Forum » Omrežja in internet » wol preko routerja
wol preko routerja
slovencl ::
Imam freebsd router in bi rad en računalnik v LAN zbudil preko wol.
Za NAT sem nastavil, da naj mi vse pakete na port 9 (ta je za wol) preusmeri na ip računalnika, ki bi ga rad zbudil.
Zadeva ne deluje kot bi morala. Deluje samo takrat, ko ta računalnik najprej prižgem, potem pa ugasnem. Mislim da zato, ker je router še vedno imel ip tega računalnik v ARP tabeli, in je paket poslal naprej, po dolgem času, pa ta ip vrže ven iz ARP tabele, in zadeva ne deluje več.
Kako moram zadevo nastavit, da bo delovala.
Za NAT sem nastavil, da naj mi vse pakete na port 9 (ta je za wol) preusmeri na ip računalnika, ki bi ga rad zbudil.
Zadeva ne deluje kot bi morala. Deluje samo takrat, ko ta računalnik najprej prižgem, potem pa ugasnem. Mislim da zato, ker je router še vedno imel ip tega računalnik v ARP tabeli, in je paket poslal naprej, po dolgem času, pa ta ip vrže ven iz ARP tabele, in zadeva ne deluje več.
Kako moram zadevo nastavit, da bo delovala.
Liker ::
Ja problem je da se IP-arp referenca izgubi ko je racunalnik nekaj casa ugasnjen.
Ena taksna rahlo brute force resitev bi bila da nastavis da ti port 9 kar broadcasta po celi mrezi, aka 255.255.255.255. To je sicer 'rahlo' nevarno, tako da bi jaz tole vzel kot tisto zadnjo obupano metodo :P
Ena taksna rahlo brute force resitev bi bila da nastavis da ti port 9 kar broadcasta po celi mrezi, aka 255.255.255.255. To je sicer 'rahlo' nevarno, tako da bi jaz tole vzel kot tisto zadnjo obupano metodo :P
slovencl ::
Ampak na ta način imaš vso mrežo nezaščiteno, vsak paket gre na vse računalnike.
A se da, da bi naredil z apache/php nredil eno z geslom zaščiteno spletno stran, kjer bi kliknil na gumb, in bi php poslal magični paket v LAN?
A se da, da bi naredil z apache/php nredil eno z geslom zaščiteno spletno stran, kjer bi kliknil na gumb, in bi php poslal magični paket v LAN?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slovencl ()
meacho ::
Se da, jaz narejeno tako, da php požene shell ukaz. Recimo tako:
$file = popen("wakeonlan -p 7 -i 192.168.1.255 xx:xx:xx:xx:xx:xx" , "r");
pclose($file);
$file = popen("wakeonlan -p 7 -i 192.168.1.255 xx:xx:xx:xx:xx:xx" , "r");
pclose($file);
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tp-link in DD-WRTOddelek: Omrežja in internet | 2647 (1662) | drakulas |
» | Wol čez router po določenem času ne delaOddelek: Omrežja in internet | 824 (664) | Bojan_505 |
» | ddwrt wrt54gl wol :(Oddelek: Pomoč in nasveti | 1294 (1055) | maxum |
» | Wake on LAN (WOL)?Oddelek: Strojna oprema | 1992 (1483) | maticm |
» | Linksys router - wake on WANOddelek: Omrežja in internet | 1578 (1324) | residual |