» »

"Fazaniranje" prvih letnikov SŠ

"Fazaniranje" prvih letnikov SŠ

««
6 / 13
»»

fosil ::

Torej alkoholni flumaster ni v redu, a navadni je pa kul? Kaj pa kuli? Kaj pa če je F čisto majhen?
Kje je meja?

In zato tako razmišljanje vodi v stopnjevanje nasilja.
To je šola in mora veljati pravi 0 tolerance.

Če hočeš imet fazaniranje naj se organizira izven šole, recimo naj se naredi žur v soboto zvečer kamor naj pride kdor hoče.

Na šoli v času pouka pa ni sprejemljivo nikakršno nasilje, tudi blago ne.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

imagodei ::

> "To je šola in mora veljati pravi 0 tolerance."

To je vpliv amerikanizacije in je totalni fail. Tam je bolna družba. Tega nočemo.

Ne moremo zaradi vsakega pretepa dveh najstnikov pripeljat policije v šolo. Mislim - lahko, ampak v taki deželi jaz nočem živet. Eno je problem nasilja, drugo je pa, če se dva 15-letnika zravsata. Eno je, če ti sošolec skrije torbo, drugo pa je, če ti jo skupina nasilnežev vrže skozi okno vozečega vlaka. Eno je, če ti v šoli na hrbet nalepijo napis "Brcni me", nekaj pa, če ti pod prisilo pobarvajo cel ksiht.

Obstajajo razlike in tale 0 violence tolerance je še en beden produkt ameriških psihologov/psihiatrov, ki služijo mastne denarce z "zdravljenjem travmatiziranih žrtev nasilja". Ah - moj žlahtnik je odraščal v Kranjski Gori; na vsaki vaški žurki je bil pretep, zapenjali so se zaradi polite pijače, zaradi punc ali pa kar tako. Žlahtnik jih je kar nekajkrat naložil, sem pa tja jih je dobil. Ravno zadnjič je govoril, kako so ga na žive in mrtve pretepli enkrat na Hrvaškem, ker je šel scat na napačno gredico - zajebana izkušnja, ampak nikoli se ni imel za žrtev napada.

Dobro, pa ostanimo v domeni normalnega: tale 0 violence tolerance policy je drek. V svojem najglobjem bistvu sicer ni, ker gre za plemenit cilj. Vsakemu normalnemu človeku gre za to, da bi se vse dalo predebatirat, ne pa posegat po nasilju. Totalni crap je zato, ker umetno producira mevže, ki mislijo, da je kul, če se počutijo kot zgube in kot žrtve nasilja. V stilu "It's good to be depressed, you're a violence victim!"

Šit pa tak odnos.

Globoko dol smo še vedno živali, pa še vedno smo prvobitne človečnjaške skupnosti, horde. Iniciacije so nam globoko vrojene. Nisem noben pristaš nasilja, ampak dokler gre za nenasilne iniciacije, jim ne nasprotujem. Včasih je pa dobro, če se človek počuti rahlo slabo, ampak samo zato, da ve, da se to da preseči in da običajno mine.
- Hoc est qui sumus -

šernk ::

Torej alkoholni flumaster ni v redu, a navadni je pa kul? Kaj pa kuli? Kaj pa če je F čisto majhen?


navadni gre praktično z milom dol,probaj alkoholnega spravit...
in mislim da smo se vsi izjasnili da ni problem v enem Fju,pa tudi če je čez pol obraza, problem je v celoti počečkan obraz + roke

počečkaj si roko na 10ih kvadratnih centimetrih z čimveč Fji kar lahko z alkoholnim flomastrom, potem pa se loti čiščenja. (ne sam nisem imel nobenega Fja nikoli na sebi, in tudi nisem nikomur ga napisal)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

fosil ::

Šola, vaška veselica ali pa ulica ni ista stvar. In če te razlike ne vidiš potem res ne vem kaj naj ti rečem.

Če se ti rad pretepaš na vaških veselicah je to tvoja stvar in osebna odločitev. Na veselico lahko greš ali pa ne, kakor ti paše.

Šola je pa državna inštitucija za otroke, kjer človek ne pričakuje da jih bo fasal že prvi dan in bil nato maltretiran vsak dan.

Ja ljudje smo živali, ampak če si preveč napet si kupi boksarsko vrečo, pojdi trenirat kakšen borilni šport ali kaj podobnega, ne pa se spravljat maltretirat mladoletnike.

Vpliv amerikanizacije so pa ravno fazaniranja. To ni nobena tradicija. Včasih tega ni bilo.
In da tudi 0 tolerance politika prihaja iz amerike, uvedli so jo pa zato ker so se tekom dolgoletne "tradicije" stvari vedno bolj stopnjevale in dosegle že ekstremne nivoje.
No in po njihovi poti gremo sedaj tudi pri nas. Stvari gredo vsako leto bolj daleč in postajajo vedno bolj ekstremne.
Res fina tradicija.

Ko se bo čez nekaj let tudi na kakšni naši šoli zgodil morilski pohod kakšnega izmed teh, ki so bili maltretirani se bodo pa vsi čudili kako se je lahko to zgodilo.

Nasilje vedno vodi v nasilje, ki se z vsakim korakom bolj stopnjuje.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

imagodei ::

> "Ja ljudje smo živali, ampak če si preveč napet si kupi boksarsko vrečo, pojdi trenirat kakšen borilni šport ali kaj podobnega, ne pa se spravljat maltretirat mladoletnike."

Preveč ti je tole ameriško dramatiziranje stopilo v glavo. "Spravljat maltretirat mladoletnike" je mal tko, a veš... Se kar med sabo maltretirajo, kadar se. Ponavad ni nobenega odraslega zraven. Tko da tale besedna zveza je brezvezni populizem oz. sejanje kulture strahu.

Jaz še vedno mislim, da je 75% fazaniranja benignega. To nikakor ne opravičuje tistih 25%, ki niso benigni. Nikakor. Vsako nasilje bi bilo treba kaznovat v skladu z zakonodajo. Ne pa tudi vsake male neprijetnosti. Te so pa lahko sestavni del odraščanja, izoblikovanja osebnosti, pridobivanja samopodobe ter samozavesti in iskanja svojega mesta v družbi. Če skupina 10-letnikov igra fuzbal na lokalnem polju, pa pride tja skupina 13-letnikov in jih prežene (brez fizičnega nasilja), je to tudi neprijetnost. A bomo policijo pošiljal nad 13-letnike? A se boš kot oče 10-letnika šel prepirat z očetom 13-letnika, ker je le-ta zagrozil tvojemu otroku, naj se pobere iz igrišča?

A je fazaniranje bolj psihično obremenjujoče, kot neuspeh na šolskem testu? Kot slaba ocena? A bi mogoče morali ukinit še slabe ocene? Ali pa šolska preverjanja znanj nasploh? Mislim, "Šola je pa državna inštitucija za otroke, kjer človek ne pričakuje da jih bo fasal že prvi dan in bil nato maltretiran vsak dan".

A se ti sploh zavedaš, kakšen stres je šola sama po sebi za premnoge otroke? >:D;(( Pa kakšno ponižanje, stres in psihično nasilje je, ko starši mulcu prepovejo iti na lokalno veselico zaradi slabih ocen v šoli? Ni hujšega. Vsi njegovi prijatelji gredo, njemu se pa svet podira... Ampak, seveda, ker je to starševska odločitev in je dolgoročno v otrokovo korist, je to čisto drugačna situacija, kot če te v šoli starejši vrstnik prisili potrkat na vrata od najbolj pasjega prfoksa na šoli, da ga vprašaš, če prodajajo svinjske parkeljce...

Ko smo ravno pri tem: iz začetka 1. letnika se spomnim dveh prigod. En sošolec je vrtel gobec in sta ga dva starejša dijaka na avtobusu prisilila, da je z vžigalico premeril avtobus. Pri tem ni bilo nobene neposredne grožnje s fizičnim nasiljem. Seveda sta spretno izkoriščala psihološko premoč, saj sta bila "starejša", sta bila pa v manjšini. Vse skupaj je potekalo ob smejanju z njune strani in smejanju z naše strani - edini, ki se ni smejal, je bil dotični sošolec, ki je na koncu nejevoljno izmeril tisti avtobus.
Drug dogodek je, ko je bil nek drug sošolec vprašan geografijo. Sicer Zoisov štipendist, ampak ko ga je prfoks dobil v roke, fant ni več našel Tihega oceana. Ga je iskal nekje v Sredozemlju. Poleg tega, da si je prislužil cvek, je dobil tudi zaznamek K, kar je pomenilo povsem neposredno grožnjo, da ga bo prfoks do konca leta drkačil na "Karti" oz. na zemljevidu. To je bila neposredno izrečena obljuba, zabeležena v redovalnici, tako da profesor ob naslednjem spraševanju ne bi pozabil.

Zdaj pa prosim oceni, katera izkušnja bi utegnila biti bolj travmatična. Enkratno merjenje avtobusa v malodane prijateljskem vzdušju, ali celoletni strah Zoisovega štipendista pred prfoksom za geografijo, šok ob prvi negativni oceni v življenju in negotovost, kako se bo odrezal v prihodnje, ob vedenju da ga ima "na piki"?


Še enkrat: ne se hecat. Nasilje je nasilje, drobne neprijetnosti so pa druga dimenzija. Otroci oz. mladoletniki niso porcelanaste figurice, ki se zdrobijo ob vsakem pritisku. Vsakemu normalnemu človeku je jasno, da je pravo nasilje treba kaznovat, ne moremo pa iz vsakega vrstniškega zbadanja in zafrkavanja delat tragedije!
- Hoc est qui sumus -

Icematxyz ::

Ne razumem točno poante zgodbe z vžigalico in smejanjem. Se pravi to bi naj bil primer. Zakaj je pisanje F-jev po obrazu, klečanje na koruzi, špricanje z sprejem za lase in polivanje z vodo... upravičeno?

Pa ne še tretjič sedaj reči, da če si proti temu, da zdaj to tako po "ameriško dramatiziraš".

Ker velika verjetnost je, da mladina dobi idejo dan danes kje? Zelo verjetno je da navdih dobi prav iz ameriške pop kulture? In morda bi se celo izkazalo, če bi zadevo analiziral. Da je "fazaniranje" v zadnjih 20 letih doživelo "amerikanizacijo".

Že samo v tej temi bi mnenja tistih, ki so bili "fazani" 20+ let nazaj to potrjevalo. Da gre za neko "novost". Od kje le ideja za "posodobitev" fazaniranja v "duhu časa". Recimo prisilno "hranjenje zelencev". Z milo rečeno čudno hrano. Kje sem že to videl. Hm... Saj za nagrado pa potem pride kaj. Spring Break? In Božično vzdušje že nekje od srede poletja naprej!

Zgodovina sprememb…

Mipe ::

Zoisov štipendist pa tak, če ne najde Tihega Oceana... To je praktično pol sveta! *facepalm*

T-h-o-r ::

bluefish je izjavil:

V mnogih primerih so za to krivi učitelji sami, ker niso sposobni že na prvi uri vzpostaviti avtoritete.



ker je ne smejo, ker takoj starši prilaufajo v šolo

Mipe je izjavil:

Zoisov štipendist pa tak, če ne najde Tihega Oceana... To je praktično pol sveta! *facepalm*


you sir are fucking stupid
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

imagodei ::

Icematxyz> "Ne razumem točno poante zgodbe z vžigalico in smejanjem. Se pravi to bi naj bil primer. Zakaj je pisanje F-jev po obrazu, klečanje na koruzi, špricanje z sprejem za lase in polivanje z vodo... upravičeno?"

Zdej, al selektivno bereš, ali pa ne razumeš... Ničkolikokrat sem že povedal, da nasilja ne podpiram in da je nasilništvo v vsaki obliki treba primerno kaznovat. Pravim, da vsakega fazaniranja ne moremo enačit z nasiljem (s pretepi, grožnjami z nožem, izsiljevanjem za denar, neprestanim zafrkavanjem, žaljenjem, norčevanjem iz določenih telesnih ali osebnostnih lastnosti, objavljanjem zasebnih posnetkov na youtube z namenom norčevanja, ipd). Ni vsak "F" na obrazu nasilje, sploh če ga dijak ne sprejme kot nasilje.

Pri iniciacijah doživlja tudi iniciirani neko (patološko) veselje. V civiliziranem svetu ni ravno sprejemljivo, da bi nekdo moral držati roko v mravljišču, ni sprejemljivo, da bi iniciirancu poslikali hrbet tako, da bi mu sliko vrezali v kožo... So pa iniciacije sestavni del sprejetja v nek krog. Ko greš prvič na Triglav, te z vrvjo užgejo po riti (največkrat neboleče, lahko pa tudi - a boš zaradi rdeče riti tistega, ki te je krstil, tožil za telesne in duševne bolečine, ponižanje v javnosti? Ker so se ti vsi smejali)?

V civiliziranem svetu "kandidat" civilizirano obliko iniciacije oziroma vstopne zahteve za skupino, doživlja pozitivno, z bolestnim grenkim priokusom morda. Na fantovščini se ženin "mora" napiti do amena. Preden lahko odpelje nevesto iz domače vasi mora plačat (včasih dejansko nerazumno visoko vrednost!) šrango. Javno nastopanje je za veliko večino ljudi hud strah in se nikoli ne bi pojavili na odru: kaj pa je (cerkvena) poroka drugega, kot iniciacija? Javno stojiš pred 20, 30, 50, 100 ljudmi in se zaobljubiš - ne mi rečt, da ljudje nimajo hude treme. A ni to psihično nasilje?

Ko dobiš prvo plačo, "moraš" častit. Ko odhajaš iz neke službe, "moraš" častit. Sprejem v lovsko družino vključuje tudi udarce s palico po riti, polivanje vina po vratu, šaljivo izpraševanje novinca (kar bi občutljiva duša spet lahko vzela kot javno poniževanje).

Sestrična ima hčerkico, ki je letos šla v prvi razred. Zadnjič smo se srečali z njeno staro mamo, ki se je zarekla, da jo je ravnokar šla iskat v vrtec. "Kakšen vrtec, mama, jaz sem v šoli!" se je razjezila smrkljica. Seveda sem jo takoj podražil s tisto "pru čru". Deklica je bila sicer kao jezna in je vpila naj neham, ampak se je jasno videlo, da je pravzaprav precej ponosna. A sem tukaj tudi šel preko mere in sem v bistvu izvajal psihično nasilje nad otrokom?


Razmišljanje sem želel pripeljat do tega, da na nekakšen "morbiden" način sprejemamo manjše ali večje neprijetnosti ob iniciacijah. To označuje neko prelomnico in (z grenkim priokusom mogoče) iniciacijo pravzaprav z veseljem sprejmeš kot danost. Po iniciaciji pripadeš ciljni skupini, za kar si se verjetno trudil dlje časa. Postaneš del celote. Pripadanje skupini ima en močan čar. Česa vsega ne počnejo ljudje samo zato, da bi pripadali skupini, da ne bi bili izobčeni. Pod pritiskom skupine mladina začne uživati drogo; nekatere tolpe za iniciacijski obred zahtevajo, da novinec nekoga ustreli. Pa da ne bom preveč zakretil...

Res je, da pri večini "uradnih" iniciacij, npr. pri poroki, pri sprejemu v lovsko družino, pri gasilcih itd., v naprej veš, kaj te čaka. Zato tudi pri fazaniranju prvih letnikov podpiram to, da se v naprej ve, kaj te čaka, kaj je dopustno in kaj ne - ter da se fazaniranja udeležiš prostovoljno. Če nočeš, se ga pač ne. Neprimerno se mi zdi, da je fazan v negotovosti, kaj ga čaka - ali se bo za njim nekdo drl "frr, frr", ali bo moral kavsati koruzo iz tal, ali pa mu bo nek norec razbil GSM aparat oz. ga bo užgal na uč, ker se "taka barva dolgo časa ne izpere".

Brez dvoma pa pravo nasilje, psihično ali fizično, ne spada na fazaniranje. Soft iniciacijo pa čist podpiram. Če organizirana oblika pripomore še k temu, da se po šolskih hodnikih in izven šole dogaja manj neželenih eskalacij, pa še toliko bolj.
- Hoc est qui sumus -

Icematxyz ::

Zdej, al selektivno bereš, ali pa ne razumeš... Ničkolikokrat sem že povedal, da nasilja ne podpiram in da je nasilništvo v vsaki obliki treba primerno kaznovat.


Ja ampak kdo se je smejal. In a bi ti premeril v tisti situaciji avtobus z vžigalico? Tanka je meja. A ne da.

imagodei ::

Smejali oz. nasmihali smo se vsi, vključno z "zlorabljenim", s tem da se je pač on upiral ideji, da bi moral merit. Nihče pa mu ni grozil s kakšnim pretepom. Psihološko prednost sta pa seveda imela že kot starejša dijaka.

A bi jaz meril... Brez ustrezne prisile nikakor. Če bi me pa pretepla oz. bi imel občutek, da sta presegla mero dobrega okusa, bi ju pa prijavil na policijo. Tko da ja - tanka je meja. Odgovornost na strani tistega, ki izvaja fazaniranje.

Point tle pa ni zdej, a je bilo merjenje z vžigalico sprejemljiva oblika ali ne. Point je, da ni vsaka neprijetnost tudi nujno takoj material za prijavit na policijo in jokat, da si bil zlorabljen oz. žrtev nasilja.

Poleg tega je šola tudi PEDAGOŠKA ustanova, ki torej tudi VZGAJA. Dajmo kakšne vzgojne ukrepe prepustit tudi šoli, če jih izvaja učinkovito (res je, da zadnje cajte ne, ker učitelji nimajo več nobenih pooblastil). Za vsak prerezan gumitvist, prerivanje na hodniku, otipavanje sošolk, krajo ravnila ni treba takoj policije. Za napad na učiteljico s sekiro pač; za krajo novih Najkic pa zadostuje en resen pogovor pri ravnatelju.
- Hoc est qui sumus -

zuz3k ::

fazaniranje je preveč otročje, mi smo ga imeli v osnovni ko smo šli iz 4 v 5. razred. V srednji sem se bal da bo isto, pa ni bilo.

šole kjer se še zmeraj to dogaja imajo zelo otročje dijake
Life is a psychological game.

T-h-o-r ::

ne vem, če je metanje torb skozi vozeči vlak etc. kaj preveč otročje :|
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

ozone14 ::

Hah pjebi ne se zajebavat :) ko so mojga brata probal fazanirat pa so mu dal za jest koruzo, pa ga probal popisat z alkoholcom...pa posluš zej:
ko su mo dal za jest koruzo jim je sam težiu: mm kok je dobr pa jim to reku 10x pa prije edn do njega brat ga sam na g*bec pa mu tisto koruzo u usta porine :)

ko so ga pa mislili z alkoholcim, pa alkoholc iz rok pa z nogo u glavo :) takrat so si zapounal da se iz letnika 1991 NESMEJO zajebavat >:D
Łp GašPer

Meizu ::

ozone, kaj si ti zdaj povedal?:|

imagodei ::

ozone14, to je tebe brat samo malo basal. V bistvu je koruzo lepo kavsal, pa alkoholca si je ful drgnu dol, preden je domov prišel. >:D
- Hoc est qui sumus -

galu ::

Mislim, da ne bo nič narobe če malce oživim temo in prilepim eno galerijo glede tega dogodka, ki je potekal na naši gimnaziji...:)
http://www.pomurec.com/vsebina/11881/25...
Tako to gre.

Blinder ::

dobre prašičke prišle na gimnazijo. greste po stopinjah potovanjskih agencij za maturantski; vedno večja kurbarija je
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Mesar ::

In ste jih spet popisali in obmetavali? Res bo šlo tako daleč, da bo enkrat nekomu prišlo prek pa bo šel tožit vse povrsti ali pa se bo kakemu mulcu zmešalo pa bomo spet brali o podobnih "pohodih" kot jih imajo Američani...
Your turn to burn!

Rias Gremory ::

@galu
Fresh meat. Nekatere niso slabe. :D

Ampak to popisovanje se mi pa zdi primitivno. Okej ne rečem en F na roki ampak, da pa pride mulc na avtobus črn (ne rjav ampak črn) po obrazu je pa mal preveč imo. :|


Ko so nas fazanirali se je še dalo preživet. Mogli smo se slečt do spodnjega perila vključno z puncami. Samo upam, da bo tako še to leto zdaj ko nisem več fazan. 8-)
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Blinder ::

vključno s puncami? kje so fotke? video? yt? galerija?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

RejZoR ::

Sorry sam vse to "fazaniranje" folka je tolk primitivna zadeva da je joj. Folk, ki to izvaja bi na debelo namazal z nitro barvo pa jih pol vprašal kako se počutijo. Imel sem to srečo, da mi ni bilo treba prenašat teh otročjih bedarij. In tud drugim nismo tega delal. Mislim, zakaj bi nekoga barval s flumastrom samo zato ker je nanovo prvi letnik? Resno no, moraš bit en težek prizadetek, da to počneš... mal se zamislite tisti, ki se na tak način izživljate nad folkom.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

bluefish ::

Ni kaj, v 21. stoletju se še vedno zganja običaje primitivnih plemenskih skupnosti.

Mipe ::

Otročad se pripravlja na življenje. Da se bodo pustili nategovat s strani organizacij in države :P

Rias Gremory ::

Blinder je izjavil:

vključno s puncami? kje so fotke? video? yt? galerija?

Bom probal poiskati.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Janac ::

una je dobra, ki obira koruzo.

Mene se niti dotaknili niso, kaj sele da bi me popisali. Je pa res da merim skoraj 195cm.

Mesar ::

Kolko jaz vem je koruze vedno manj, zdaj je bolj aktualno uničevanje šolskih potrebščin, flumastrov, itd... sej pravim, nekdo ko bo imel enkrat voljo in čas, stožit jih vse po vrsti od dijakov, staršev mladoletnih dijakov pa vse do komplet vodstva šole. Da potem več fazanov ne bodo upali niti grdo pogledati.
Your turn to burn!

Mipe ::

Res je že malo neokusno, kako so v javnosti fante in punce slekli do gat... In šola je to dopustila? Potem pa še šlatanje.

Strojevodja, ustavite ta vlak, meja dobrega okusa je že zdavnaj mimo!

galu ::

No no, pustimo raje take stvari pedobearu, mi pa nadaljujmo z neko bolj... Spodobno debato, da ne bo vse rdeče na koncu.

Anyway, stvar je taka. Galerija je bila predstavitev nekega normalnega krsta. Vsak ima svoje mnenje o tem in brez veze, da se ponovno odkriva toplo vodo glede tega kako moralno sporno in duševno nezdravo je tole.

Mene bolj zanima kako je sploh glede objave teh slik? Namreč AFAIK teh dijakov nihče ni vprašal, če se jih lahko slika/snema ter kasneje objavi na spletu. Je tole konec koncev sploh legalno?
Tako to gre.

technolog ::

Seveda je. Javni prostor in te fore.

oemdzi ::

Pri nas je bilo tako, da tisti ki so se ze sli fazanerijo so mal koruzo frcal po fazanih in nekateri so bili fazani vsa 4 leta :D Tolk o pogumu ce je fazan vecji od tebe ...

bluefish ::

technolog je izjavil:

Seveda je. Javni prostor in te fore.
Hja, nekatere fotografije so na meji.

Pri tem na primer posameznika ni dovoljeno fotografirati na javni prireditvi kot osrednji motiv fotografije in ta izdelek potem objaviti, dovoljeno pa je na primer posneti fotografijo o javnem dogodku kot takšnem ali posneti dokumentarec o javni prireditvi, ki vključuje tudi podobo posameznika.

Urad informacijskega pooblaščenca.

SplitCookie ::

Primitivci opravičujejo svoja dejanja na vsak možen način. 0 tolerance je edin pravilen način. Popolna separacija letnikov pa še boljša.

Ta perpertual machine fazaniranja je za bruhat nagravžen. Vsako leto vidiš tega sranja polno. Ni čudno da je država v piz* če še za froce ne morejo poskrbeti da bodo pršli domov nezbrutalizirani.

Ne vem zakaj se morebiti ne opravičuje morebitnega posilstva z iniciiranjem v družbo.
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

Zgodovina sprememb…

Shegevara ::

Kva jih to čečkajo današnje dni, jaz se kaj takega še spomnem ne, da bi počeli v mojih letih



Mipe ::

In vse to še sprejemajo z nasmehom, kot da je to nekaj sprejemljivega in kul :|

SplitCookie ::

Yes. Primitivci rule the society.

Start with a cage containing five monkeys. Inside the cage, you'll see a banana hanging on a string with a set of stairs placed under it. Before long, a monkey will go to the stairs and start to climb towards the banana. As soon as he touches the stairs, all of the other monkeys are sprayed with cold water.

After a while, another monkey makes an attempt to obtain the banana. As soon as his foot touches the stairs, all of the other monkeys are sprayed with cold water. It's not long before all of the other monkeys try to prevent any monkey from climbing the stairs.

Now, put away the cold water, remove one monkey from the cage and replace it with a new one. The new monkey sees the banana and wants to climb the stairs. To his surprise and horror, all of the other monkeys attack him as he makes his way toward the stairs. After another attempt and attack, he knows that if he tries to climb the stairs, he will be assaulted.

Next, remove another of the original five monkeys and replace it with a new one. The newcomer goes to the stairs and is attacked. The previous newcomer takes part in the punishment with enthusiasm! Likewise, replace a third original monkey with a new one, then a fourth, then the fifth. Every time the newest monkey takes to the stairs, he is attacked.

Most of the monkeys that are beating him have no idea why they were not permitted to climb the stairs or why they are participating in the beating of the newest monkey.

After replacing all the original monkeys, none of the remaining monkeys have ever been sprayed with cold water. Nevertheless, no monkey ever again approaches the stairs to try for the banana.

Why not?
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: technolog ()

Janac ::

pri vpisu v SS dobis obrazec, kjer potrdis da se lahko slike v katerih je dijak javno objavijo.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: bluefish ()

technolog ::

SplitCookie je izjavil:

Yes. Primitivci rule the society.

Start with a cage containing five monkeys. Inside the cage, you'll see a banana hanging on a string with a set of stairs placed under it. Before long, a monkey will go to the stairs and start to climb towards the banana. As soon as he touches the stairs, all of the other monkeys are sprayed with cold water.

After a while, another monkey makes an attempt to obtain the banana. As soon as his foot touches the stairs, all of the other monkeys are sprayed with cold water. It's not long before all of the other monkeys try to prevent any monkey from climbing the stairs.

Now, put away the cold water, remove one monkey from the cage and replace it with a new one. The new monkey sees the banana and wants to climb the stairs. To his surprise and horror, all of the other monkeys attack him as he makes his way toward the stairs. After another attempt and attack, he knows that if he tries to climb the stairs, he will be assaulted.

Next, remove another of the original five monkeys and replace it with a new one. The newcomer goes to the stairs and is attacked. The previous newcomer takes part in the punishment with enthusiasm! Likewise, replace a third original monkey with a new one, then a fourth, then the fifth. Every time the newest monkey takes to the stairs, he is attacked.

Most of the monkeys that are beating him have no idea why they were not permitted to climb the stairs or why they are participating in the beating of the newest monkey.

After replacing all the original monkeys, none of the remaining monkeys have ever been sprayed with cold water. Nevertheless, no monkey ever again approaches the stairs to try for the banana.

Why not?


Torej praviš, da bi vsaka generacija morala preprobat vse strupe, da bi vidla, če so še smrtonosni??

Sploh pa ne vidim povezave s temo.

Zgodovina sprememb…

Mipe ::

@technolog: Hm, zato je torej dandanes vse več pedofilov...

DimmniBurek ::

Pa čudno da se te tabolj hude bejbe oblečejo neke čist najkrajše hlačke in globoke dekolteje. Take si zihr še nastavljajo, da jih starejši tipi na šoli mal pošlatajo in si tako zagotovijo mating partnerja. Ne me jebat da so te fazanke tako nedolžne kot piše v emšu :D

Pedobear approves!
There Is No Stronger Drug Than Reality

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Janac je izjavil:

pri vpisu v SS dobis obrazec, kjer potrdis da se lahko slike v katerih je dijak javno objavijo.
Ni nujno, mi ga recimo takrat nismo dobili.
Poleg tega mora biti jasno navedeno, za kako objavljanje se gre. Večina šol namreč omenja le namen objave v šolskih glasilih,...

Janac ::

bluefish je izjavil:

Janac je izjavil:

pri vpisu v SS dobis obrazec, kjer potrdis da se lahko slike v katerih je dijak javno objavijo.
Ni nujno, mi ga recimo takrat nismo dobili.
Poleg tega mora biti jasno navedeno, za kako objavljanje se gre. Večina šol namreč omenja le namen objave v šolskih glasilih,...


Ja jaz sem ga dobil, lahko ti skopiram kpijo ce želiš.

galu ::

Janac je izjavil:

pri vpisu v SS dobis obrazec, kjer potrdis da se lahko slike v katerih je dijak javno objavijo.


Ja, dobiš... Tudi jaz sem, pa ga nisem oddal (izgubil in pozabil), pa nikjer ne vidim črnega pravokotnika z napisom 'CENSORED' na slikah kjer sem zraven.
Poleg tega nimam informacije o tem, (if true/false) da bi ta spletna stran (pomurec) bila kako povezana s šolo (torej, si delila pravice z gimnazijsko 'medijsko ekipo')..

Da malce eskaliram primer ampak še vseeno obdržim esenco... Torej lahko grem na plažo, ter tam slikam mamice s svojimi 10 letnimi hčerkami in jih uploadam na (example) pedobeartube.com?
Tako to gre.

bluefish ::

galu je izjavil:

Da malce eskaliram primer ampak še vseeno obdržim esenco... Torej lahko grem na plažo, ter tam slikam mamice s svojimi 10 letnimi hčerkami in jih uploadam na (example) pedobeartube.com?
Ne.
Lahko pa slikaš plažo, kjer so mamice s hčerkami in to objaviš.
Vsaj sodeč po prej omenjenem mnenju.

Janac je izjavil:

Ja jaz sem ga dobil, lahko ti skopiram kpijo ce želiš.
Če se ti da, bi me res zanimalo, kaj konkretno na tem pildku piše. Pred objavo seveda zakrij morebitne osebne podatke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

SplitCookie ::

technolog je izjavil:

SplitCookie je izjavil:

Yes. Primitivci rule the society.

Start with a cage containing five monkeys. Inside the cage, you'll see a banana hanging on a string with a set of stairs placed under it. Before long, a monkey will go to the stairs and start to climb towards the banana. As soon as he touches the stairs, all of the other monkeys are sprayed with cold water.

After a while, another monkey makes an attempt to obtain the banana. As soon as his foot touches the stairs, all of the other monkeys are sprayed with cold water. It's not long before all of the other monkeys try to prevent any monkey from climbing the stairs.

Now, put away the cold water, remove one monkey from the cage and replace it with a new one. The new monkey sees the banana and wants to climb the stairs. To his surprise and horror, all of the other monkeys attack him as he makes his way toward the stairs. After another attempt and attack, he knows that if he tries to climb the stairs, he will be assaulted.

Next, remove another of the original five monkeys and replace it with a new one. The newcomer goes to the stairs and is attacked. The previous newcomer takes part in the punishment with enthusiasm! Likewise, replace a third original monkey with a new one, then a fourth, then the fifth. Every time the newest monkey takes to the stairs, he is attacked.

Most of the monkeys that are beating him have no idea why they were not permitted to climb the stairs or why they are participating in the beating of the newest monkey.

After replacing all the original monkeys, none of the remaining monkeys have ever been sprayed with cold water. Nevertheless, no monkey ever again approaches the stairs to try for the banana.

Why not?


Torej praviš, da bi vsaka generacija morala preprobat vse strupe, da bi vidla, če so še smrtonosni??

Sploh pa ne vidim povezave s temo.


A si sploh prebral ?

Point ni v doziranju strupov ampak ponavljanju nekega družbena vzorca.

In vsaka generacija bi morala na novo redefinirati družbo v smeri manjše represiranosti
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

Zgodovina sprememb…

galu ::

bluefish je izjavil:

galu je izjavil:

Da malce eskaliram primer ampak še vseeno obdržim esenco... Torej lahko grem na plažo, ter tam slikam mamice s svojimi 10 letnimi hčerkami in jih uploadam na (example) pedobeartube.com?
Ne.
Lahko pa slikaš plažo, kjer so mamice s hčerkami in to objaviš.
Vsaj sodeč po prej omenjenem mnenju.


Torej moramo predpostaviti, da je na večini slik fokus na najbolj umazanih/'aktivnih'/ali na druge načine zanimivih, osebah zgolj naključen in so v bistvu hoteli slikati celoto dogodka.

Well then...:))
Tako to gre.

Daedalus ::

Primitivci opravičujejo svoja dejanja na vsak možen način. 0 tolerance je edin pravilen način. Popolna separacija letnikov pa še boljša.

Ta perpertual machine fazaniranja je za bruhat nagravžen. Vsako leto vidiš tega sranja polno. Ni čudno da je država v piz* če še za froce ne morejo poskrbeti da bodo pršli domov nezbrutalizirani.

Ne vem zakaj se morebiti ne opravičuje morebitnega posilstva z iniciiranjem v družbo.


Primitivcem se pač zdi institucionalizirano nasilje OK, dokler ga izvajajo "posvečeni" ali večina. Me zanima, kako bi se odzvali, če bi en fazan konkretno zbil primitivcu zobe v rit. Verjetno bi obsojali "predrznega divjaka".
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

SplitCookie ::

Verjetno res.

Zadeva odgovarja tistim ki imajo "Power" nad nemočnimi.
Nič kar bi se smelo dopuščati
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

genesiss ::

Ravnatelj approves :))

Lotmerk je zakon. Lepi spomini.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: genesiss ()

Daedalus ::

Zadeva odgovarja tistim ki imajo "Power" nad nemočnimi.
Nič kar bi se smelo dopuščati


Še najmanj pa izvajati pod pokroviteljstvom šol. Nasledjič, ko bo kak ravnatelj jamral nad nasiljem v šoli, se ga naj vpraša, če dopušča fazaniranje. In če ga, naj bo tiho - ker s tem spodbuja nasilje, za nameček podprt s strani (kao) vzgojno-izobraževalne institucije. Ljutomerska gimnazija očitno spada med take institucije.

Tele zgornje fotke so pa primerne za prijavo na Policijo. Spolne zlorabe pa to, kr v javnosti.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
««
6 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Starši, ki uničujejo svoje otroke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11929275 (24758) solatko
»

Predlogi za krst prvega letnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7114599 (12845) Ramon dekers
»

Prvi šolski (ali školski?) dan

Oddelek: Loža
323453 (2530) Pyr0Beast
»

Ukori in izključitev

Oddelek: Šola
142271 (1690) veverrca
»

SESŠ - Iskra

Oddelek: Šola
462160 (1340) Bramac ^^

Več podobnih tem