» »

"Fazaniranje" prvih letnikov SŠ

"Fazaniranje" prvih letnikov SŠ

««
«
1 / 13
»»

Fatboyslim ::

Imam mlajšo sestro, ki je novopečena srednješolka. Ko se je danes vrnila iz šole je bila vsa objokana, porisana po licu ter mokra od dežja. V šoli so namreč imeli ORGANIZIRANO fazaniranje prvih razredov, katerega so se učenci morali udeležiti.
Otrokom so najprej zavezali roke, jih postavili v vrsto ter vodili po mestu sredi največjega naliva; tam so morali pa klečati na kolenih medtem ko so se višji letniki drli na njih z megafoni in jih poniževali ter maltretirali. Mimoidoči so jih celo slikali in snemali. Vse knjige ki smo jih na začetku šolskega leta drago plačali so zaradi vode uničene.
Mi smo v srednji šoli prirejali spoznavne večere, da so se novinci počutili dobrodošli, ne pa da zasovražijo šolo že v prvih tednih.
Kaj naj torej storim v tej situaciji? Zagotovo bom obiskal ravnateljico šole za njeno obrazložitev tega, razmišljam pa tudi da bi jo nekam prijavil ter zahteval kazen

LP

McHusch ::

Mi smo tudi imeli fazanovanje - pa nisem šel. Na hodniku se ni nihče obregnil obme, kaj šele da bi me poskušali krstiti.

V 4. letniku smo imeli predajo ključa - pa nisem šel.

PaX_MaN ::

Hja, če je bilo "ORGANIZIRANO" je morala tudi ravnateljica požegnat. Verjetno misliš tako imenovani "krst". Vsaka šola ima svoj način "krščenja" in šola tvoje sestre ima očitno precej trdega. Dež je bil bolj naključen, kot ne - ščije po celi državi. Sploh, če je bilo organizirano, ne vem, zakaj je nosila tistih dodatnih 5 kil na hrbtu. Lahko pa da je tvoja sestra bolj nežne sorte.

Hardstyle ::

Potem še vrjetno ne veš kako je drugod. V fazaniranje so vključene vse mogoče zadeve od moke do popra ter surove koruze z mlekom - kao cornflex varianta. Zdaj pa jej ti to, ravnatelj pa poleg gleda in se smeje. Ponavadi je tako, da ne sodeluje ves razred ampak samo par "izbranih". Glede nato, da pišeš da se je tvoja sestra MORALA udeležiti fazaniranja sklepam, da je nežne sorte tako kot je to napisal pax. V SŠ ni nič obvezno, še manj pa te lahko prisilijo v take "igre". Če se pa ne zna zase postavit pa ji bo v šoli trda predla! Tisti čas, ki bi ga preživel pri ravnateljici raje nameni sestri in se pogovorita kako v teh primerih ravnati in da naj se ne boji postaviti zase, malo ji vlij poguma.

Smem vprašat kera šola je to?

jype ::

Hardstyle> Smem vprašat kera šola je to?

Vprašaš že lahko, ampak če ti bo povedal, ga bo šola tožila :P

Keyser Soze ::

V mojih časih smo to reševali tako, da si koga na gobec, pa si imel potem vseskozi mir. Da, kakšnega iz višjega letnika.

Zna pa to bit velik problem in me velikokrat, ko po Ljubljani vidim te "krste" prime, da bi šel do "krstiteljev" in njim pokazal kako zgleda pravi "krst". V 90% ni to nič drugega kot znašanje starejših nad mlajšimi.
OM, F, G!

Hardstyle ::

Taki so potem samo hlapci na šoli, Soze oprosti ampak tako je. Si predstavljaš kako bo, če se punca nebo postavla zase?

Keyser Soze ::

Ne vem no, samo pri nas punce niso imele nikoli problemov. Če je pri vas (bila) praksa, da se spravljate/jo na punce se je pa močno za zamislit s kakšnimi "frajerji" imamo za opravit tule.:\
OM, F, G!

bozjak ::

ah fazaniranje, ravno taki primeri kot je tvoja sestra so razlog da ta tradicija še obstaja -> (očitno) je doživela zanjo grozno izkušnjo, zato bo toliko bolj vesela ko bo ona prilezla do 4 letnika in bo s še večjim veseljem fazanirala nove fazane, ki bodo doživeli grozno izkušnjo in ko bodo oni prilezli do 4. letnika... Saj razumeš. Tisti, ki jih njihov krst ne prizadane pač nimajo istega odnosa do fazaniranja.

Kar se mene tiče je krst fazanov super tradicija, saj po tem ko doživiš krst dobiš tisti občutek da si sedaj res del šole. Nekatere šole tolerirajo bolj grozne krste kot druge, spet nekatere posameznike krst prizadane bolj kot ostale. Vsekakor mislim, da je pogovor z ravnateljico popolnoma brez predmeten, tvoja sestra zagotovo ni bila edina, ki je pretresena in niti slučajno ne bo zadnja. Vsekakro se strinjam z nekom ki je pred mano napisal, da ji bo v šoli trda predla če se ne bo znala zase postavit.

Glede obveznosti krsta -> tudi pri nas (vegova) je ta obvezen, šola in dvorišče sta takrat zaklenjena, tako da je krst res obvezen za vse (seveda se najde folk, ki se mu izmuzne a to niti ni tako pomembno). Vsekakor pa če je bil krst obvezen, bi lahko vsi pustili stvari notri, tako da ne vem kako to da imate vse knjige uničene...

Skratka... Krst doživimo (več ali manj vsi) in vsi smo preživeli. Tudi tvoja sestra ga je, tako da kakršnokoli pritoževanje nima več smisla. lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

McHusch ::

Že dobro, res se je treba znati postaviti zase - ampak se mi zdi, da to nekako ni poanta. Krsti, ki si jih privoščijo marsikje, presegajo vsako mejo dobrega okusa. Če ga organizira šola, je krivda njihova.

Še vedno pa pravim: ničesar se ni nujno treba udeležiti. Če se ti zdi, da je brez veze, ne greš. Če to ugotoviš na sredi, pač odideš. Velja tako za krste kot tudi kontrolke in maturo. Samo posledice so vsakokrat malo drugačne.

McHusch ::

Mimogrede, če bi kdo mene zaklenil kamorkoli, bi jih ravnatelju pošteno napel.

BluPhenix ::

Blablabla. Naslednje leto bodo oni fazanom delali isto in ob tem neznansko uživali. Nič novega, nič hudega.

Pri nas na pomorski je fazaniranje trajalo 14 dni do krsta, pa se je delalo še kaj hujšega. Po dijaškem domu je pa itak trajalo še par mescev, no tudi po šoli, samo da ni bilo več uradno dovoljeno. Ko se spomneš nazaj se samo nasmehneš. PAč ena izkušnja v življenju, ki sploh ni grozna. Fanj je se navadit tudi kdaj potrpeti, ne pa jokati in se cmizditi ob vsaki neumnosti.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Fatboyslim ::

Mala se je zelo dobro postavila za sebe, je močan karakter; solze so šele kasneje prišle za njo ;)
Sam pa nimam nič proti tem krstu, vendar ne na takšen način. Bil sem doma ko se je krst odvijal zunaj in sem lahko slišal krike vendar nisem razbrati kaj bi lahko to bilo

Drugače pa vem da se bodo vedno našli "frajerji" ki se bodo spravljali na slabše od sebe, ampak da šola, ki bi morala to preprečevati, še vspodbuja je pa resnično za zamisliti kam gre naše šolstvo

Keyser Soze ::

Zaklenjena?!

Kaj ste kakšna ustanova posebne vrste tam na Vegovi? Taka, za res ekstremne primerke. Zgleda že. Samo problem je, da folk ne ostane kar "life-time" tam noter.
Boljše da ste tiho, da ne zvemo še kakšne veleumne bedastoče, ki se dogajaj danes v srednjih šolah.
OM, F, G!

'FireSTORM' ::

Am...kaj še je kje normalen človek v tej deželi?
Fazaniranje, ješ "cornflex", moko, poper, dobiš par vodnih balonov pod noge, feferone kaj koli, ne pa klečanje sred dežja da se nekdo zdira na tebe in te obmetuje kot zadnjo smet na svetu. To je pa dobesedno poniževanje človeka in lahko vsakemu zelo zbije moralo, sploh pa za nameček še te mimoidoči slikajo kot da si kaka lutka. To sem vam zdi normalno? Naj se postavi za sebe. Kaj bo ena petnajstletnica prot 20im "frajerjem", ki so polnoletni le po letnici rojstva v glavi so še pa mlajši kot ona. To moraš bit res malo zaostal v glavi da se sploh domisliš česa takega...

Če pa kateri vodilni član te šole to bere pa itak ve da se gre za njih, sicer me niti toliko ne zanima za katero šolo se gre, ampak kot se pravi, organizirano "fazaniranje", če je tvoja sestra na kakršen koli način zdaj zaradi tega prizadeta, lahko tožite šolo v stilu da je to "fazaniranje" pustilo psihične posledice na njej.
Those penguins.... They sure aint normal....

Hardstyle ::

FireSTORM se vidi, da si na SERŠ hodo :D Še enkrat povem, ne učitelj in ne ravnatelj/ica te ne more oz. ne sme zadržati v prostorih šole pa je kak je! Kjer pa se zbira množica na enem mestu pa se mi zdi da se prostori nebi smeli zapirati že zaradi varnosti udeležencev prireditve/dogodka. Pol pa itak ni čudno kako delajo z dijaki če vsi mislijo, da je to po pravilih...

ffka ::

1. Use punce komaj čakajo krst .

2.Ko sem biv prvi letnik sem biv fazaniran že 3 dan šole .


3. Ravnateljici bi poslal račun za delovne zvezke in učbenike ker niso poskrbeli za varnost predmetov.(dons je moj brt sušiv glih tko zvezke z fenom pa ni mev fazaniranja)

4.Upam da tole nebo zbrisan


hvala

'FireSTORM' ::

Zakaj se mi zdi da me tukaj polovica folka pozna čeprav jaz nikoga?
Those penguins.... They sure aint normal....

Keyser Soze ::

@ffka

Sodeč po tvojem pisanju te še vedno "fazanirajo". In zakaj se s tem hvalijo samo tisti, polapismeni? :\
OM, F, G!

kihc ::



>:D
x

Pyr0Beast ::

Wtf...

Očitno je še velik del naše preljube slovenije umsko nazadoval. In ja še vedno drug drugega v drek rinemo ...
Namesto da bi toti prfoxi lepo nazdravili z bodočo generacijo jih zajebejo že prvi dan ko jih lahko. Le od kje bodo čez 20 let tekle pokojnine, če ne iz znoja današnjega podmladka?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Meamoto ::

haha, na gostinski so jih njega dni metali v morje, pa se ni noben pritoževal...

'FireSTORM' ::

Raje vidim da 10x pristanem v morju kot da pa klečim pred množico ljudi in živali ki kričijo name in me obmetujejo kot smet.
Those penguins.... They sure aint normal....

Meamoto ::

Narobe si razumel, kombiniraj vse poniževanje z končnim pristankom v morju.

Jebi ga, mulci so pač mulci.

CCfly ::

Nehumano in nevredno toleriranja.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

'FireSTORM' ::

Aha, tako torej.

Ta scena me spominja na te "kriminalistične" filme, kot so Cold Case, CSI etc etc.
Posebno ko se zgodi kak umor na kaki študentski zabavi.
Kako so vsi frajerji in carji, ter se norčujejo in ponižujejo enden drugega. Seveda tudi poskušajo kasneje umor dobro prikrit, ko se pa razve resnica pa je vsem tako hudo žal in se tolčejo po glavi kaki idioti so bili da so nekomu nekaj storili.

Ne pravim da se pri fazaniranju dogajajo umori ampak vseeno, tukaj so tudi vsi frajerji in carji, in verjetno če bi se kaj zgodilo bi bili to samo tako dolgo dokler bi se razvedela resnica.
Recimo sploh pri metanju v morje. Kaj če bi pograbili neplavalca in ga pognali v vodo? Me zanima kaki carji bi bili potem ko bi se človek začel utapljat.
Mladina vedno manj uporablja mozeg... :\
Those penguins.... They sure aint normal....

Meamoto ::

in v drugem letniku so tisti, ki pizdijo v prvem ravno tako frajerji in carji.

Idiotizem, ampak kaj češ. Če imamo lahko predsednika ki je samo solato in meditira namesto da bi vodil državo, lahko tudi fazane mečejo v vodo. Preselit se bo treba.

blue ::

Fazaniranje je čista neumnost.
Najbolj pa trpijo najmanjši in nemočni.

In potem tisti, ki so sami nastradali so najhujši.
Recimo moj sostanovalec iz dijaškega doma je kr z verigami zvezal enega in ga je htel tepst in ne vem še kaj... Seveda sm ga ustavil.

Moraš se samo upret in biti odločen.

Ko te silijo, da očistiš okno v dijaškem domu jim ga zamažeš in pobrišeš z zaveso...
Ko te hočejo pod pipo tuširat se sprehodi do pipe prostovoljno in izkoristi prednost, da zmočiš njih :D :D

Potrebno se je organizirat v malo večjo skupino in seveda vse je potrebno obrniti proti napadalcem.

Brane2 ::

Jaz bi to prijavil. Poklical bi policijo in zahteval zapisnik, nato bi šel s tem k odvetniku, ki bi sestavil tožbo.

In nato bi užival v genijalnih razlagah napadalcev pred sodnikom za prekrške o "fazaniranju" in iskanju ustreznih zakonskih definicij... >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Avby ::

Sam nisem za raznorazne iniciacije in take vrste tradicjo. Če pa kdo vendarle vztraja in noče popustiti pa se konča z nasiljem.

T-h-o-r ::

Mi smo tudi meli organizirano fazaniranje na gimnaziji, samo da je bilo zabavno in ne mučno

Letos smo pa mi 4. letnik>:D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

grumar ::

Jst ti najbolo priporočam da razbiješ par ludi pol pa tožiš šolo pa une kurce zarad fizičnih pa psihičnih travm.Ja pa še neki je če bi se strojan pisau se ti to nebi mogl zgodit zato ker bi precednik prleteu u sekundi.

Person ::

Mislim, da ko bi se 1. upogumil, da bi tožil šolo (OK se lohka verjetno tudi kar prepiše potem na drugo, no itak bi € dobil v zameno), bi se razni "frajerji" takoj zjokcali. :)

PS: Drugače pa smo se tudi mi uprli na predaji ključa ... (škoda, da se že nismo prej ... samo pač ni bilo poniževanja, ker je bilo organizirano)
Let's make something useful!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Person ()

Daedalus ::


Skratka... Krst doživimo (več ali manj vsi) in vsi smo preživeli. Tudi tvoja sestra ga je, tako da kakršnokoli pritoževanje nima več smisla. lp


Seveda. Ziher si jih kdaj fasal okoli kepe. Te bom lastnoročno še ene parkrat jaz okol kepe - pa ne se jokat. Boš preživel.

Otrokom so najprej zavezali roke, jih postavili v vrsto ter vodili po mestu sredi največjega naliva; tam so morali pa klečati na kolenih medtem ko so se višji letniki drli na njih z megafoni in jih poniževali ter maltretirali. Mimoidoči so jih celo slikali in snemali. Vse knjige ki smo jih na začetku šolskega leta drago plačali so zaradi vode uničene.

Prijava na policijo, nabavit odvetnika + tožba proti šoli, ki to dovoljuje. Takileh pizdarij ne gre tolerirat, ever. Pa naj se mularija hard way nauči, kako se obnaša do sočloveka. Razni primitivni procesi iniciacije so stvar plemenskih skupnosti, ne pa neke wannabe moderne družbe.

Taki so potem samo hlapci na šoli, Soze oprosti ampak tako je. Si predstavljaš kako bo, če se punca nebo postavla zase?

Resnici na ljubo, že nekaj časa ne rabimo (več) lastnoročno skrbet za lastno varnost. Mamo za to orodja v obliki represivnih organov. In resnici na ljubo se mi zdi precej ogabno, da takele "kastne organizacije" v šolah očitno večina jemlje za nekaj normalnega.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

#000000 ::

Valjda, prec prjavt in tožt. Če bi bil na tvojem mestu bi verjetno še jest kako ovadbo fasu, težke telesne ipd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

poweroff ::

Svetujem isto kot je predlagal Brane.

To je mogoče res tradicija, ampak je bolana in bi jo bilo treba ukinit.

Eni se tukaj razburjajo nad mutilacijo deklic v Afriki (kar je res treba ukinit, tradicija gor ali dol). Mi smo pa malce bolj civilizirana družba imamo pa ravno tako neko nepotrebno in neumno tradicijo.

Policijski zapisnik, odvetnik ter nato obisk šole. Sploh, če se je to dogajalo v času šole ali celo v prostorih oz. ob prisotnosti učiteljev.

Ena taka tožba, pa bo mir za vselej.

P. S. Obveščaj nas, kako ste se odločili.
sudo poweroff

icko ::

Tale post je po moje čista provokacija.
V kolikor pa ni pa točno povej katera srednja šola je to bila, jaz pa bom poslal link tega topica na pop tv pa bomo imeli kaj za gledat pri preverjeno.
Se bo pa takoj videlo koliko je "junakov" v hlačah.

Da bi to bila moja sestra bi bil sigurno ovaden jaz.
Banda Hitlerjevska...
lp

Good Guy ::

Prijava na policijo, nabavit odvetnika + tožba proti šoli, ki to dovoljuje. Takileh pizdarij ne gre tolerirat, ever. Pa naj se mularija hard way nauči, kako se obnaša do sočloveka. Razni primitivni procesi iniciacije so stvar plemenskih skupnosti, ne pa neke wannabe moderne družbe.
pol jo bojo šele začel "jebat".. kar je je... ne moreš pomagat:\
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

aljazh ::

Kar se pravnih vidikov tiče, se mi poraja vprašanje, ali so dijaki prostovoljno pristali na "krst". V primeru prostovoljnega pristanka oz. privolitve, kjer "krščeni" vnaprej vedo, kako jih bodo "krstili", "krstitelji" pa tega ne prekoračijo, bi IMO lahko šlo za t.i. privolitev oškodovanca, ki izključuje odgovornost domnevnega storilca.

Enkrat mi je razlagal kolega, kakšne "krste" pripravljajo v Belgiji za tamkajšnje bruce. Hoja po dežju in klečanje na asfaltu ni nič proti tistemu (pa da ne bi kdo mislil, da zagovarjam takšne iniciacije), kjer ljudi dejansko ves dan mučijo, ponižujejo, obmetavajo in polivajo z ostanki hrane, slačijo do golega, itd. A s pomembno razliko - bodoči "krščenci" morajo vnaprej podpisati, da pristajajo na "krst", sicer se ga ne morejo udeležiti. In menda se jih še vedno kar precej udeleži takšnih iniciacij...

poweroff ::

Ja, ampak treba je vedeti tudi, da je taka "prostovoljna" privolitev včasih dana pod prisilo, ker so dijaki prvih letnikov v podrejenem položaju.

Ta vidik bi se na sodišču še kako upošteval, sploh če gre za dogodek, ki ga je kao organizirala šola. (Dikaj namreč težko zavrne "zahtevo" šole, ne?)

Glede tega, da bi jo potem vzeli na piko pa dvomim. Po moje jo bodo obravnavali skrajno spoštljivo, ker bodo vedeli, da bo sicer spet piz***.
sudo poweroff

Person ::

Če dobijo potem njo na piko, potem bo šla tudi šola na piko :)
Let's make something useful!

jype ::

Ah, brezveze je tožit. Civilizirano se nabere skupino ljudi, ki potem legalno in pravično odstrani vodstvo šole iz prostorov šole, jih da klečat pred šolo in omogoči prej omenjenim fazanom, da iz varnega zavetja, ki zagotavlja anonimnost, fazanira vodstvo šole.

Aufbiks!

(malo je manjkalo, pa bi zaklical Ambrus!)

Infinity ::

Jao, kle berem kako se folk pritožuje nad krstom fazanov :D zabavno kaj nej rečem ;) usi smo bli al pa še bodo enkat fazani ;) krst nej ostane, za moje pojme je to taka tradicija k se je nesme zavržt :D pa ne rečem d se more mučt folk sam uzet se pa more kot nekakšna inicializacija v SŠ ;) kar se pa tiče krsta tvoje sestre se mi zdi, da pa ona malenkost pretirava ;) ne rečem, da se laže, daleč od tega, samo napihuje pa, ker glede na to, da ni bilo nobenih, ne fizičnih in ne psihičnih, posledic lahko rečemo da ni bilo tolk hudo kukr ti je ona povedala ;) če se kdo ne strinja z mano je men čist useen ;) to je moje subjektivno mnenje :D hvala :D

'FireSTORM' ::

Nihče ne reče naj se ukine fazaniranje. Ampak naj ostane v mejah normale, ne pa je vsako leto huje.
Kot je enkrat v enem dijaškem domu bila "iniciacija" taka da so pubeca ki ga je bilo tričetrt manj skup namočili z wc školjko z glavo in spustili vodo. Boš rekel da je to normalno?
Those penguins.... They sure aint normal....

Daedalus ::

Nihče ne reče naj se ukine fazaniranje. Ampak naj ostane v mejah normale, ne pa je vsako leto huje.

Jaz pravim, da se kr naj ukine. Nima nobenega pametnega namena, še manj pa kake uporabne vrednosti. Ergo - nepotrebno.

Infinity - si bil kje v bližini, da tako suvereno razpravljaš o neobstoju posledic?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Brane2 ::

V bistvu bi ga morali ukinit, ker je v nasprotju z usatvo določenimi človekovimi pravicami.


Če gre za šolo, je stvar še toliko bolj resna, saj naj bi šola učila mlade ljudi osnove civiliziranega obnašanja.

Saj prostora za nasilje je tudi v njem zadosti. Če so ti take stvari všeč, se vpišeš na kak kontaktni borilni šport, pa je.
On the journey of life, I chose the psycho path.

BigWhale ::

Kdo je pa izdelal tisti napis zgoraj? Fazan ali maturant? Ker, ce je bil maturant, upam, da nima slovenscine na maturi... :P

Fazaniranje?!

Meni je ze sama beseda bebava. Pri nas se kaj vec kot kaksnega kokodakanja in metanja koruze v razred nismo sli.

Gr0unD Zer0 ::

lol...
najhuje kar se je meni zgodilo so bli počepi za delat v dijaškem...
v šoli pa so prvih 14 dni samo koruzo metali malo...


takih primitivnoh idiotov hvalabogu nisem srečal v prvem letniku...

v drugem pa sem dva fazana pod malo bolj mrzlo vodo stuširal ter dal feferon za posladek...
in ker mi lulek zaradi tega ni zrasel za 3cm, sem hitro pogruntal da od tega ni nobene koristi(razen rahlega pumpanja svoje mizerne patetične samozavesti)

snow ::

Sej ni čudno, da potem en vzame uzi/shotgun pa gre mal po šoli.

Pri nas je mal letela koruza... no to je še nekak sprejemljivo. Kaj več, sploh pa javno poniževanje in uničevanje lastnine je pa huda zadeva.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

M-XXXX ::

Tudi pri nas več kot metanje koruze in merjenje kašnega okna na vlaku ni bilo (zgoraj navedene zadeve pa so definitivno preveč!)
««
«
1 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Starši, ki uničujejo svoje otroke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11928897 (24380) solatko
»

Predlogi za krst prvega letnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7114445 (12691) Ramon dekers
»

Prvi šolski (ali školski?) dan

Oddelek: Loža
323434 (2511) Pyr0Beast
»

Ukori in izključitev

Oddelek: Šola
142254 (1673) veverrca
»

SESŠ - Iskra

Oddelek: Šola
462133 (1313) Bramac ^^

Več podobnih tem