinovi bodo seveda naredili svoje.

Sej če bi se na krstu recimo nekomu nekaj hujšega zgodilo, bi z dobrim odvetnikom lahko stožil toliko denarja, da bi odprl svojo šolo.

Zdaj samo še čakam, da kdo predlaga naj se ukinejo "strokovne" maturantske ekskurzije. Ker vsi vemo kaj se na njih dogaja, pa o tem nihče ne govori. Zdaj,ko je pa nekdo sred noči padu skoz okn bo pa štala ...

Aja, pa prejšn post je bil namenjen Zigatu. Počas pišem ... :\
x

Zeberdee ::

Tako kot vi ne razumete mene tako jaz ne razumem vas.

Dani ste v nek celofan, kot da še nikoli ne bi bili na ulici.

Čisto vsaka izkušnja, tudi taka, pusti na tebi pečat. Kako ga izrabiš in kako ga jemlješ pa je tvoja stvar. Če ti neka stvar ne paše, se je pač ne udeležiš. Če si iznajdljiv, se boš izmuznil.

Vedno se ve kdaj je fazaniranje, kje je fazaniranje in kakšno je fazaniranje. Večina otrok hoče biti fazaniranih in celo sami prosijo, da so (s prostovoljnim javljanjem ipd).

Stalna grožnja s tožbami, odvetniki, pravili ne pripelje nikamor.

In ja, čez dvajset let ti bo mogoče pomagalo to, da moraš kdaj kaj zdržati, ker večini današnjih srednješolcev ni bilo treba nikoli stisniti zob, kaj potrpeti in nekaj narediti. Ko pa prideš na šiht pa takoj, kot delavec, polnilec polic, dobiš najslabše plačano, najtežje delo. Pri uvajanju delavcev (dijakov) sem imel ogromno problemov, ravno zato, ker včasih niso pripravljeni za 3,5 € zdržati pol ure na dežju ter pol ure držajoč težje stvari.

Ker so razvajeni ravno zaradi pomanjkanja discipline.

CCfly ::

Pa ti ločiš razliko med celofanom in človeka dostojnim vedenjem ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Brane2 ::

Vedno se ve kdaj je fazaniranje, kje je fazaniranje in kakšno je fazaniranje.


V bistvu se tega ne ve. Oziroma tega ne pojmujejo vsi enako. Kdo je tu merodajen za razsodbo kaj še je in kaj ni več ?

Sploh pa, a ni ponosnemu narodu, ki je JNA pregnal s teh prostorov v desetdnevni eni sami junaški bitki, med tem ko je z eno roko krivil cev tanka, z drugo pa držal sendvič pod častjo , da bi povzemal njene bolj zabite običaje in imena zanje ?

Stalna grožnja s tožbami, odvetniki, pravili ne pripelje nikamor.


Ravno izkušnje tistih "izven celofana" kažejo,d a dostikrat pripelje do odškodnine in kaznovanja ustreznih.

In ja, čez dvajset let ti bo mogoče pomagalo to, da moraš kdaj kaj zdržati, ker večini današnjih srednješolcev ni bilo treba nikoli stisniti zob, kaj potrpeti in nekaj narediti.


V bistvu si tu ta "moraš" nalagaš sam. Na voljo ti je ustrezna zakonska rešitev, še več GARANTIRANA TI JE PRAVICA DONJE Z USTAVO. Ti pa se zavestno odločiš, da te rešitve ne potrebuješ in ubereš svojo "da se utrdiš". Totalno brez smisla. :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Zeberdee ::

Edino, kar bi morali zaviti v celofan so knjige.

Verjetno sem res edini v tem topicu, ki je kdaj fazaniral, kljub temu, da je na kranjskih srednjih solah javno fazaniranje prisotno že skorajda 10 let (na gimnaziji še dalj).

Zaradi svoje retardiranosti, nasilništva se opravičujem, da sem sploh kaj napisal v tej temi.

Vseeno pa mislim, da pretiravate.

Anbena juha se ne poje tok vroča k se skuha!

BigWhale ::

> Čisto vsaka izkušnja, tudi taka, pusti na tebi pečat. Kako ga izrabiš in kako ga
> jemlješ pa je tvoja stvar.

Ja, nekateri se zaradi takih pecatov potem ubijejo.

Ampak, to samo pomeni, da niso bili iz pravega testa in bi jih zivljenje prej ali slej pokoncalo, mar ne? Ce ne zdaj, pa cez 20 let.

'FireSTORM' ::

Seveda, ampak ne obiskovalcev Slo-Tech.com!
Ker tukaj so vsi dedci na mestu, nekateri izmed njih še niti 12 niso dopolnili!
Ampak to nikomur tukaj ne more prit do živega. Sami Iron Man-i.
Vsi tukaj se obračajo po načelu: "What doesn't kill me, makes me stronger!" pa magari prisanejo na invalidskem vozičku, so še vedno močnejši.
Those penguins.... They sure aint normal....

kihc ::

Predlagam, da se temo zaklene, avtor je dobil konkreten nasvet kaj naj ukrene in vsa nadaljna debata je eno samo moraliziranje.
x

roba87 ::

Nebi klečal na kolenih pred nikomer, raje sem tepen.Pol bi pa jih šel tožit vsakega posebej.Če je blo to organizirano tak kot praviš ( predvidevam s strani šole) idi tja pa jim povej svoje pa zahtevaj nova oblačila pa knjige al pa jih toži.Vsekakor je to poniževanje in pa delanje sramote drugim kar se pravno kaznuje, saj klečanje sredi mesta zvezan ni glih prijetno(sploh pod prisilo).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roba87 ()

Zeberdee ::

Počakej, če se greš pa zaradi takih stvari fentat, potem si pa veliko bolj moten kot tisti, ki te da stati na dež.

Pretiravaš no, mladina se, če se že, pobija zaradi čisto drugih razlogov - ki pa so bolj naslonjeni na starše (in njihova previsoka pričakovanja).

Pa še to mi je stopilo v glavo. Včasih javnih fazaniranj ni bilo. Uvedli so jih zaradi prevelikega izživljanja nad fazani v šolah (med odmori etc). V bistvu pa so s tao restrektivno dejavnostjo samo "problem" razširili iz desetih prepotentnih mulcev na celotno generacijo (tudi na tiste bolj občutljive). Torej problema niso rešili, samo razširili so ga.

Restrikcija torej ni najboljša.

Brane2 ::

V bistvu je bil Columbine če sem prav dojel zaradi nekako takih stvari- tipa so poniževali in zaničevali in v bistvu izobčili.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Nakar sta jih "sfazanirala" z lovskimi puškami IIRC. Kako prikladno... :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zeberdee ::

In vse to se ne bi zgodilo, če bi njegovi bratje ali sestre tožili šolo, od države (torej od sebe) iztržili nekaj 1000 evrov.

Gimme money... samo še to drži svet pokonci.

Brane2 ::

In vse to se mogoče ne b zgodilo, če bi šola reagirala resno ob vsakem znaku nasilja med učenci, tako v šoli kot izven nje.

Šola pa je bila lepo pasivna in se je delala blesavo kolikor se je le dalo, dokler se je dalo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Gimme money... samo še to drži svet pokonci.


Seveda. Saj za to smo glasovali leta 90.

Če porabljamo sekunde življejna za money, potem je denarna kazen lahko zelo solidno sredstvo prepričevanja, saj črpa neposredno iz sekund preostanka življenja, ki jih ne moremo uporabiti za užitek ali počitek, ampak za dodatno delo.

Seveda pa AMeri s pridom uporabljajo tudi druga sredstva prepričevanja. Recimo hišni pripor ali tudi zaporno kazen...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Zeberdee ::

Torej tu sploh ni problem v njej, ki je bila "mučena", ampak te je strah za tiste, ki so "mučili"?

Mogoče res malo poenostavljam stvar, verjetno bi ob takih "dogodkih" pri nas razmišljal drugače. Upam, da še nismo na takem nivoju, no.

Karaya 52 ::

Nekateri "krščevalci" se očitno imate za vzgojno ustanovo. Delate boljši narod ne? Boljši jutri?

Spomnem se vseh poniževalnih iger, ki sem jih dal skozi v prvem letniku in NE nisem se prostovoljno javil. Pravzaprav sem se skoraj vedno stepel s starejšimi, imam pač nekaj ponos in noben zagovednjenc ne bo na mani izvajal iger "prst v ritko" in podobne zadeve.

Najhuje je bilo v zboru, kjer so nekaterim dali drog... naprej najbrž ni treba razlagati. Seveda so to delali pred učitelji ki so bili v prvi vrsti in so se pošteno smejali. No, v drugem letniku so nas pa spet krstili zato ker je bilo premalo fazanov. Da ne omenjam kosil, kjer so fazani morali oponašati domače živali, se valjati po tleh, kupovat starejšim pijačo da so jih lahko napisali na seznam botrov (več botrov, milejši krst). Kolega so zaprli v omarico, škoda zanj da ga zagrabi panika v utesnjenih prostorih ne?

Primitivna stvar.

Brane2 ::

Zeberdee:


Od kod ti to ? NE vidiim iz česa izrečenega to izhaja ?

Da sta unadva sesula kup folka ?

Če je tako, potem je to smao posredno. Šola MORA igrati po pravilih in zakonu in ne more kar tako tolerirati sranja saj je vzgojna ustanova med drugim.

Še preden pridejo do tega da bi se napadeni mogoče lahko maščevali, bi morali reagirati preprosto zato, ker so jim kršene fundamentalne pravice....
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()
««
2 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Starši, ki uničujejo svoje otroke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11929267 (24750) solatko
»

Predlogi za krst prvega letnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7114599 (12845) Ramon dekers
»

Prvi šolski (ali školski?) dan

Oddelek: Loža
323453 (2530) Pyr0Beast
»

Ukori in izključitev

Oddelek: Šola
142271 (1690) veverrca
»

SESŠ - Iskra

Oddelek: Šola
462160 (1340) Bramac ^^

Več podobnih tem